Nespravne datum

Ahojky holky potřebuji radu nebo alespoň trošku uklidnení. Tak plánujeme svatbu naa 8.10.2016 sice jsme to začali planovat tady 14 dní ale uz mame defakto vsechno důležité zařízené a teď jsme se dozvěděli že moje sestra je pozvana na svatbu své kamarádce a jeji pritel jde ženichovi za svědka. Po mě teď chtějí abyych kvůli ní svatbu zrušila a zařídila nový termín. Řešili jste někdo podobný problém?
Odpovědět
1
2
pro nás třeba bylo datum zasadni,... takze bychom nemenili ani kvuli rodicum... :D kdo chce nejak si to zaridi kdo nechce se vymlouva a požaduje. Co to zkusit aby jedna svatba byla dopolko a druha odpolko?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ja bych svatbu presunula o tyden driv/pozdeji ale predtim se domluvila se vsemi dulezitymi lidmi jestli maji cas. Sestru by urcite mrzelo, kdyby na tve svatbe byt nemohla
Odpovědět
Jeji argument je tten ze oni jim to rekli jako prvni a doted jeste sami nevi v kolik hodin maji obrad...mi to uz vime a i presto trva na tom ze na moji svatbe chce byt tak ze tto mam zrusit a napplanovat na jindy...nicmene mame uz zarizenou matriku misto obradu kuchare misto hostiny fotografa prstynky tak jssem z ttoho takova. Spatna...sama jssem ji rekla ze si myslim ze se to da spojit nejak dohromady a i presto nejsem normalni ze nepoztaduji aby tam byla cely den...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@abecicova Mě by teda v životě nenapadlo někomu říct, ať kvůli mně přesune svatbu na jindy. Přijde mi to totálně sprostý, neslušný, nevhodný a nevím co ještě. Nějak si neumím představit, že mi sestra celá šťastná řekne, že se bude vdávat a že termín je toho a toho a já jí na to řeknu Hm, to je blbý, dej to radši na jindy, to se mi nehodí. :-S Tak přesunete případně termín a co když se pak ozve někdo jiný, že se mu to nehodí. Budete to zase přesouvat? Já jako chápu, že je to blbý, pokud jde o někoho blízkýho, koho na svatbě chceš mít, ale je to vaše datum a pokud už máte něco zařízenýho, tak bude asi i náročný to všechno měnit a všem říkat, že je to vlastně jindy.
Odpovědět
V první řadě bych se ohlídla jestli Tvá sestra věděla o te svatbe dřív než o Tvé. Pokud byla pozvána na jinou svatbu dřív tak záleží na ni komu da přednost. Pokud jsi mela termín dřív je s proste, aby dala přednost cizím lidem.Meli jste se před vybíráním terminu poradit se všemi nejbližšími. I přesto bych v Tvé situaci již neustoupila.
Odpovědět
Tak zatím jsem asi výjimka :-) ale sestru chápu. Její přítel už byl dřív pozván, aby šel za svědka, to už taky něco znamená a asi se jedná o jeho dobrého kamaráda. Proto chápu, že tam sestra chce být a taky by měla, když už to slíbili. Pokud tedy pro vás není důležité konkrétní datum, zkusila bych posunout třeba o týden, o dva. Pokud jste sehnali volné termíny před dvěma týdny, nemusel by to být problém ani teď... Jinak tedy jediné řešení, aby šla ona na tvou svatbu a přítel na kamarádovu, překousnout to budou muset oba...
Odpovědět
@verap33 Já taky sestru chápu v tom, že by chtěla jít na obě svatby. Ale už ne v tom, aby sestru nutila kvůli ní měnit termín. Taky mě ale napadlo řešení, že holt přítel půjde za svědka na kamarádovu svatbu a ona na svatbu své sestry. :-) Horší by bylo, kdyby měla jít za svědka přímo ona.
Odpovědět
@juanitka Tak mě by spíš potěšilo, že jí na tom tak záleží, aby na mé svatbě byla :-) Ale samozřejmě jde taky o styl, jakým se o tom jedná, do toho nevidím ;-) (možná mi osobně taky nepřijde taková tragédie měnit termín, když ho máme vybraný jen dva týdny. Něco jiného by pro mě asi bylo těšit se na tohle datum už dva měsíce :-) Ale to má každý jinak, to je jasné...)
Odpovědět
@verap33 Přesně tak, záleží hodně na tom, jak to podala a tady to může vyznít jinak. Já jsem si třeba za 14 dní naplánovala opravdu hodně věcí a zjistila jsem, že už to s těma termínama není zas tak jednoduchý a to jsem plánovala v únoru a svatba je v září. My ale máme takové datum, které bych nikdy neměnila - 9.9. (po 9 letech vztahu). :-)
Odpovědět
@juanitka My se brali teď 6. 6. 2016 přesně na sedmileté výročí ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Asi by záleželo jak moc bych měla vše již naplánované (zarezervovanou restauraci, zaplacené zálohy, odeslané oznámení apod.) například teď (měsíc a půl před svatbou) bych to nepřesunula ani kvůli sourozenci.
Odpovědět
mě spíš překvapuje, že než jste zařídili tolik věcí, nekonzultovali jste ani s nejbližší rodinou, jestli se jim to hodí...
Odpovědět
Vy jste třeba se sestrou nekonzultovala na kdy svatbu plánujete? Protože takhle by Vám přece řekla, že už jsou pozváni na jinou svatbu, předtím, než byste zašli vše zařizovat. :)
Odpovědět
My jsme se taky setkali s tím, že se po nás chtělo změnit datum, ale my jsme tehdy nic zařízené neměli, takže to nevadilo. Pokud už máte vše hotové, zkus to kamarádce vysvětlit, že měnit datum není zase taková legrace. To se stává, že někdo chce přijít, ale nemůže, nedělala bych z toho zase takové haló. Holt ať třeba dorazí později. Já taky zvala kamarádku na svatbu, ale ona už byla pozvaná jinde, a tak nás s manželem přišli jen pozdravit a vyfotit se s námi a ani jedna z nás jsme z toho nedělaly vědu.
Odpovědět
My jsme plánovali svatbu podle termínu u zubaře budoucí tchyně:-) Chtěli jsme ze začátku července, všechny jsme informovali o přibližném datu, všichni to odkývali. Naštěstí než jsem stihla zarezervovat termín a vůbec začala řešit okolo volala vyplašená tchýně, že si neuvědomila, že bude na začátku července bez zubů:-D Proto jsme to odsunuli. Takže datum určitě konzultovat předem, alespoň s těmi "hlavními" hosty.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by třeba mrzelo, kdyby moje ségra na svatbě nebyla, jde mi za svědka a je pro mě důležitá, možná i proto jsme termín nejdříve konzultovali s nejbližší rodinou a pak teprve rezervovali. Kdybych netrvala na konkrétním termínu, asi bych posunula, vím, že by mě to pak štvalo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to nevím co bych dělala tento datum má pro nás význam....držím palecky ať to vyřešite;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi jak se k tomu postavi tva sestra, jako ohlizet se na nekoho aby jim termin vyhovoval je blbost, zalezi na vas. My kdyz vybirali datum, tak segra dopredu vedela, ze je pozvana na svatbu kamaradky,ale ze se ohlizet nemame. Vybirali jsme datum podle misto hostiny, aby meli volno tak rikala, ze kdyb neco tak nepujde a pujde na nasi...nakonec to dopadlo dobre a mame svatbu v cervenci ale bylo to od ni hezke a to o tamte svatbe vedela par mesicu predem kdy jsem ani netusila ze se budu vdavat...tak muze jit ona tobe na svatbu a jeji pritel na svatbu kamarada. Ono totiz ja mate vse zarizene, tak nemusi ti lidi uz mit volno jiny termin a na prstynkach mate taky vryte datum svatby?
Odpovědět
Ja tedy sestru chapu. Uprimne me treba prekvapuje, ze jste nekonzultovali termin alespon s nejdulezitejsimi hosty. My to tedy s rodici a svedky probirali, sama jsem se nechtela dockat toho, aby nekdo volil mezi mou svatbou a dovolenou, operaci nebo treba jinou svatbou. Ja bych tedy zacala predne timhle. @juanitka to, ze by sestra sla na svatbu zakladatelky a jeji pritel na svatbu kamarada podle me neni reseni. Oni jsou par, maji jit spolu.
Odpovědět
Profilova fotka
ja zase nechapu proc by se mel clovek ohlizet na ostatni, kdyz datum stanoveni je pouze na snoubencich, ja k memu datumu mam vztah, neco to vypovida, nebudu rikat co. a nekdo ma datum na vyroci a dalsi veci co je poji s tim datumem a meli by ho menit podle ostatnich? svatba je o nich, ne o svatebcanech, ti maji prijit a oslavit s nimi svoji lasku a kdyz nemuzou ci se vymlouvaji tak jim na tom tolik nezalezi
Odpovědět
@terisek257 já jsem přesvědčená o úplném opaku, svatba se dělá především kvůli hostům, aby viděli jasný důkaz, že ti dva patří k sobě. Snoubenci přece ví, že se milují, tak na co papír? Nebo když to má být jen o nich, tak jim stačí svatba ve čtyřech. Ne, svatba je o hostech a měli by se na ně brát ohledy, ne vždy to jde, ale při výběru datumu rozhodně ano. A neumím si představit, že by nějaký z mých sourozenců nedorazil na mou svatbu, protože jsem si naplánovala datum na den, kdy prostě nemůžou (a účast na svatbě, kde je můj přítel svědek a slíbila jsem, že přijdu, pro mě takovým dnem rozhodně je). Navíc píšeš "svatba je o nich, ne o svatebcanech, ti maji prijit a oslavit s nimi svoji lasku a kdyz nemuzou ci se vymlouvaji tak jim na tom tolik nezalezi." A co má tedy dělat její sestra? Z tvého pohledu, když nepůjde na její svatbu, tak jí na ní nezáleží, ale když na ní půjde, tak jí zas nezáleží na kamarádce. Zakladatelka k datumu zřejmě žádný vztah nemá, pochybuji, že za čtrnáct dní mají zaplacené všechny zálohy a vyrytá data na prstýncích. Jediná možnost, aby byly všechny strany spokojené, je svatbu přesunout.
Odpovědět
Svatba a manželství je tak hluboká a úžasná věc, že je úplně jedno, kdy ta svatba je. Ale fakt úplně! Ale to, jestli jsou na té svatbě lidé, kteří vás mají rádi a vy je, to už jedno není. Sestra má opravdu vážný důvod, slíbené svědčení na jiné svatbě nejde jen tak vzít zpět.Já bych to přesunula (resp.já bych se před plánováním zeptala nejbližších, jestli jim datum vyhovuje, ale na to už je pozdě). Vždyť je to jen jeden jediný den! ;-) Názory, že se sestra jen vymlouvá, jsou fakt smutné a hloupé.
Odpovědět
Profilova fotka
kajulinek ja si zase myslim opak, taky to chceme oslavit s rodinou ale kdyz by nemohli tak bysme nic nezmohli...kdyz pujde ve presunout tak tim lip,ale kdyz ne tak co maji delat? mam nejlepsi kamaradku, ty se budou brat pristi rok, datum vybrali tak ze secetli datumy narozeni obou a budou to mit ten den a neptaji se jeslti se to vsem hodi nebo ne, ten datum pro ne taky neco znamena...jeslti pro zakladatelku to datum nic neznamena a pujde vse prelozit tak at tak udela a bude to mit lepsi, ja to myslela tak ze jelsti pro ne to datum moc znamena ze je blbost to menit...nam kdyz jsme stanovovali datum dost lidi reklo terminy kdy nemuzou a to bysme se nevzali nikdy, vybrali jsme si sami
Odpovědět
@terisek257 pokud si zves hosty, je svatba hlavne o nich. Jako pardon, ale nekoho si pozvat, nebrat ohledy a pak ho pomlouvat? Ja myslela, ze si novomanzele na svatbu zvou hosty, ktere tam chteji a na kterych jim zalezi. Ocividne, dle tveho prispevku to tak neni, spis si myslim, ze si novomanzele nekdy chteji jen dojazovat svou dulezitost a na hostech jim nezalezi. Takovi by se meli brat jen sami dva bez publika.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi se nechapeme, ja sem rada ze tam budu mit rodinu ale jsou ppripady kdy ty dva se chteli vzit na den na jejich vyroci a pak jim to komplikovali pribuzni, cizi coz mi prijde hloupe kvuli nim menit datum,to by to museli odkladat o rok
Odpovědět
Vse je o domluvě, ale mela jste se o datumu poradit se svými nejbližšími. Neumim si představit, ze by sestra sla na vasi svatbu a pritel na jinou ve stejny den. Patri k sobe a meli by na takove udalosti být spolu. Zkusila bych změnit termín, pokud nemate zaplacene zalohy a sestru tam chcete
Odpovědět
Pokud sestra s pritelem (= svedkem) byli na tu svatbu pozvani driv, nez jste jim svuj termin oznamili vy, tak se nezlob, ale nedelaji Ti nic naschval. Proste uz zavazne slibili ucast jinde a i kdyz je to tezke zkousnout, tak ta druha svatba neni o nic mene dulezita nez Tva, fakt neni. Termin svatby bych zmenila, ucast sourozence na tak vyznamnem dni je pro me dulezitejsi nez nejake datum. Ja si taky myslela na 7.7.2017, nadherne datum, skoro magicke ...no a muj bratr nemuze, a tak jsme to proste posunuli - ano, jen kvuli nemu, protoze je pro me dulezity clovek.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli to není z nějakého důvodu důležité datum, zkusila bych to kvůli sestře přesunout.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?