Otec nevěsty kazí přípravy svatby. Setkali jste se s tím?

Můj otec kazí veškeré přípravy na svatbu. Všechno pro co se rozhodneme je špatně. Začal organizovat věci za mými zády, o kterých nevím. Chová se jako by organizoval svoji svatbu a ne své dcery. Nejhorší je, že vůbec neví jak taková svatba probíhá a pořád dělá jenom dusno. Už předem mi říká všechny katastrofální scénáře. Obřad i hostinu, ubytování máme na stejném místě a to asi 10 minut jízdy autem od domu. Ubytování má být od 10 hodin a obřad máme na jednu hodinu. Když se dozvěděl, že oběd bude před třetí hodinou, protože po obřadu logicky přijdou gratulace, následně skupinové focení, pak zvyky a pak se jde na oběd, tak málem vyletěl z kůže. Jeho představa je totiž taková, že všichni hosté přijedou už v deset (ti kteří nedojedou do domu nevěsty, ale přijdou až na obřad), budou chudáci hladoví a naštvaní (podle něj asi budou sedět 3 hodiny na pokoji bez jídla a pití a budou čekat na obřad). Obtelefonoval oddávající, aby se ujistil, že obřad trvá 20 minut ani o minutu déle a podle něj jsme o půl druhé jsme na obědě. Zadal svatební agentuře za mými zády ať mu vypracuje harmonogram svatby, že ten náš je úplně špatně. Cimbálovku, kterou jsme si s budoucím manželem objednali kvůli hluchým místům, aby se hosti během focení ať už skupinek nebo na našem párovém odpoledním focení zabavili nazval jako totálně zbytečnou. Přitom chceme, aby nám hráli i na obřadě a při obědě což jsme spočetli na 5 hodin hraní. Navíc nejedou z druhého konce republiky a je to po známosti (mladí kluci, jsou rádi, že si vydělají). Už nevím co mám dělat. Původně chtěl otec zaplatit půlku hostiny, protože se mu nelíbili hosté co jsme chtěli pozvat, pak řekl že zaplatí půlku výdajů na svatbu. Už jsme s partnerem ve stadiu, kdy si chceme celou svatbu zaplatit sami, i když bychom se museli zadlužit. Včera tomu dal otec korunu, když mi volal, že si byl vybírat oblek a nezapomněl podotknout, že bude mít celolesklý i s vestičkou. Prostě, aby vypadal líp než ženich. Stalo se vám něco podobného? Do svatby máme půl roku, ale už mám žaludek na vodě co si zase otec vymyslí. Mám pocit, že se potřebuje ukazovat před ostatními hosty (svatba bude na vesnici). Štěstí vlastní dcery ho vůbec nezajímá. Nás se nikdo na nic neptá. Místo pohodových příprav máme doma válečnou zónu.
Odpovědět
@meck007 je to smutné, jediné co ti mohu poradit, nic otci již neříkat, co organizujete, co už máte nebo nemáte. Úplně ho z toho vypustit.
Odpovědět
Profilova fotka
Víš co, já bych mu to řekla na rovinu a jestli se do toho bude dál plést, tak řekněte, že ho nepozvete, když se mu to nelíbí, jak to budete mít a hotovo. Nic jiného než jednat na rovinu v tomhle případě nepomůže...
Odpovědět
I to už jsem mu řekla. Říkal totiž, že jestli to bude tak jak chceme my, že on už bude předem naštvaný. Že aby čekal 2 hodiny na hostinu a stál někde, že je to kravina. Tak už mi ruply nervy a řekla jsem mu ať teda radši nechodí a že si to zaplatíme sami. Jen si říkám, jestli si to jako dcera můžu dovolit se s ním tak bavit.
Odpovědět
@meck007 tak mu řekni to co jsi napsala, že je to Vaše svatba, Váš den a že né jeho. Takže si to uděláte podle vlastních představ. A jestli má problém s jídlem, tak ať se před obřadem nají doma.
Odpovědět
Profilova fotka
No můj otec má zas problém se svatbou v kostele. Pořád mi navrhuje jiný super místa kde by to mohlo bejt:) ale tohle si teda nedovolí. My si teda svatbu platíme sami, ani mě nenapadlo, že by jí platili jedni nebo druzí rodiče. To máš nejlepší, nemusíš se s nikym dohadovat. Takže No stres.. a jestli ti ruší dohodnuté věci tak bych to řešila smlouvama s tim že stornuje jen nevěsta/ženich a upozornila bych je na otce. A drahému tatínkovi bych taky vysvětlila, že to co si objedná si realizuje jine než na svatbě a taky si to platí.
Odpovědět
Profilova fotka
Na jednu stranu musím říct, že z mého pohledu je fajn, že se o to aspoň někdo z rodiny zajímá. Já měla u druhé rodiny pocit, že je to pomalu otravuje, ačkoliv nám dali dost peněz. Nicméně já si takto domluvila kytky, výzdobu na auta atd., strávila jsem nad tím dost času a tchán nám chtěl udělat překvapení, takže si zjistil číslo na tu kočenu a prostě to poupravil - objednal limuzíny a od toho se změnila výzdoba aut. Jako je to fajn, je to hezké, rozdíl jsem nemusela doplácet, to je ok, ALE kdyby to nebyla moje kamarádka zrovna, tak na ní pak vlítnu, jestli je jako normální. Pokud má "smlouvu" mezi mnou a ní, pak snad neexistuje, aby někdo zavolal a začal to měnit bez mého vědomí. To kdyby tvůj táta zavolal do restaurace a řekl, že svíčková nebude, že on chce maso s hranolkama, tak snad neexistuje, aby se tím někdo začal zaobírat. Pokud začne něco měnit tak okamžitě vlítni na ty dodavatele apod., protože není možný, aby tebe, jako primárního zákazníka najednou dali do pozadí...
Odpovědět
Já bych ho hodně rychle poslala do prd....:-( nikdo, kromě mého nastávajícího nemá PRÁVO mluvit mi do organizování mé svatby!!!!! To myslím, jak je to u mě:-)...a mám vše naprosto bez problémů:-)doporučuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@meck007 U nas se tatovi nezdalo nic co jsme domluvili my... Proc obrad tam a ubytovani a hostina tamhle... Oboje bylo spatne. Proc to neudelame vse na 1 miste... Nechtel totiz lidi rano v baraku, ale mel smulu... Vesli se tam :-) Nekdy na podzim, takze pul roku pred svatbou jsem se nasrala a rekla mu, ze jestli se netesi on tak fajn, nic po nem nechci, ale ja se zatim tesim a jestli s tema kecama bude pokracovat, tak se tesit nebudi. Jestli je to to, o co sr snazi :-) A jestli chce abych byla stasna a tesila se, tak at uz nerype! A byl klid :-) Super :-) A ted nase vybery restaurace, obradu a cukrarky sam doporucuje v praci :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?