Nemocná před svatbou

Holky od soboty za týden je náš velký den a já ze všech těch stresů - svatebních ani tak ne, ale taky a spíš i pracovních atd. onemocněla, od pondělí mám antibiotika, zatím jsem si vzala jenom pár dní dovču, ale vůbec mi není líp, ale v práci nemám za sebe adekvátní zástup, ale vzhledem k tomu, jak se cítím, by bylo asi nejlepší si nechat napsat nechopenku a být až do svatby doma, akorát mám strach, aby mi potom zaměstnavatel nezrušil dovolenou, kterou mám hned po svatbě (taková malá svatebka byt jen tady v ČR,ale strašně by mě to mrzelo, nahlášenou ji mám už od loňského roku) a to celý týden, myslíte že na to mají právo? Jsem z toho docela špatná, přece jenom těch příprav atd. a zařizování co to stálo, tak bych se před takovou událostí měla dát do pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně v klidu! :-) Dalším stresem tomu nepřidáš! ;-) Chápu, že v současné době není dobré si v práci moc vyskakovat, ale když si necháš napsat neschopenku, uděláš nejlíp. Ty necelé dva týdny jsou tak akorát na to, abys to pořádně vyležele a vyrelaxovala. Určitě bych neriskovala vyrazit po neděli do práce - taky bys mohla skončit s horečkama ve svatební den, a to by ti za to fakt nestálo! Nech si napsat neschopenku radši ;-) A pokud máš strach, že by ti zaměstnavatel mohl zrušit dovolenou, což sice může, ale byla by to teda pořádná podpásovka!, tak zkus poprosit obvodního doktora, jestli by ti neschopenku nenapsal i po svatbě s tím, že ty bys nahlásila, že se budeš zdržovat jinde. S dobrý doktorem se domluvíš, s alibistou asi moc ne, ale za zeptání nic nedáš ;-) Hlavně, ať je líp a nezoufej! :-)
Odpovědět
díky moc za podporu. uvažuju že ještě tento týden skočím k doktorovi a nechám si ji napsat zpětně, já bych ten příští týden šla do práce jen na dva dny, od čtvrtka už měla být ta nahlášená dovča. o tom rušení zatím nebyla řeč, já už jen (po zkušenostech) promýšlím různé varianty, hlavně je to způsobeno tím, že za sebe nemám pořádný zástup (za to já ovšem nemůžu, že nejsou schopni) a s tou neschopenkou na ten další týden mě to už taky napadlo, neměl by to být případně problém na to jiné místo, ale zase bych si to tam neužila kvůli vycházkám, tak asi budu doufat v jejich serioznost a že si to při takové příležitosti jako je svatba nedovolí.
Odpovědět
@zuzacek26 ahoj, rozhodně bych si na tvém místě nechala neschopenku vypsat okamžitě. Onemocnět můžeš kdykoli - i dlouhodobě.. a je jen problém zaměstnavatele, pokud není schopen obratem zajistit náhradní řešení... přece se kdykoli může stát něco neočekávaného. A pokud by ti zrušili tu následnou dovču (svatební cestu), tak by se jen ukázali, jací to jsou hajzli a to nevím, jestli bych v takové práci chtěla dělat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzacek26 Zpětně to jde jen 3 pracovní dny, takže doporučuju vyrazit co nejdřív ;-) Špatné zkušenosti z práce chápu a taky chápu, že si člověk nemůže moc vyskakovat a vybírat - to prostě v současné situaci na pracovním trhu nejde - člověk musí občas zkousnout zuby a držet krok. Jde o to, jestli za tebou někam pojede kontrola ;-) A už vůbec bych nevěřila tomu, že by tě sháněli hned třetí týden neschopenky. Tak akční nejsou, to vím ze své zkušenosti ;-)
Odpovědět
@markyska88 já doufám, že to by neudělali, přece jenom je to hodně citlivé téma a máš pravdu je to opravdu jen jejich problém a já už jsem na to několikrát poukazovala, že je to nedořešená ta situace u nás...takže zítra asi valím znovu k MUDr. to těch tří dní se vlezu
Odpovědět
@svetlus_pepca no jeli by poměrně daleko :) to právě netuším jak chodí, jestli se to předává pak nějaké jiné sociálce, ale to by asi ani nestihli. a já právě s kontrolama nevím, jak to chodí, vždy když marodím tak ten týden, s dlouhodobnějším nemám zkušenosti...
Odpovědět
@markyska88 no nechtěla bych tam dělat, kdyby se mi něco podobného stalo, ale bohužel v dnešní době člověk musí skousnout opravdu hodně věcí, pokud teda nemá natolik zajištěného partnera nebo rodiče, aby mohl v klidu zůstat doma, což není náš případ, my jsme na mém příjmu závislí a to docela dost...
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzacek26 Jestli se to předává, to netuším - ale to se při všem tom papírování podle mého nedá ani za týden stihnout :-D Hele, já jsem marodila někdy před dvěma roky skoro půl roku a kontrolu jsem neměla žádnou, teď jsem na neschopence kvůli těhotenství od půlky listopadu a kontrolu jsem měla v polovině ledna, takže po dvou měsících, a od té doby zase nic ;-) Fakt bych se toho nebála. Beztak, když nahlásíš, že jsi jinde, tak jde především o to, že o tom musí vědět ten, kdo ti neschopenku píše a ten to pak obhajuje u sociálky. Takže, máš-li rozumného obvoďáka, věřím, že to nebude problém :-)
Odpovědět
jj díky za podporu, já pořád doufám, že to nebude ani potřeba a normálně si na tu dobu vezmu řádnou dovolenou :-) tak díky za podporu a ať všechno dobře dopadne s mimčem :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzacek26 Tak to by samozřejmě bylo nejlepší :-) Takže držím pěsti, ať jsi brzy fit a užiješ si svatbu i svatební cestu! :-) Děkuju! :-)
Odpovědět
prvni 3 tydny na neschopence kontrolu musi podninit zamestnavatel,bud na tebe kontrolu poslat a nebo ji smi sam vykonat.pak uz je to v reziji sociálky.
Odpovědět
Ahoj, zamestnavatel ti nesmi podle zakona zrusit dovolenou pozdeji jak 14dni predem, tak si vezmi zatim neschopenku jenom do konce tydne, a kdyz mu v pondeli reknes, ze neprijdes dalsi tyden, tak uz ti dovolenou podle zakona zrusit nesmi :) .
Odpovědět
Článek se načítá
ahojte, tak už mám neschopenku, doktorka mě pohonila po různých dalších vyšetřeních, očividně se jí to taky nelíbilo, mám nové ATB a snad se za ten týden stihnu dát do pořádku. do práce jsem volala, vše vypadá dobře, tak doufám, že mé obavy byly zbytečné, ale ještě čekám co se jim tam vylíhne v hlavě... aby někdo třeba ještě nevolala nějakou jobovku odpoledne nebo příští týden,,,
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?