Hubnutí před svatbou. Co si o tom myslíte?

Profilova fotka
Ahoj nevěstinky, docela často se tu potýkám s nevěstami, které neustále drží nějakou dietu 90ti dnová a tak podobně.. Opravdu si myslíte, že hubnout 2-3 měsíce před svatbou má nějaký význam? Já nevím jak u vás, ale já když začnu hubnout, tak první co jdou dolu prsa. ]-( ]-( Až po delší době zadek, břicho a tak podobně.. a u svatebních šatů jde hlavně vidět dekolt, že? Takže opravdu si myslíte, že když zhubnete 3kg nebo 5kg, že to v těch obr šatech půjde vidět?Já rozhodně ne.. hlavně svatba je o jídle a pití.. Teda aspoň ty moravské, kde se neustále celý den jen jí a jí a jí.. Takže abych se 2-3 měsíce omezovala jako blázen, chodila spát hladová a pak na můj den D se naládovala až by mi bylo špatně, páč můj žaludek na to není zvyklý z pár posledních měsiců ... to radši nechci.. jen by mě zajímal váš názor.. páč jsou holky, které dokážou vářně zhubnout hodně v krátké době hodně kg a jde to hodně vidět ... ale co pak se šatičkama, které jste si vybrali půl roku dozadu? Nechávat zmenšovat? A pak hlavně.. po svatbě už na dietku urcitě budete prdět, takže to, že přiberete opět své kg nahoru, to mi přijde trosku nelogické.. a hlavně okolí má většinou připomínky na to, když člověk ztloustne.. děkuji za váš názor.. jen chci říct, že já dietku nedržim.. jíst mi chutná.. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Na nějakou dietu "prdím".Když to tak napíšu.Mám velikost 38/40.Sice jsem za zimu trošku nabrala na břichu a stehnách.Ale zaručenou dietou je jíst 5-6x denně.Hlavně snídat,základ dne.Na noc se nepřecpávat.Vypustila jsem sladké a smažené (tučné) věci.Je fakt,že o smažený jídla jsem nikdy moc zájem neměla.Piju 2l denně.Pohyb taky dělá hodně,takže jezdím na kole,běhám,chi-toning,nordic-walking a přes léto budu plavat.Jím cokoliv.Nejsem o vodě a o chlebu.V dietách nejde o kila na váze,ale o centimetry.Takže zahoďte váhu a měřte se metrem ;-) Varianta drastické diety,abych byla na svatbě hubená,mi přijde praštěná.Ubydete nejdříve na prsou,pak možná ten zbytek.Budete se cítit vyčerpané,bez energie.Žaludek se vám scvrkne a o svatebním dnu se najednou nacpete,nabumbáte a divila bych se,kdyby ste neskončili s hlavou v záchodě :-) Prostě všeho s mírou s pohybem a je to OK :-)
Odpovědět
Jasně, na dietku naprdět :-) Neříkám, že má člověk vypadat jako basa, ale zrovna takové bláznění až před svatbou mi přijde spíš úsměvné. Kór u mě- jsem typ, který má jo-jo efekt snad ještě dřív, než zhubne :-| Jo, taky mně pár měsíců před svatbou švihlo a začala jsem s jakýmsi omezováním se, ale výsledkem bylo jen to, že jsem byla ještě nervóznější než obvykle, na všechny jsem štěkala jak vzteklý hafan a jakmile jsem si dala nějaké normální jídlo, okamžitě mě rozbolel žaludek. Tak jsem veškeré snažení rázně utnula s tím, že přece nebudu na vlastní svatbě pít jen mátový čaj ;-) Navíc v mém případě to hubnutí bylo fakt zbytečné, protože jsem měla šaty, ve kterých by nějaký centimetr v pase vůbec nebyl poznat ;-)
Odpovědět
Tak když se ti nechce, tak nehubni ;-) nikdo tě přece nenutí, to že to dělá někdo jinej, není důvod pro mě...
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem 8 měsíců před svatbou začla hubnout (ale ne žádná zaručená 90.denní dieta a podbně, prostě úprava jídelníčku a 3-4x týdně sport). Zhubla jsem 8 kilo asi za 4 měsíce, projevilo se to tím, že jsem zmenšila svou konfekční velikost o jedno číslo a díky tomu jsem oblékla šaty, které jsem na svatbě měla na sobě. Po svatbě jsem nezačla jíst jak protržená, držela jsem se tak nějak na tom samém od května do března letošního roku. Teď jsem pravda nabrala 9 kilo, ale to tím, že jsem těhotná, jinak věřím, že bych si váhu udržela, ba spíš jí ještě snížila:o) Hubnutí do šatů pokládám za blbost pouze v případě, že chce nevěsta zhubnout a po svatbě se začne zase cpát a kašle na zdravý jídelníček a pohyb.
Odpovědět
Hubnout kvůli jdenomu dni je na nic. Pokud se někdo chce sešněrovat do šatů o číslo menších a po svatbě s úlevou vyvalit špek a dát si 3 obědy a 3 večeře, aby si to vynahradil, je to jeho věc, ale podle mého hloupost a hazard se zdravím. Pokud chce někdo zhubnout a zlepšit fyzičku, tak je potřeba změnit stravování a zařadit pohyb na trvalo a ne se trápit nějakými zaručenými drastickými dietami po nějakou dobu a po svatbě zase začít s prominutím "žrát jako protržená". Já kdybych chtěla být ještě krásnější ( :-D :-D :-D :-D ) tak to chci na trvalo a ne jen na jeden den ;-) jó, skromná holt nejsem. Jo a dokonce mě začalo bavit běhat ;-)
Odpovědět
Tak já se svojí váhou byla spokojená tak do 16 let. Pak jsem už jen tloustla a tloustla (asi známka spokojeného vztahu :-D ) a i když jsem zkoušela hubnout, prostě to nešlo, chyběla pevná vůle, ale je fakt, že mě to úplně nějak nedeptalo, zastávám názor, že je jedno jak člověk vypadá (až na extrémy nebo zdraví ohrožující stavy), hlavně když je v psychické pohodě :-) Měřím zhruba 171 cm a nejvíc jsem měla asi 75 kilo. Před rokem jsem sama od sebe, aniž bych se o to nějak snažila začala postupně hubnout. Asi to začalo velkým stresem (ne vkůli váze, ale kvůli rodinným problémům) a pak i když už jsem byla v pohodě jsem už neměla zdaleka takovou chuť k jídlu jako dřív a na podzim jsem začala víc sportovat. Vím, že to není vůbec zdravé, ale jím prostě když mám hlad či chuť a to cokoli a když ne, tak prostě nejím. Tedy využívám toho, když nemám chuť, tak se do jílda nenutím. Je na mně hodně znát menstruační cyklus, cca týden před a pak při m. jsem hrozně rozežraná, po tom tak dva týdny zase nemusím jíst skoro vůbec. Jo, není to zdravé, ale zhubla jsem takhle za ten rok na 60 kilo. Pokud bych nezhubla takhle "sama od sebe", asi bych kvůli svatbě nešílela a nterápila se. Možná bych se jen snažila omezit večerní a noční přežírání, sladké, apod. Jen prostě částečně a pro psychiku snesitelně upravit jídelníček a zkusila najít sport, který by mě bavil. Já už jsem ho teda kupodivu našla, je jím squash. Vždycky jsem říkala, že nechci dělat nic, kde se běhá a ejhle, zrovna squash mě začal hrozně bavit. Proto, pokdu máte problém najít nějaký druh pohybu, který by pro vás nebyl utrpením a odpočítáváním minut či metrů, zkuste co nejvíc různých sportů i ty, o kterých by jste si myslely, že vás nikdy nechytnou, můžete se pak divit jako já, jak je najednou snadné se k pohybu donutit, když vás to baví :-) Jo a jinak šaty mám vybrané asi měsíc a půl, už když jsem si je zkoušla mi byly malilinko volnější a od té doby jsem zhubla asi tři kila a pořád mi jde váha dolů... tak mám obavy, abych pak do nich naopak nemusela tlousnout :-D protože nejdou zmenšit :-(
Odpovědět
já už se potýkám s hubnutím cca rok - při výšce 175cm jsem to dotáhla na úctyhodných 96kg...podařilo se mi úpravou jídelníčku a cvičením za tu dobu shodit trvale cca 8kg, ale mám takové stavy, že chvíli se hlídám, cvičím, kila jdou dolů...a za dva měsíce třeba mě rapne, přestanu se hlídat v jídle a nějaké to kilo zase naskočí...ale opravdu těch 8kg se mi už nevrátilo...no a pak se zase začnu hlídat a pak pořád dokola...myslela jsem si, že svatba pro mě bude nějaký motor, ale vůbec :) prostě jsem taková, přítel mě má "macatou" rád a já to moc dobře vím...takže mě to nežene...a zjistila jsem, že i na hrochy se dělají svatební šaty, ve kterých lze dobře vypadat, tak co :-D
Odpovědět
Tak to bych potřebovala, abych začala hubnout v prsech, to Ti Luciebx závidím. :-) Já od začátku roku pomalinku polehoučku dala tak 7 kilo dolů (ne kvůli svatbě), ale prsa se ani nehnou. A zrovna tam bych to potřebovala, protože se mi nemůžou vejít do šatů, pokud je tedy chci na svou postavu a nechci nějaké megalomanské, které jsou mi jinak velké.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych to chtela napsat jinak. Hubnuti jen pro jeden den je nesmysl, drasticka dieta pro holku, ktera ma 50kg i s posteli je nesmysl a hubnout jen proto ze to dela kazdy (nebo radi beremese.cz) je nesmysl. Pak jsou tu ale holky jako ja, ktere se uz spoustu mesicu a mozna i let snazi zhubnout aniz by o nejake svatbe vubec vedely, co jen tak smutne chodi po svatebnich salonech kde v jejich velikosti maji pouze jedny saty, na prevleceni nesezenou uz vubec nic a zadny bazar nepomaha. Ja mam velikost 44, coz je naprosto zaklete cislo a za celou dobu co sem chodim sem v bazaru nasla jen jedny saty (opravdu jedny) velikosti 44, ktere bych mohla mit a dva salony me odmitly, treti mel cele dvoje... Vsecko je bud do 40 nebo od 46. Na prevleceni jsem chtela stejne saty jako moje dve druzicky, jen v jine barve, ale zas, pouze do velikosti 40... Verte mi, ja kdybych zhubla do sve prvni zkousky satu, budu rada, ale kdyz se mi to povedlo za dva roky o sest velikosti, tezko se mi to povede o ctyri za tri mesice, nejsem blazen a nezkousejte to ani vy, zadny takovy zazrak neexistuje. A na okraj dodavam ze se snazim, jim 4 - 5x denne, sportuji 3 - 4 tydne (bruslim, beham, jezdim na kole), nejim tucne a cukr vidim jen v kafi nebo caji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ač nezapadám do skupiny žen, které by potřebovaly hubnout, stejně sem napíšu. Při mé výšce 170 cm vážím s nouzí 50kg. Všude se dočítám jak zhubnout, ale nikdo neporadí, jak ztloustnout. ( pro rejpaly.....papám....hodně a mooooc ráda :-) ). Dlouhou dobu jsem se stresovala z toho, že skoro ve 30ti mám tělíčko 13ti leté holčičky......Mám úzká ramena, prsa jak lentilky pod kobercem....samozřejmě rošlápnuté, žádný zadek, hubené nohy.......vždycky mi každý říkal, že jsem samá ruka, samá noha. Velice často jsem poslouchala blbé poznámky ve stylu anorektička a podobně. Určitě to na psychice nepřidá, obzvlášt když člověk přibrat chce, ale nemůže..... :-| Každopádně, mám se ráda a na nějáké hlupáky se můžu z vysoka..... :-D Holky, důležité je, jak se cítíme my....je jedno, zda jsme hubené nebo silnější....náš partner si nás takhle vybral a tak si nemůže stěžovat, jestli jsme takové nebo makové...... A pokud nás má rád on, měly bychom se mít rády hlavně my. Je zbytečné trápit se postavou, ať je jakákoli. Jakékoli diety a nebo naopak přecpávání vám ničí nejen zdraví, ale i psychiku. Každá jsme něčím krásná a něčím vyjímečná......a nemusíme vypadat zrovna jako modelky z plakátů :-)
Odpovědět
nehubnu kvuli svatbe, i kdyz musim rict, ze svatba byla ta konecna motivace zacit neco delat, nespokojena jsem byla uz delsi dobu.. a jak? byla jsem u vyzivoveho poradce, mam jidelnicek na miru, jim 6x denne, kombinace, ktere by me nenapadly (pred tim jsem se snazila "po svem" domnivajic se, ze vim jak na to, ale chyba lavky). Naprosty souhlas, nejde o KG ale o CM. Za 2mesice jsem zhubla 10cm v pase, 8cm pres boky. Na vahu netusim, ani ji nevlatnim. a nejvetsi hubnouci chyba, co jsem tu na foru slysela.. jit spat hladova.. no proboha, hladoveni neni cesta k redukci. mym cilem je drzet zdravou stravu i po svatbe, proste trvale a neco se sebou nadobro udelat.
Odpovědět
Dala jsem do alba "Před a v " fotky 3 měsíce před svatbou a svatební - názor si udělejte sami.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojte dámy ráda bych obnovila tuto diskuzi, protože hubnutí je můj věčný boj. Váha mi dost kolísá, ale poslední rok jde jen směrem nahoru a už je to vážně moc.Tak jsem se rozhodla něco změnit - byla jsemna měření In body ( dle toho mám shodit 12kg) a objednala jsem ffmenu zprvu na měsíc, dál se uvidí a zapojuji pohyb 3x týdně . Ale i tak budu vděčná za názory co nejvíce pomohlo vám při shazování kil a na co si dát pozor.
Odpovědět
Ahoj, tak já skoro rok před svatbou začala hubnout, abych byla krásná nevěsta a v den svatby jsem měla 15kg dole... začala jsem snídat, pravidelně jíst 5x denně v menších porcích, omezila jsem sladké (ale i to jsem si občas dala) a přílohy, přidala více ovoce a zeleniny a hlavně jsem začala cvičit, denně 45 minut na orbitreku a kila šla dolů skoro sama... :-) na co bych si dávala pozor je alkohol, když jsem si dala třeba vínko s přáteli, byl pak chvíli problém dát další kila domů... toť můj vyzkoušený návod... :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojky,koukám, že dizkuze už je stará, ale zkusím přidat svojí zkušennost a názor. Taky patřím k těm, které se před svatbou pustily do hubnutí. Ale není to tak, že hudnu, aby bylakrásná do šatů- stejně mám korzetové, ty mi dělají "sexy" postavičku i tak :-D (myšleno s nadsázkou, ale mám přirozeně úzký pas a ačkoli mám trochu špak na břiše a bocích, tak nějaké zhubnití se v těch šatech fakt ztratí). Nehubnu tedy kvůli svatbě, ale je to pro mě taková velká motivace, která mě přesvědčila k tomu začít. Já už se do hubnutí pouštěla několikrát, ale vždy jsem vydržela jen chvíli. Mojí motivací totiž bylo jen zhubnout. Nyní sice chci zhubnout, ale hlavně ozdravit jídelníček. Takže už jsem v procesu hubnutí 5 týdnů. Sice výsledek není zatím skoro znát, ale mám dobrý pocit z toho, jak jím a hlavně, že absolutně nemám žádné chuťě, ačkoli jsem normáně hrozný čokoholik. Od zahájení "diety" na nic chuť nemám. A díky čemu to je? Zapisuji si jídelníček na STOBu a počítám si kalorie a hlavně poměr cukrů, tuků a bílkovin. Když ho dodržuji, cítím se fakt dobře. Takže ať zhubnu nebo ne, budu ze sebe mít radost :-)
Odpovědět
@pridej se do nasi sportovne-motivujici skupinky, tam holky davaji sve postrehy, napady atd. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Holky, nechodíte nebo chodily jste někdy k výživovému poradci? Jakou máte zkušenost? A někdo z Brna?
Odpovědět
Tak já myslím, že důvod je jasný. Chtějí, aby jim to slušelo. 100kilová nevěsta prostě nevypadá roztomile ani kdyby se rozkrájela. Já sama mám 70kg a i to me dost štve. A pro holky to taky může být i dobrá motivace konečně zhubnout....:) A také nesouhlasím s dietama, ale strava 5x denně, malé porce a tak mi přijde v pohodě. Při pravidelném cvičení tak zhubnete určitě 3kg za měsíc a pokud bude nevěsta s lehkou nadváhou hubnout ty 3 měsíce, tak na ní prostě 10kilo vidět půjde...
Odpovědět
Profilova fotka
já tedy shazovala jako o život, a taky že se dařilo, hezkých skoro 20 kg.. ale to bylo tím, že jsem měla svatbu 3 měsíce po porodu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som nechcela povodne chudnut ale spevnit si telo, dala som sa na zdravu stravu, pridala viac pohybu (najskor zumba, teraz fitko). jedla ktore mojmu telu nedali nic len ukladajuci sa tuk som proste vyradila z jedalnicka a zacala som surfovat po internete a nahradzovat bezne potraviny zdravsimi, napr. cukor nepouzivam vobec, ked peciem, peciem z muky spaldovej alebo celozrnnej, ked chcem sladke jedla pridam med alebo ine ine prirodne sladidla alebo pridavam rozmixovane ovocie (banan). Samozrejmostou je kazdy den velky prisun ovocia a zeleniny. Odmenou mi za to bolo okrem lepsieho zdravia (nebyvam chora, nelamu sa mi nechty) schudnutie 5kg pocas pol roka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?