Dá se naplánovat svatbu za měsíc?

Ahoj ahoj, přítel mě požádal letos v červenci o ruku. Na termínu jsme se nedohodli. Po prvotním nadšení a sjíždění diskuzí tady na beremku přišla taková apatie a neplánování. Brala jsem to, že bude svatba až příští rok. Nejdříve jsme chtěli mít svatbu na zámecké zahradě, ale mě potom napadla varianta s kempem. Vleze se tam dost lidí. Nemusí se řešit ubytování. Chtěli bychom stejně svatbu venku a tohle nám příjde jako ideální varianta. Svatba, hostina, raut, party i spaní v jednom místě. Dost velký kemp na to, aby se tam vše dalo uspořádat jsme našli. Včera jsme se tam byli podívat. Oběma se nám to moc libilo. Po cestě zpět přišel přítel s tím, že bychom to mohli udělat už letos v říjnu. Je to vůbec reálné zorganizovat? Přítel má představu, že se obvolá pár lidí, objednají prstýnky a jídlo a je to. Já to tak jednoduše nevidím. Je tu mezi vámi nějaká, která to zvládla v takto krátkém čase a byla s výsledkem spokojená a nepadla vyčerpáním? Díky moc za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Váš přítel má naprosto reálnou představu :) Obvoláte pár lidí, zaplatíte pár věcí a je to. Začněte co nejdřív na matrice! Kamarádka to zvládla podobně rychle: https://vecerkovi.wordpress.com/2017/... PS: v říjnu mám volno :D a vlastně i spousta dalších dodavetelů už bude mít říjen volnější než léto, to zvládnete :)
Odpovědět
Máme svatbu také v říjnu. Je pravda, že spoustu dodavatelů má volněji, protože je to mimo svatební sezonu a není takový nápor jak v srpnu :) Navíc říjen je krásný, hraje všemi barvami. Reálně se to dá naplánovat úplně v pohodě. Za mě je to lepší, než to plánovat rok do předu, 4x změnit styl svatby, styl šatů, počet hostů a všechno možné, člověku z toho jde pak totálně hlava kolem. Chlapi sice mívají "naivnější" představu o tom, co vše je potřeba zařídit, ale ve výsledku pak záleží na tom, jak moc je náročná nevěsta a jak moc to chce mít dokonalé, aby ladil odstín ubrousku s odstínem krému na cupcakes :)) Jinak ne všechny diskuse se tady dají brát vážně, pro některé nevěsty je to opravdu největší den v celém životě a opravdu řeší každý detail, takže se nenech odradit některými diskusemi :)
Odpovědět
Já mám svatbu v říjnu, začala jsem pořádně zařizovat až v červnu a nemám pocit, že bych tomu věnovala všechen čas, uplně v pohodě se to dá zvládnout, ale jak je napsáno výše, záleží na nárocích nevěsty :-) držím palce, ať to klapne :-)
Odpovědět
my začali v půlce května a posledního srpna byla svatba...nejsme asi puntičkáři, ale ani jsme to myslím neodflákli...lidé se bavili na hezkém místě, měli co jíst a pít.....nejdéle se čekalo na prstýnky - to byly asi tři týdny, dost věcí jsme si vyrobili sami, pouze dort a zvací koláčky byly do profesionálů, ostatní pekly ženy z obou rodin, manžel použil boty a oblek který měl, já taky boty měla - takže šlo jen o košili a moje šaty a doplňky.....Některé nevěsty mají tak jasnou představu a výběrem šatů zabíjí 6 měsíců, pak hledají švadlenu, látku....to je pak rok na přípravu málo
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se pro svatbu rozhodli v květnu a koncem srpna byla svatba. S dodavateli problém nebyl,šaty boty taky ne,prstýnky trvaly měsíc,musely se ještě vracet,jediný problém byl fotograf,ale též se nakonec něco našlo,i když ne úplně profi. Dneska je i víc lidí a možností než před 10 lety. Říjen je bezva,ale trochu bych se bála počasí se svatbou venku.
Odpovědět
Co se týče svatby venku v říjnu, myslím, že by to šlo i ve variantě, jak píše autorka příspěvku... jen bych byla připravená na mokrou variantu, party stan, gumáky, deky a třeba takové ty velké venkovní lampy co topí :) Nic není nereálné, navíc ani letošní srpen nepředvádí nějaké teplé počasí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj děvčata, pokud by potřebovala některá z vás pomoci se zajištěním svatby (od A do Z), nebo pouze výzdobou, organizací obřadu - neváhejte mě kontaktovat :) Moc ráda svatby zajišťuji a dokáži pomoci a šetřit korunky, kde se dá. Mohu doporučit i vyzkoušené salony, kde šijí šaty, apod. Organizaci celé svatby jsem stihla i za méně, než měsíc - vše se dá a nic není nemožné :) Reference mé práce: marievojikova.cz Budu se těšit na Vaše reakce. Přeji krásný den, M.
Odpovědět
Profilova fotka
@baduiv Ahoj, pokud byste potřebovala pomoci se zajištěním svatby (od A do Z), nebo pouze výzdobou, organizací obřadu - neváhejte mě kontaktovat emoticon Moc ráda svatby zajišťuji a dokáži pomoci a šetřit korunky, kde se dá. Mohu doporučit i vyzkoušené salony, kde šijí šaty, apod. Organizaci celé svatby jsem stihla i za méně, než měsíc - vše se dá a nic není nemožné emoticon Reference mé práce: marievojikova.cz Budu se těšit na Vaše reakce. Přeji krásný den, M.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to zdá moc narychlo..člověk si ani ty přípravy pořádně neužije..ale jak psáno výše, záleží na náročnosti příprav..hlavně bych se bála, že v říjnu už bude zima..na sezení venku nebo na spaní v kempu..
Odpovědět
@chlupydupy Zas každý si ty přípravy neužívá :) Já u toho doslova trpím :D Ale opravdu vše záleží na náročnosti nevěsty a ženicha, to je základ...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, moje švagrová to zvládla za necelé 2 měsíce, ale byla dost vyčerpaná z příprav ... o to víc si ale potom užila jejich den D :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Brali jsme se 11. října (mimochodem, měli jsme svatbu venku a byli venku až do noci, bylo příjemných 20 stupňů) a ještě o měsíc dřív jsme neměli místo svatby. Pokud nechceš miliardu zbytečných dekorací, dárečků pro hosty a DIY blbinek, je měsíc až dva času habakuk.
Odpovědět
Článek se načítá
Tuto sobotu jdeme na svatbu našim kamarádům. Svatbu plánují od června letošního roku. Vytvořili si i webovky http://www.svatbanamorave.cz/ ,tak trochu pro inspiraci těm, kteří chtějí uspořádat svatbu také na rychlo. Takže určitě to jde! Já sama za sebe svatbu plánovala rok a půl dopředu a to proto, že jsem byla těhotná, když mě přítel požádal o ruku. Nechtěla jsem se vdávat těhotná, ani jako kojící matka :) Výsledek byl takový, že dva měsíce před svatbou jsem ji chtěla ,,zrušit", odjet někde k moři a vzít se jen ve dvou, bez toho všeho okolo. Už mě ty všechny přípravy lezly krkem. Svatba byla sice ve finále krásná, ale znovu bych to udělala úplně jinak. Takže každý tu dobu příprav vnímá jinak :))
Odpovědět
Profilova fotka
My se rozhodli pro svatbu na začátku prosince, brali jsme se v půlce února a ještě jsem během té doby dělala státnice (a normálně chodila do práce)... jeden večer jsme si sedli , všechno vymysleli, pak matrika, prstýnky (tam se to zkomplikoval, tak jsme koupili jiné, které měli hned na krámě :)) šaty jsem si koupila náhodou, ženichuv oblek nám zabral den času a nakonec jsme sehnali v sekaci :) ve výběru hospůdky na oběd jsme měli jasno hned, rezervace trvala asi dvě minuty... oznámení jsme nedělali, ale všechny jsme obvolali nebo pozvali osobně... to bylo z příprav předem asi vše. Dva dny před svatbou jsme si vzali oba volno, abychom navarili, napekli, nachystali sezení atd... suma sumárum, týden by nám na přípravy bohatě stačil...
Odpovědět
Tak na upřesnění :) Kemp to je vážně moc hezký. V takových domečkách bych klidně z fleku bydlela. Není to ten starý klasický s áčkama s podsadou a ohništěm uprostřed. Do tohoto kempu s klidným srdcem pozvu i babičky. Svatbu nepotřebuju nikterak honosnou, ale oba máme hodně přátel, které bychom chtěli pozvat. S rodinou to bude okolo sta lidí. Chtěli bychom mít obřad v sobotu, ale kemp zamluvený již od pátku. Já mám přátelé i ze zahraničí, tak chci aby mohli přijet o den dřív. A navíc moje rodina je z Moravy a přítele z Prahy. Chtěli jsme nějaké místo na půli cesty. Takže to bude relativně daleko pro všechny :D Ubytování bude podle mně ten největší výdaj z celé svatby. Jídlo bychom si chtěli dělat sami. V rodině mám výborné kuchaře, co jsou zvyklý vařit ve velkém. Jen potřebujeme místo, kde to doladit. Trošku by mě mrzely šaty. Vybrala jsem si jedny podle fotky, ale musely by se nechat ušít. To by se asi nestihli.
Odpovědět
My jsme se 5/8 zasnoubili a 15/9 mame svatbu, zarizovat jsme zacali ale az minuly tyden - misto a den obradu a hostiny a prstynky. Dnes jsem obehla obchody s satama, proste no stress. Ja bych vice casu nechtela, moc se tesim, ale chci to na pohodu :-) jo a svatbu drzime v tajnosti aby se me kazdej nevyptaval jaky mame saty a prstýnky a odkud a kdo nam pece a jaky mame oznameni a kolik druzicek a co uces a nehty a co nasi jak se tesi kdo nam bude hrat v jake barve bude svatba kolik lidi a kdo nam jde za svedky a blaaaa blaaaas uzivam si poklidne přípravy sama v tichosti se svedkyni a nejblizsi rodinou :-)
Odpovědět
@hop_ita čím víc času,tím větší maglajz v hlavě!
Odpovědět
my měli svatbu za 3 týdny od rozhodnutí, a to jsem ještě skoro týden z toho byla v nemocnici.. :-) ale už je to trošku dýl
Odpovědět
Profilova fotka
Taky na vše máme měsíc, za tři dny máme úřad,květiny,dekorace, pozvanky,oznámení, prstýnky dorty , koláčky a hostinu zajištěné;) držim palce:)
Odpovědět
Profilova fotka
@vercamisa ty jo, to jste šikovný..to tak rychle zvládnete všechno vybrat?
Odpovědět
Samozrejme, ze se to v pohode da stihnout. Saty mi prisly behem 3 tydnu, prstynky jsme koupili pri prvni navsteve zlatnika, jidlo a piti se resilo az par dni pred oslavou, kytku jsem si koupila rano v den obradu. Vlastne krome urednich papiru, letenek pro hosty a cheesecaku se 95 % veci stejne resilo az v poslednim tydnu pred svatbou. Navic rijen uz je mimo sezonu, to bude i spousta sluzeb volnych.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den slečny, pokud by některá z vás chtěla pomoct s přípravami svatby nebo s asistencí v den svatby. Ráda vám s tím pomůžu :) A hlavně se ničím nestresujte, jsou to krásné přípravy plné radosti a očekávání a vždy to dobře dopadne ;) Hezký den Markéta
Odpovědět
Profilova fotka
@baduiv Můj bratr se takto letos ženil, taky měli na přípravy měsíc :-D A zvládli to, svatba byla moc pěkná. Pomáhala jim s tím ale spousta lidí. Tak nějak si každý, kdo byl ochotný pomoct, vzal něco na starost. Hlavně maminky samozřejmě :-)
Odpovědět
@baduiv Uz jsi zacala??? :-) Da se to a opravdu relativne v klidu. My sice svatbu vime uz od ledna, kdy jsme si teda zajistili misto, ale zbytek resim azted, zacala jsem cca 5 tydnu pred svatbou. Vsechno si resim vicemene sama. Kamaradka udelala oznameni (predchozi info bylo pomoci emailu s tim at hoste poslou postovni adresy) a dela svatebni noviny, do kterych info ma ode me. Da se to po vecerech, kdy ditko usne a neco malo objednam, vymyslim v praci. Vse resim za pochodu po telefonu v aute. V praci bohuzel :-) cas nemam, ale aspon pul hodinku si cas udelam. Hlavne vsechno v klidu, rozhodni si co by jsi chtela a bude to fajn a moc pekne. Drzim palce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@baduiv Svatba se stejně nechystá tak dlouho dopředu. U nás to bylo něco málo přes půl roku a jediný co jsme udělali hned bylo místo (to už máte, takže žádný stres) + matrika. Pak asi 3 měsíce předem jsme řešili oznámení + fotografa. Potom nějak jídlo a pití, odznáčky, kytky, dort a takový ty různý maličkosti okolo. A nejvíc stresu jsem měla stejně týden před svatbou, kdy jsem pekla koláčky, chystala jmenovky na zasedací pořádek, kadeřnice, manikúra, kosmetika.... Přes rok jsem řešila prd, jen se furt flákala tady na beremku :D a do října ti někdo ušije i šaty podle tvých představ. Stejně to ta švadlena nebude dělat celý dva měsíce ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?