Nevím kde začít - nestíhám přípravy na svatbu!

Profilova fotka
Ahoj holky, potřebuju pomoc, ani nevím s čím přesně, ale asi se vším. Uff! Takže 13.9.2014 se budu vdávat (jupijooou x-) ). Zatím mám jen šaty, ženicha a místo svatby (to nevypadá zas tak zle, když to vidím napsané :-N ) Ale nemám oznámení, nemám místo svatební hostiny a hlavně nemám tu správnou vizi toho jak to má všechno vypadat. Představovala bych si vše do růžové (fuchsiové) barvy, ano internet je plný webů rozdělených podle barviček, ale...já prostě nejsem schopná se hnout z místa a už teď mám min. 1x za týden noční můru, že se vdávám a nic není zařízené. Ač to teď tak nevypadá, tak si myslím, že jsem normálně organizačně schopná, ale teď...jako bych měla ztuhlé ruce, nohy a hlavně mozek...asi mám strach nebo co to sakra je :-. . Holky co teda od Vás chci? No to kdybych věděla...asi chci hlavně utěšit, že jste na tom byly podobně, ale pak jste měly báááječnou svatbu, uvítám i odkazy na různé stránky, i když tady je vesměs napsané vše, ale jak už jsem psala nevím jak začít...Občas se pro něco nadchnu a pak se opět dostaví ten svíravý pocit, že je to špatně. (ten pocit je jen z příprav...z budoucího muže naštěstí ne...toho miluju a je pečlivě a dobře vybraný :-D ) Takže prosím s čím začít? PS: Agentura můj problém asi nevyřeší, protože já bych to pak chtěla stejně po svém :-D
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Hlavne klid :-) Casu mas more a vse zvladnes! Ja zacala tak, ze jsem siukladala vsechny obrazky vyzdoby, doplnku, kvetin, proste vseho co se mi libilo a z toho se mi postupne zacaly rysovat konretni predstavy (ktere jsem teda 60 dni pred svatbou uplne zmenila :-D ). Krasna oznameni a veci na svatbu najdes na webu fler.cz, nebo tady u profesionalu, Hodne holek tu objednava i pres ebay veci z ciny. A nebo...je tu i varianta sinechat se vsim pomoct od agentury a je to. Na vyzdobu existuji i ruzne pujcovny veci, ze to clovek nemusi ani kupovat. Urcite vse zvladnes :-))
Odpovědět
Prosím tě, vdáváš se AŽ v září! Já jsem takhle brzy ani nevěděla, že nějaká svatba bude :-D Jsou tu praktické plánovače na celý rok a prohlížení alb taky pomůže. Jedině, bez čeho se skutečně neobejdeš, je registrace na matrice, jinak se dá improvizovat úplně, ale úplně ve všem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, 13.9. je spouuuusta času. nejdřív bych zajistila fotografa a místo hostiny. Na oznámení máš čas. No a pak ten zbytek. My jsme třeba svatbu zařizovali necelé 2 měsíce (nepočítám papíry, protože manžel je cizinec). A úplně v pohodě se to zvládlo. Takže hlavně nestresuj, napiš si seznam toho nejdůležitějšího: hostina, hudba, fotograf, šaty. A zbytek už budeš dolaďovat :) Půl roku je luxus :)
Odpovědět
ahojky, máme svatbu v červnu a začínala jsem něco řešit až koncem ledna. Takže v klidu. Ono to jde pak hrozně rychle, hlavně si projít pár obrázků a inspirací, třeba tě něco nadchne. Pak až to začneš zařizovat, je to hrozně rychlé a jde to dost od ruky. Hodně štěstí, při zařizování.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) Děkuji holky, jste zlaté!!! Přesně tohle jsem chtěla slyšet ;-)
Odpovědět
Me tady hodne pomohl ten planovac na rok co je tu na strankach :-) Nejdulezitejsi co by jsi ted mela udelat je: 1.) Zajistit datum na matrice 2.) najit misto hostiny (pak muzes teprve vymyslet vyzdobu) 3.) Najit si fotografa (protoze ti maji dost napraskane terminy) 4.) Ujasnit si "styl" svatby (pohodova, nóbl, s nejakym tematem...) no a pak muzes zacit vybirat oznameni atd atd atd :-) A neboj....vsechny jsme na tom stejne,ale mela by jsi mit nekoho k ruce at nemas vsechno v hlave jen ty.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancesmp Svatbu mate AZ v zari!!!!!!!! Takze klid a uzivej si hledani te spravne inspirace:-) u mne se tema odvinulo od jedne fotky svatebnich bot a bylo jasno :-D boty, barevnost, design oznameni, jmenovek, vyber dortu, apod. UZIVEJ SI TO A NESTRESUJ. Jukni na wedme.cz knot.com nebo pinterest, tady taky najdes spoustu hezkych napadu. A jak pise simona - zacni vybirat fotografa, ti dobri jsou na rok treba zadani
Odpovědět
@jancesmp Taky se tady nenech pohltit tou spoustou "velice nutných dekorací a blbinek" bez kterých nemůže svatba být. Jak se do toho moc zamotáš, tak ti to přinese jen stres navíc a hosté to stejně až tak moc neocení. ;-) :-)
Odpovědět
@jancesmp AŽ v září! a ty stresuješ už teď? :-D My se rozhodli a konali během snad ani né 3 měsíců a v pohodě 8-) Asi bych vybrala místo na hostinu. Některým stačí říct barva a oni ti i dekoraci umí zařídit samy /my teda měli jednoduchou, ale stačilo bohatě/ Pak toho fotografa. Když víš, jakou chceš barvu, asi bych se začla poohlížet po květině - a podle ní pak uděláš případný doplňky. Hlavně klíííd, udělej seznam, postupně odškrtávej. Budeš mít přehled, co už máš, bude to v pohoooo 8-)
Odpovědět
Času dost, to zmákneš. :) Záleží taky co na té svatbě chceš mít - jestli kopu serepetiček, nebo se obejdeš jen s tím základem. :) To, co bys teď měla ze všeho nejdřív vyřešit je fotograf popř. video a místo hostiny, to už je nejvyšší čas sehnat. :) Když budeš mít tohle, jsi v klidu. :) Měli jsme taky fuchsiovou svatbu a obešla jsem se bez serepetiček, vše nám nachystala restaurace, já doma nic netvořila - nejsem ten typ, mám toho víc než dost v práci. :) Koupila jsem jen svatební strom a doma udělala tombolu - víc nic. :)
Odpovědět
Ahoj, vdávám se jen o den dřív:D. Pořádně plánovat začínám teprve teď od března. Do té doby jsem se pohybovala spíš na pomezí představ, inspirací u ostatních nevěst a univerzálních dekorací typu "stuhy v barvě, ale ještě nevím na co všechno přesně." O barvě svatby jsem byla přesvědčená hned. Věděla jsem zkrátka, že nechci jen jednu a nechci úplně tradiční:D, právě pro tu mou váhavost, aby se mi to neokoukalo. Takže mám žlutou a šedou, vzor puntikatý:D. Hodně ti pomůžou google obrázky a pinterest, ostatní fotoblogy, různé barvičky, vzory. Co se ti líbí, si bez rozmyšlení naskládej na vlastní fotoblog(nemusí být ani veřejný, jen pro přátele). V celkovém konceptu to pak prostě uvidíš a zjistíš, co chceš a co by se ti líbilo. Představa se utvoří tak nějak sama (a spoustu blbinek, které jsi považovala ještě před pár týdny za klíčové, ti najednou připadnou bezpředmětné:D, to už vím ze své zkušenosti). Budoucí ženich určitě taky napoví, co by rád. No a do toho se ti bude pak odvíjet i oznámení. Někdy to funguje i opačně, vyberete oznámení a naskočí ti koncept svatby. Viz. knoflíkatá, puntíkatá, puzzle svatba, krajková, šeříková... Opět, Google napoví. Co už skutečně máme je ovšem fotograf. Termíny těch dobrých se plní závratnou rychlostí, jakmile máš místo,čas a termín, neváhej a najdi si nějakého. Většina fotografů dělá předsvatební schůzku, až máte program tak nějak rozvržený, takže se nestresuj, pokud teď všechno nevíš ohledně svatby, na to je čas, hlavně si ho zajisti. Restaurace...na tom jstem teď stejně, původní nám před dvěma dny odpadla, tak hledám znovu a je to celkem náročné, protože nějakou představu už jsem měla, navazovalo to na sebe, doplňovalo se to se stylem svatby, bylo to téměř v místě, odpadly přesuny svatebčanů...No prostě najednou problém a začínám znovu. Ale to se prostě stává. Důležité je se nestresovat, jednat s klidnou hlavou a nelpět na každém detailu. To pak přináší v den D zklamání.
Odpovědět
Profilova fotka
@curdibilka Tvá fuchsiová svatba se mi moc líbí..!!!! A co je největší sranda, že más stejný styl šatů jako já a budu mít i stejný dlouhý závoj:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@azavina Děkuji za úžasnou obsáhlou zprávu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, asi nebudu moc originální, ale hlavně klid, všechno bude v pohodě... všechno se stihne... třeba na oznámení máte ještě čas - my se bereme v za dva a půl měsíce a oznámení máme asi 14 dní... na to máte ještě čas... a taky třeba nemá můj snoubenec oblek - vypadá to zatím na trenky.. :-D catering sme domluvili definitivně až teď v úterý... myslím si, že je důležité, že máš šaty - ty jsou potřeba docela dost dopředu + místo (toho ženicha nebudu komentovat - bez něho by nebylo o čem si psát :-D ), ještě bych se snažila co nejdříve dohodnout fotografa - to je třeba taky dost dopředu - teda aspoň u nás - jinak si můžeš všechno domluvit třeba rok dopředu, ale dva měsíce před svatbou to musíš stejně všechno obvolávat znova, aby ses ujistila, že to platí a tak.... takže ještě jednou no stress ;-)
Odpovědět
Mě se taky nechce nějak blíž realizovat, i když čas mám a mohla bych postupně začít, ale jelikož jsme ve fázi stěhování a já hledám každou blbinu, tak nechci roztahat ještě nějaké přípravy.........A neřeš, že některé holky maj už prstýnky a oznámení........nejdůležitější - obřad, hostina, fotograf, kapela, kameraman, šaty (to vše mám).........zatím kukám na net a přemýšlím jakou výzdobu, kytku atd a ukládám si to.........mám trochu rozjednanou cukrářku, floristku, kosmetičku a kadeřnici.........
Odpovědět
@jancesmp A proč? No protože je to krásné. :D Šaty i závoj jsem si krásně užila. :) Šatičky byly lehoučké a pohodlné a závoj jsem si sundávala a nandávala, jak bylo třeba. :D Fakt buď v klidu, pořešte si toho fotografa, video a hlavně místo hostiny a zbytek jsou jen detaily. :)
Odpovědět
Holka to je moře času. My měli na přípravu 3 měsíce a stejně zjistíš, že to máš všechno hotové ani ne za týden :-) aspoň u nás to tak bylo :-) Nejdůležitější je místo - máš obřad i oslavu (oběd, raut) na jednom místě? Pokud ano - odpadne ti spousta starostí s přejezdem. Ani přejezd sám o sobě nemusí být tragický pokud všichni vědí kam se jede :-) Když víš kde, najdi si příslušnou matriku a zarezervujete si tam buď obřad na úřadě, případně úředníky, které dojedou na místo vámi určené. Šaty už máš - což je taky prima. Máš někoho kdo ti upeče svatební dort? - cukrářky už začínají být totiž obsazené. A případně bych si ještě teď domluvila fotografa. Jestli máš tohle zajištěné tak si klidně dej nohy nahoru, rozhlížej se co by se ti tak asi líbilo a co ne a začátkem prázdnin začni řešit nějakou tu dekoraci, a další drobnosti kolem.
Odpovědět
Myslím,že září je za dlouho.My to máme 26.7 a zatím se s tím nějak nevzrušuji :-D .Hlavně klid :-D
Odpovědět
@jancesmp Ahoj, vůbec nejanči, je to ještě fůra času. Taky se vdávám v září, asi týden po tobě :-) Máme zamluvené místo hostiny a obřadu, termín a fotografa. Určitě začnete tímhle a snažte se to už co nejdřív zamluvit, ať na vás vyjde to co chcete, některé termíny jdou na dračku a je o ně bitka. :-) Jinak já už mám i šaty, ale to je tím, že jsem je měla vysněné a nechala si je šít na zakázku. Oznámení máme vymyšlené, ale vytisklé ani rozdané není. Jídelníček nemáme, cukroví nemáme, hudbu taky ne, oblek a boty taky ne, výzdobu taky ne.. To se dá řešit až o letních prázdninách klidně, takže klid :-) Nejdřív zamluvte termín na matrice nebo v kostele, zamluvte si restauraci kde bude hostina a zamluvte si fotografa nebo kameramana. Pak je na řadě kadeřnice (jestli budeš potřebovat) a cukrářka (záleží na vás). Ostatní věci jako šaty a oblek, boty můžete vyřizovat tak pozvolna, během května třeba.. Oznámení taky.. A výzdoba apod. to je pak už maličkost, to můžeš vyrábět až v létě klidně :-) Neboj, jsou tu nevěsty které zařídily svatbu během dvou měsíců.. My máme ještě fůru času :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, není opravdu důvod stresovat, máte spostu času na uspořádání pohádkové svatby podle Vašich představ. Mám v nabídce svatebni deníček již od 90,- , aby jste měla představu co zařídit http://www.beremese.cz/catalog/vendor... Také vám mohu pomoci a poradit se sladěním dekorací do jednoho harmonického celku - od oznámení, výzdobu, az po svatebni fotoalbum:-) Koukněte na můj fotoblog pro inspiraci, ale hlavně klid, máte opravdu hodně času
Odpovědět
@jancesmp Ahoj :) Já se vdávám 4.9. a o mnoho víc toho taky nemám, klídek :) Být tebou si zamluvím ještě fotografa (tím, že se vdáváš v sobotu, bude lepší takhle dopředu) a kadeřnici/vizážistku. A maximálně když nebudete vědět co třeba odpoledne o víkendu dělat, tak se zajít podívat do nějaké restaurace a nechat si nacenit menu a jídlo, prohlédnout prostory. Já teď začala obcházet salony a vybírám šaty a rozhodujeme se (již poněkolikáté :D ) pro barvu. Pak necháme udělat oznámení a myslím, že ten zbytek se dá zařídit třeba i během dvou měsíců (např. v kvetinářství by ti teď stejně řekli, ať dorazíš 6 týdnů před :) Takže klíd :)
Odpovědět
My máme místo, hostinu, matriku, oznámení, prstýnky, oblek pro přítele, kytky no a to je tak nějak vše. Šaty ještě nemám, boty taky ne a svatbu na začátku června. Zatím jsem v klidu ☺
Odpovědět
Profilova fotka
Tu noční můru mívám taky...jenžensvatba bude už v červnu :D
Odpovědět
Profilova fotka
šmarja, vždyť to máte AŽ v září :-D
Odpovědět
no hlavne pokud se vdavas v zari,a nemas misto hostiny,tak tim bych zacla jako prioritou :D myslim ze uz mas zdrzeni O:)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky svatbu v září. Sice už toho máme zařízeného více (tím tě asi moc neutěším), ale spousta toho nám ještě chybí. Určitě je dostatek času. My měli akorát problém s místem hostiny, ptž nám nebylo nic dobré....to jsme hledali už v lednu, ale jinak bych řekla, že zbytek tolik nespěchalo. :-) Hlavně vše máme tak nějak na etapy...jeden týden toho zařídíme hodně a pak třeba 14 dní nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, děkuji za zprávy. Za ten měsíc se toho celkem dost změnilo a já už plánuju a zařizuju jak divá:) Takže to nakonec snad nějak půjde a vypadá to nadějně :-)
Odpovědět
Času máš fakt ještě dost, neboj - a být tebou, začala bych s tím co tě nejvíc trápí jak píšeš - OZNÁMENÍ: domluvte se s partnerem, jestli se vám líbí víc moderní-focená nebo kreslená a zda humorná nebo elegantní, a co se týká MÍSTA: zkus popřemýšlet o vhodných místech ve vašem okolí, probrat to s mužem, zajít na testovací jídlo tam kde by sis to případně představovala /nám tohle hodně pomohlo/ ... a FUCHSIOVÁ barvička - nejdřív asi začni tím, že promyslíš zda chceš klasické dekorace /organza, kamínky, svíčky apod./ nebo něco originálního, co bys třeba vyráběla nebo objednávala.... já tvořila pořád něco za chodu, taky mě chytala panika, ale ono je to právě prima, že je všechno ještě otevřené a můžeš si namyslet co budeš chtít, nejnáročnější je asi se pro něco definitivně rozhodnout a pak za tím jít. S výzdobou taky může pomoct ujasnit si, zda chcete tematickou svatbu /nějaký prvek opakující se na všem/ nebo prostě jen krásnou výzdobu, který nebude mít nějakou spojitost třeba s vašimi koníčky apod.
Odpovědět
A rozhodně ten plánovač tady na stránkách je super - je tam fakt vše a pěkně seřazeno dle důležitosti a časového předstihu :-) :-)
Odpovědět
Máš času a času :)) Nejzásadnější je termin, misto obřadu, matrika, misto hostiny a fotograf. Ten zbytek se tak nejak postupně vyřeší. :) U mě začal plánovací amok v únoru, je konec dubna a můžu si šoupat nohama, protože mám vsechno hotové. :)) A to můžu s klidem prohlásit, že nic nebylo ve spěchu nebo bez řádného rozmyslu...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?