Nové příjmení po uzavření sňatku. Mám řešit narážky?

Profilova fotka
Ahojky všichni, chci se zeptat, jestli mám nějak řešit narážky na moje nové příjmení. Za svobodna se jmenuji Oličová a moje nové příjmení bude Ptáčková. V práci se mi některé kolegyně posmívají, že to dřívější bylo lepší a že tohle je divné. Pracuji v bankovnictví a budou se mi měnit i vizitky takže na to asi určitě budou reagovat i klienti. Můj názor je, že to zas tak hrozné příjmení není. Ale je to názor můj, jelikož miláčka miluji a chci si ho za každou cenu vzít. Ať má příjmení jakékoli. Jen jsem se chtěla ujistit, že je to od kolegyň, či do budoucna od klientů jenom jejich hloupost, že se mi posmívají. Díky moc
Odpovědět
1
2
14
Molicova, Ptáčková je náhodou docela roztomilé příjmení ;-) Z hloupých řečí si nic nedělej! Není to od těch kolegyň spíš závist? Taky v práci nosím jmenovku a mám obavu, že návštěvníci budou říkat "Jé, vy jste se vdala..." :-S
Odpovědět
tak to máš teda hloupé kolegyně jsou mnohem horší příjmení tohle je úplně normální
Odpovědět
jsou to kravy a zavidi ze ty se vdavas a ony jsou bud davno vdane a nestastne nebo zustaly na ocet... prijmeni je hezke. Ptackova je v pohode a je to lepsi nez treba sourkova nebo nejezchlebova... chapu ze to zarazi, ale neres to. Pokud beres jako samozrejmost vzit si manzovo prijmeni tak ber =o)) Muzete si na schranku nalepit ptacky :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Mne tedy prijde Ptackova lepsi nez Olicova :-) Je to uplne normalni jmeno a znam spoustu mnohem horsich, tohle je fakt v pohode. Ja treba musim svoje jmeno kazdemu aspon trikrat opakovat a stejne to pak napisou blbe :-)
Odpovědět
Moji rodiče mají soukromé zdravotnické zařízení a to bys koukala, jaká jména se tu objevují... Smrtková, Zadková a podobné. Ptáčková je úplně normální, takže bych to neřešila ;-) Já se děsně těším, že po svatbě nebudu mít -ová :-D
Odpovědět
Molicova - na kolegyně bych se vykašlala. Ptáčková je pěkné příjmení a nic bych neřešila. Napadlo mě totéž, co Herminku - závidí ti, to je všechno, možná se taky chtějí pobavit na tvůj účet. Já si budu měnit příjmení z Pašková na Kovalčíková, což je mnohem delší a budu s tím mít problém, ale je to jen moje a mého přítele věc, jak jsme se domluvili a rozhodli se. Takže buď v klidu a užij si přípravy na svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
tvé kolegyně jsou přímo blbý.... pardon, ale jen naprostý tupec se může posmívat kvůli příjmění, to dělají děti ve školce a ne dospělí inteligentní lidé... navíc tvé nové příjmení je úplně normální, se jim můžeš v tom případě posmívat taky. jsou to blbky, kašli na ně a hlavu si z toho nedělej. Já jsem a ještě pár měsíců budu Kulhavá a přísahám, že ani děti ve škole nikdy neměly jedinou oznámku... to ukazuje na úroveň tvých kolegyň...
Odpovědět
Mně také přijde Ptáčková lepší než to původní, spíš bych řekla, že z kolegyň srší závist ;-) Tak ať si říkají, je vy jste se vdala, proč bych nemohla, to máš kvůli nim zůstat svobodná??? Ti lepší, ti pogratulují a vezmou to jako radostnou novinku, vypatlanci zůstanou vypatlanci ;-) Raduj se z příprav a na takový lidi kašli ;-)
Odpovědět
Molicova, v nasem kraji je prijmeni Ptackova jedno z nejbeznejsich, nikoho nenapadne se nad tim pozastavovat....Uplně se mně vybavil zážitek z dětství:smala jsem se panovi v TV, ktery se jmenoval Hloupy a tatinek mně rekl(bylo mně asi 7), že hloupý je ten, kdo se mu směje..a tahle dětská příhoda je podle mně adekvátní mentálnímu stavu tvých kolegyň. ;-)
Odpovědět
Tvoje budoucí příjmení je pěkné, krásně se vyslovuje a je poměrně časté, vůbec se tím netrap. Znám paní, co se jmenuje Hovadová, vím, že si vzala příjmení manžela a evokuje to ve mně velký pocit obdivu, upřímné lásky a odvahy, něco, co zvládne jen silná osobnost.
Odpovědět
Profilova fotka
kdyby blbost nadnášela, tak by tvé kolegyně lítaly jak holubičky. Ptáčková je super, a jak tu někdo navrhoval, můžete si třeba na schránku nalepit ptáčky. Můj přítel je Liška, já za chvilku budu Lišková. Na dveře si míníme pak napsat něco jako Liščí nora (na schránku radši ne :-)), jemu kamarádi neřeknou jinak než "Lišáku" a já jsem prostě "Lišáková". Časem si chcem pořídit Liščátka. Musíš si z toho udělat výhodu :-)
Odpovědět
Ahojky, z toho si vůbec nedělej hlavu, jsou horší příjmení. Náhodou Ptáčková je roztomilá! To až se vdám tak budu mit na začátku přijmení U a to písmeno absolutně na začátku nemám ráda a budu ho mít! A co s tím nadělám! Přesně jak píše eliltera, pak budete mít malá ptáčátka to je náhodou skvělý! x-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
taky si myslím,že PTÁČKOVÁ je krásný příjmení :-) já byla za svobodna SÝKOROVÁ na podzim jsem se vdala a jsem OSUSKÁ :-D :-D :-D
Odpovědět
No jasně, žádný nervičky. Já jsem za svoboda Povová a až se vdám tak budu Uričová. Takže já si teda taky polepší a hlavně tam to písmeno U na začátku, to je můj postrach! Už si budu muset začít trénovat podpis! Ach jo! Holky příbruzný a příjmení si fakt nevybereme! Jo a mimochocem tohle přijmení jsem v telefonním seznamu nenašla, podobné, ale to co budu mít já snad nikdo nemá akorát tchýně, švagrová a teď přibudu já! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, ja myslim,ze to je opravdu v pohode prijmeni, poridila bych si krasnyho fogla a dala si ho na stul - az prijde hloupa poznamka-s usmevem bych ukazala na ptacka a rekla neco vtipneho.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mirulko,tak to začni trénovat podepisování,já jak se mám podepsat tak přemýšlím jak se mi podaří napsat O a za ním hned S :-D to je pořád prekérka :-D :-D :-D
Odpovědět
Já taky myslím, že Ptáčková je roztomilé české příjmení... Dyť je i herečka Pavla Ptáčková a nikdy mě nenapadlo, že by měla k smíchu příjmení ;-) Z kolegyň si nic nedělej, taky myslím, že to bude závist :-p Můj nastavající má zase dlouhé německé příjmení, které správně vysloví tak jeden člověk ze sta. Chodíme spolu skoro sedm let a moje máma to třeba neumí vyslovit do dneška :-) tak když ji přítel žádal o mojí ruku tak jsme nezapomněli dodat, že teď už se to bude muset naučit, aby aspoň uměla říct jak se jmenuje její dcera :-D Vždycky když ho slyším jak to hláskuje do telefonu musím se smát a zároveň se děsím že to brzo čeká i mě :-) Tak vidíš, ono si nevybereš - hlavně že se máte rádi x-) x-) x-)
Odpovědět
No to mi madlenko povídej. Já už jsem z toho teď na palici, pořád mi to taky nejde a navíc v práci se podepíšu denně tak 100x, takže používám jenom parafu a zjistila jsem, že už se ani neumím podepsat svým rodným příjmením. Takže ta naše listina u obřadu bude asi vypadat! Navíc mám teď ruku už nějaký ten pátek zakrslou, protože si všechno písu na počítači a rukou pomalu nanapíšu už nic. Ale to tvoje příjmení to je taky oříšek teda! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já si teda příjmením po svatbě polepšim (bude se mi líp vyslovovat ;-) a navíc to hezky zní :-D Perlička ze života, kamarádka se za svobodna jmenovala Hlínová a po svatbě je Dřevová :-D (i oddávajícímu cukaly koutky ;-) )
Odpovědět
Evcafrank, to si vybírala manžela podle příjmení, ne? :-D:-D
Odpovědět
Profilova fotka
herminka:no jasně :-D :-D :-D
Odpovědět
No - ještě pořád je tu možnost, že si manžel vezme příjmení to manželce. Chodím recitovat na svatby a taky už jsem to jednou zažila - a to ten kluk měl docela normální příjmení. Přišlo mi, že to udělal natruc rodině, protože z toho, jak lapali po dechu, bylo jasné, že to netušili. Já teď mám hezké české příjmení a po svatbě budu mít taky hezké české - akorát bez -ová, takže v pohodě.
Odpovědět
ahoj myslim,ze Ptackova je opravdu hezci a roztomilejsi nez Olicova...a vubec to nezni hrozne,ale spis hezke.Znam jednu pani ,ktra se jmenuje Picova...chudera je to fakt sila :-N
Odpovědět
Profilova fotka
no to mi povídej :-) představ si před obřadem jsem se zeptala,kterým příjmením se budu podepisovat jako první a pani mi povídá "to tam uvidíte napsaný" tak u mě zapracovala nervozita a třesoucí se rukou jsem se šla podepsat a tam takovýma maličkýma písmenkama bylo napsáno 1.nové příjmení 2. rodné příjmení ;-) no a teď tam musíš vymalovat to nový příjmení :-D :-D :-D Docela ráda bych to viděla jak se nám to povedlo!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já se taky řadím k těm, co si polepší. Moje příjmení za svobodna zní Fujdlová a máte vidět, jaký s ním mám problémy, když ho někomu hlásím. Nejvíc nesnáším, když mi někdo nerozumí (dost často) a položí otázku typu: Fuj.... co? :-S Po svatbě budu Jakubíková a je to jedna s příjemných věcí, na které se po svatbě těším. :-D Kamarád se třeba jmenuje Šoukal. CHudák malej.
Odpovědět
Profilova fotka
Ptáčková je krásný příjmení, to by se mi i líbilo, je roztomilý ;-) Já jsem vyvdala Buchtová :-D a pokud mi volá nějakej můj klient v práci, tak říkám, Buchtová-jako maková buchta..a nijak mě to netrápí, spíš jsem na to hrdá a směju se :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky tak tak ještě dva případy.. Nastávající tady na mě volá, že mají u tam nich opraváře kol, co se jmenuje MRDKA a paní, co se jmenuje VOZIHNOJOVÁ. Tomu říkám smůla. A obdivuju, že si to jméno nezmění. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a já mám známýho a ten se jmenuje Mikunda..
Odpovědět
Mikunda je u nás celkem běžné příjmení... Ve vesnici, odkud pochází moje mamka, zase bylo celkem časté Prda nebo Prcín - ti si pak často brali jméno po manželce nebo se přejmenovávali (a není divu), ale lidé jim říkali pořád stejně :-)
Odpovědět
Hm tak teď jsem se docela zasmála těm příjmením, takže jsme na tom ještě dobře! To když někam objednávám přítele tak mám taky problémy to je pořád a jaký písmeno na začáku H nebo U nebo V a jaký í měkký nebo tvrdý! To si fakt asi užiju! Jinak já vím o jedné paní, že se jmenuje Píčová a to je fakt chudák teda! To se taky divím, že si to nezmění, vždyť na to ty chudáci mají nárok né! x-)
Odpovědět
1
2
14
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?