Nevěsta s chronickým zánětem střev

Profilova fotka
Mám ulcerozní kolitidu, pochopitelně jsem před svatbou více psychicky i fyzicky vytížená a tak to hůře nesu díky této nemoci. Zajímá mě tedy jestli je tady taky nějaká nevěsta,ať už s UC nebo Cronovou chorobou a jak to zváldá?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) Já naštěstí žádnou takovou nemoc nemám, ale kamarádka má UC a vím, že třeba když je ve stresu před zkouškama atd, tak se to vždy horší...vím, že se to lehce řekne a hůř dělá, ale myslím, že bys měla více úkolů ohledně svatby nechat na rodičích/snoubencovi/sourozencích/kamarádkách a ty osobně více odpočívat...aby jsi si pak svatbu mohla užít a nebylo ti celý den špatně... Já trpím na hodně silné migrény, což se taky ve stresových situacích horší...a to jsem pak schopná jen ležet a brečet při jakémkoli pohybu hlavou. Bez stresu je to tak dvakrát do měsíce, ale třeba ve zkouškovém i dvakrát do týdne...takže se taky budu snažit před svatbou co nejvíc odpočívat a spíš nechám úkoly ostatním, ačkoli nerada... Držím palce, ať to dobře dopadne :)
Odpovědět
Já naštěstí nemám, ale celý loňský rok jsem chodila po doktorech s podezřením na tyto dvě choroby. Některé příznaky mám, ale naštěstí se to nepotvrdilo. Ale můžu říct, že ti docela rozumím. Co se svatby týká, tak jsem byla v pohodě, svatbu jsem brala velmi pozitivně a tak jsem se s ní ani nenervovala, tím pádem nebyly problémy. Mně se obvykle dostaví problémy v souvislosti třeba se školou, prací nebo s nějakou vážnou rodinou situací.
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam cronovu chorobu uz deset let a musim zaklepat ze posledni mesic i pres vsechnu tu zatez je to relativne v pohode. kdyz jsem mela zacatkem cervence pocit ze je toho na me moc a prestavam se citit dobre tak jsem si strihla tydenni nemocenskou a je zase dobre. jsem ted sice unavenejsi a obcas mam zvysenou teplotu ale to je u me celkem normalni stav.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@phankova Ahoj, mám MC diagnostikované od prosince 2012. Zatím přípravy na svatbu probíhají dobře a já se snažím nijak nenervevovat. Uvidíme, jak to bude dále probíhat. Přeci jen tep by se měl začít zrychlovat jak se mi to krátí. Kdybych to jo nezvládala jsem připravena si vzít nemocenskou. Nejsem zkrátka robot :(
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přípravy i svatbu samotnou jsem zvádla po zdravotní stánce úplně skvěle, horší byly ty dny po tom, kdy na člověka dopadla únava. A pak to dojidani ze svatby, same sladkosti a studene jidlo, to mi neudělalo zrovna nejlepe.
Odpovědět
I já mám Crohna. Ale už jsem dlouho v remisi. Nicméně nečekám, že bych byla bez bolestí, nervy budou pracovat. Snad to na mě nepřijde při obřadu, jinak mi to je jedno. Jsem zvyklá si odskočit skoro kdekoliv, ono to ani jinak nejde s naší nemocí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?