Pomoc - mamka me uz stresuje

Profilova fotka
Ahoj holky, Mam 216 dni do svatby a uz me mamka stresuje. Pokazde kdyz spolu mluvime tak resi penize. Rodice jsou rozvedeny a mamka resi aby mi dal tata penize ke svatbe. Ma jiste obavy aby mi neco dal, na jednu stranu ji chapu zazila si s nim peklo. Ale cpat mi to porad do hlavy to nemusi. Ma strach ze ona da vic nebo co?? Holky jak jste to meli vy nebo budete to mit? Rekli jste si o penize?
Odpovědět
Profilova fotka
U me je to trošku jinak, táta už nežije. Ale nikdy jsme moc peněz neměli, pritelova rodina nedostatkem nijak netrpěla. O peníze si nerikame nikomu, ušetřili jsme si a samo ještě setrime. Co nám budou chtít dat můžou dat jako dar, ale "nesnizila" bych se k tomu je o peníze prosit...naopak peníze od pritelovy mamky jsme rovnou odmítli, nechci aby mela moje mamka dojem, ze musí něco dorovnavat. Na druhou stranu pokud pocitate s příspěvky od rodin, tak musíš vědět spis ty jaká je pravděpodobnost ze táta něco da, zda to od něj chceš nebo jestli třeba čeká jestli si mu řekneš... Každopádně mamce bych řekla, ze ti to není příjemné a ze si to vyresis sama..
Odpovědět
Profilova fotka
@viki999 Mam s mamkou zvlastni vztah, umi manipulovat s lidmi ja ji uz od detstvi rozpoznala jaka je a taky se tak k ni nekdy chovam .....a kdyz se neco tyka tatky tak zase nahodi manipulacni tvar .....jojo bude to jeste boj Myslela jsem ze se domluvi mezi sebou a ja si jim nemusim rikat ....jeste uvidim Dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no tak umim si představit, že kdyby moje máma ještě žila, bylo by to úplně to samí a jaká by byla moje reakce? Já bych jí odpálkovala s tím, že jí do toho nic není, samozřejmě nějak kulantně, aby se ještě neurauzila, ale ta moje by se stejně urazila. Moje máti taky uměla pěkně manipulovat a co se týkalo táty obsvlášť. Já bych to prostě pouštěla jednim uchem dovnitř, druhym ven, nedělat si s tim zbytečný starosti, těch budeš mít i tak dost. Co vim od budoucí švagrový tak tchýně taky hned "ať nepočítaj s tim, že jim dám 25tis." já nevim kde to vzala :D Svatbu plánujeme tak, jako kdyby nám neměl nikdo dát ani korunu a pokud budou chtít, budeme jen rádi :)
Odpovědět
No nejlepší je, si na svatbu našetřit, aby jste nebyli odkázání na příspěvky od rodiny. Tátovi bych určitě o peníze neříkala, mohla bys tím narušt vztah s ním, pokud něco dá sám od sebe tak fajn. Mamku budeš muset nějak usměrnit, ať se nestará, pokud chce, aby táta něco udělal, tak ať si to s nilm vyřeší sama. Nejhorší je, pokud rozvedení rodiče spolu nekomunikují a ještě k tomu chtějí po dětech, aby to řešily za ně. :-|
Odpovědět
V zivote bych si o penize nerekla, to bych se sama musela propadnout. Na svatbu jsme si setrili a co jsme dostali, tak to bylo z vule rodicu, ze nam darovali sami od sebe, ne ze jsme u nich byli zebrat. Myslim si, ze kdo je dost dospely na svatbu, mel by byt dost dospely na to, aby si ji zaplatil. Mamky bych se zeptala, proc resi, co vam kdo da a neda, ze to neni jeji starost. Pokud vam chce sama neco dat, tak at to udela podle sve svobodne vule a ostatnim dopreje to same.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja tohle resit nemusi,rodina uz nezije..penize nam daji tchanovci,ale prisli s tim sami,no spis asi museli,dceri zaplatili celou svatbu tak aby se syn necitil blbe tak nam taky neco prispejou ale i tak si musime mensi cast pujcit..nikdy bych si o penize nerekla..
Odpovědět
@jannetta85 A ty s těmi penězi počítáš? A bude problém, pokud nebudou? Nebo proč tě to stresuje? Počítej s tím, že se tady objeví pár příspěvků, který tě pěkně utřou, že jsi dospělá a máš si na svatbu vydělat sama... Já si to sice taky myslím, ale nemyslím to nějak útočně, ať si každý zařídí po svém. Pokud si ale našetříš a s příspěvkem počítat nebudeš, nemuselo by tě to stresovat. My žádné peníze nechtěli, vůbec. Máme oba dobrou práci a já bych se hrozně styděla si říct o peníze třeba svému tátovi, který v tu dobu byl nezaměstnaný. Všichni naši rodiče však přispět chtěli, tak jsem je požádali, ať to dají jako svatební dar a mírní se. Tím darem se dost z mého pohledu řeší i nějaké zasahování do představ snoubenců, protože ti rodiče to "neplatí". Přiznám se, že si ani nepamatuji, kdo kolik dal. Moc nerozumím tomu, proč by tvá máma měla řešit, kolik ti dal otec. Mi nepřijde příspěvek jako samozřejmost a už vůbec ne, že by měli dávat všichni stejně, když každý má jinou finanční situaci a možnosti. No a pokud nejde o peníze, ale o to, jak tě stresuje máma., tak poslat ji do patřičných mezí s tím, že jsou snad rozvedeni a jí do toho nic není. Ale sama asi víš, že rodiče nezměníme a moc to nepomůže, tudíž se prostě obrnit trpělivostí. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jannetta85 dopredu ti rikam: nic si nedelej z prispevku, kde budou ohrnovat nos a odsuzovat ty, ktery hradily svatbu uplne/castecne z penez rodicu.....pokud s tim rodice přijdou sami tak na tom neni nic spatneho a nedospeleho...blbyje si o penize primo rikat a byt nastvanej kdyz nejsou....vetsina rodicu i v dnešní dobe ma odlozeno na svatbu deti...at 5 nebo 150tis :-)
Odpovědět
@jannetta85 : je to jednoduché, pokud ti taťka bude chtít přispět, tak ti to řekne sám nebo se tě zeptá a pokud s tím nepočítá, tak se o tom ani slovem nezmíní. V dnešní době to už je tak různorodé, že je lepší počítat, že ti nepřispěje a pak můžeš být jen mile překvapena. A mimochodem, pokud se sám ozve, že by rád přispěl, tak se ho klidně zeptej, v jaké výši (někdo řekne hodně a pak je to 10 tis., což jsou samozřejmě hezké peníze, ale většina z těch, co mají svatbu za sebou vědí, že to přeci jen není tak vysoká částka, takže nelze počítat, že ti to bude stačit na hostinu atd.) a jestli ti dá peníze před svatbou nebo až po, aby jsi věděla, jestli s nimi můžeš v rozpočtu "počítat", 70% výdajů se platí před svatbou.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 nepocitam s penezi chceme si to s pritelem zaplatit sami...... pokud chce nekdo neco dat tak zalezi na nem...mamka je silena ze se s nim mam domluvit ...at nedava jen ona, protoze nema sama penize . A zaverem je ze kdyz ji reknu at se do toho neplete tak mi rekne "ty jsi nejaka podrazdena " 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@jannetta85 tak bych ji rekla kdyz penize nema ze davat nemusi ze je nepotrebujete tecka....at se tim nestresuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky dekuji ze si mam s kym pokecat ;-) @laka_lacenda to ji rikam , ale je to porad stejne .... silena resitelka . Kdyz se jedna o takove veci jsem rada ze bydli 170km ode mne.
Odpovědět
Článek se načítá
@jannetta85 pokud mamka nemá peníze, tak bych ji řekla, ať vám nic nedává a neřeší, co vám dá a nedá otec :-)
Odpovědět
Ahoj, o peníze jsme si neřekli , svatbu jsme si hradili sami. Každopádně v rámci svatebního daru a narození dcery nám oboje rodiče přispěli a oboje rodiče řešili a přemýšleli, co nám dala či nedala druhá strana :-) - snažíme se to tajit, aby neměli tendence se předhánět, případně si něco vyčítat a míc pocit dluhu či naopak toho , že nám dali víc než ti druzí (moje rodina nám přispěla několikanásobně vyšší částkou). Těžko říct, čeho se bojí Tvoje mamka...asi bych jí zdůraznila, že si s finanční stránkou poradíte, ať si nedělá obavy...ona si je asi bude dělat i tak, ale s tím nic nenaděláte - za její přemýšlení a pocity nejste zodpovědní.
Odpovědět
@jannetta85 Říkat si o peníze? Docela trapný...Naši jsou ještě z doby kdy svatbu platili rodiče,takže automaticky mi zaplatili půlku svatby,ale jak říkám-byla to jejich vůle,brali to jako normální samozřejmou věc. Ale sama bych jim o peníze neřekla.
Odpovědět
@jannetta85 někdo už je holt takový, že má potřebu řešit cizí životy, občas i víc než ten svůj (třeba moje máma :-| ). Na to lze jenom popřát pevné nervy a nestresovat se tím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?