Bojím, se, že budu ošklivá nevěsta...

Ahoj, mám svatbu za dva týdny. Byla jsem u dvou vizážistek/kadeřnic, ta první byla podle mne úplná tragédie, ta druhá o něco lepší, ale přesto to nebylo ono. Po jejím líčení jsem si připadala starší než jsem, přišlo mi, že mám očí blíž u sebe, než normálně, vnější koutky oka dolů, prostě když jsem si doma umyla obličej, tak jsem si říkala, jaká na mě najednou kouká hezká holka. Nemám už čas na další zkoušky, také to leze do peněz, doma malé mimčo a já bezradná. Vnitřně se už smiřuji s tím, že to nějak vydržím, smířím se s průměrem, ale prostě mě to štve a mrzí a stresuje, chtěla bych být hezká a myslím, že fakt můžu vypadat líp... Ani nevím, co od vás chci, možná povzbuzení... :-|
Odpovědět
1
2
@treasurka Ono je těžké ti cokoli poradit, když nejsi spokojená s vizážistkou, ale zároveň už další zkoušet nechceš. Ke mně třeba vizážistka dojela domů na zkoušku, tak zkus takovou, co to dělá taky. A doporučuji nešetřit, ty kvalitní si práci prostě nechají zaplatit, na druhou stranu když uvidíš výsledek, nebude ti peněz líto.
Odpovědět
Já jsem se právě proto malovala sama :-) Protože když mě namaluje někdo jiný, vypadám hrozně :-)) Takhle jsem sice nebyla taková ta vymazlená bezchybná nevěsta, ale byla jsem svá a jsem ráda, že na mě z fotek nekouká nějaká "cizí paní" :-D
Odpovědět
mě bude líčit kamarádka, není profík jen jí to baví, takže spolu zajdem koupit kosmetiku a pak budem zkoušet, ale kdybych byla na tvym místě a naprosto chápu finanční nedostupnost, tak bych si udělala svoje běžný denní líčení co si dělám, což je korektor, pudr, linky a řasenka, nějaký tvářenky a stíny vůbec nepoužívám, nevím jak jsi na tom ty, a s tím bych spokojeně šla na svou svatbu, protože když se v tom cítím dobře i přes den v práci, tak proč ne i na svatbě:)
Odpovědět
@hagiela taky o tom vážně uvažuju...
Odpovědět
chápu tvoje pocity. Já chodím léta ke kamarádce kadeřnici. A ona češe i líčí nevěsty. Tak jsem si řekla, že mě bude česat i malovat ona, že má zkušenosti, zná mě. Ale výsledek nic moc. První zkouška účesu se dala, ale čekala jsem něco lepšího. Vlasy mi hrozně ulízla, přitom já jich mám málo a potřebuju spíš objem. Aní bylo hrozné. Já mám malé oči a ještě budu mít na svatbě dioptrické brýle a ona mi ty stíny nanesla až k obočí a vypadala jsem jako bych měla monokl. A linky mě namalovala tak, že jsem vypadala jak číňan. Já jsem si spíš představovala něco decentnějšího. Tak jsem se na doporučrní kamarádky objednala k jiné, tak uvidíme. A co se týče účesu, ještě půjdu na druhou zkoušku, vezmu sebou sestru, která bude objektivní rádce.
Odpovědět
Profilova fotka
@bilaorchidejka chápu, šla jsem na zkoušku tady na dědině a bylo to hrozné :( Bohužel už nemám čas měnit a všude plno, tak budu zítra celá nervní, co tam vlastně vykouzlí...
Odpovědět
Profilova fotka
@tedrezka to je fakt, člověk, když se tady dívá na alba z příprav a potom ze samotné svatby, tak si říkám, že ty holky asi některé museli vyměnit:-)
Odpovědět
@treasurka Myslím si, že je vážně lepší, pokud nejsi vůbec spokojená s profi líčením, se namalovat sama. Myslím, že bys celou svatbu byla nervózní a rozladěná , že nevypadáš dobře , tak to radši neriskovat .
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych to řešila samolíčením. V ten den chceme všechny bý krásné a hlavně se cítit krásné, tak proč si to zbytečně kazit... Navíc zrovna u líčení opravdu platí, že čím méně, tím lépe. Nejsme snad ve věku, kdy bychom na sebe musely plácat kila šminek. Takže hurá do toho a ať se svatební den vydaří! ;)
Odpovědět
@radkaja @treasurka Ona je otázka, jestli ty kadeřnice / vizážistky jsou opravdu profi. I hodně dobrá kadeřnice nemusí být současně dobrá vizážistka, to už chce cit pro barvy a jistý výtvarný talent. Záleží samozřejmě na tvém rozpočtu, ale myslím, že i teď by se mohly najít skutečně profi vizážiskty, které by dojely na zkoušku domů a pak ve svatební den také. Kolik můžeš ještě za líčení a účes utratit?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus jí do toho taky trochu mluvit, v ten den, pokud víš co chceš... najdi si někde obrázek a poraď jí, co by sis představovala...:) Já jsem taky měla pocit, že sama bych si to líčení udělala ještě trošku jinak, jenže ta profi kosmetika narozdíl od mé vydržela i pláč, pot atd. ... moje tužka na oči už by byla v tu chvíli rovnoměrně rozpatlaná po celém obličeji...:)
Odpovědět
@radkaja No jelikož mě ta samá paní bude i česat, tak jsem dost rozpolcená. Je to kamarádka kamarádky, moje kamarádka mi u ní "zařídila" návštěvu, když viděla, jak jsem nešťastná z toho předešlého pokusu. Mám blbý pocit, že teď musím být spokojená, abych své kamarádce neudělala astudu, nebo jak to říct. Účes si nechat udělám, mám hodně dlouhé vlasy a sama si netroufám. Nevím ale jestli té paní případně rovnou říct, že mě líčit nemá, nebo si tajně až odejde umýt obličej a udělat si to sama... Už včera, když jsem u ní byla, mi přišlo, že je dotčená z toho, že já jsem nebyla nadšená...
Odpovědět
Článek se načítá
@daschenkatr já jsem mluvila, ale nějak jsem měla pocit, že mě "neslyší", třeba jsem jí jasně říkala, že bych chtěla zkusit linky, a ona mi řekla, že by je tam nedávala, říkala, jsem, že bych chtěla vidět, jak by to vypadalo, ale ona říkala, že to není dobrý nápad, tak nebyly, a další věci... Několikrát jsem jí říkala, že bch chtěla ztmavit vnějsí koutek pod okkem, aby se mi opticky pozvedl, ale prostě to neudělala.
Odpovědět
Profilova fotka
bohuzel ne kazda, co si rika vizazistka, licit skutecne umi ]-( na to, aby byl clovek schopny nalicit nekoho druheho, nestaci nejaky pokoutny vikendovy kurz, vyzaduje to (krom talentu, barevneho citu, estetickeho vnimani atd.) i dost praxe. nejde jen o technickou stranku veci, ale taky naucit se vnimat pocity lidi, jejich styl, predstavy, aby byl masker schopny jim vyhovet a zaroven pripadne usmernovat treba i nektere tendence k nevkusu. muzu ti rict, ze na vizazistickem kurzu jsme diplom dostaly vsechny (cca 10 ucastnic), ale nalicit bych se na nejakou udalost nechala mozna od jedne.. proto je tak tezke najit dobrou vizazistku. jak moc se sama licis?
Odpovědět
@treasurka Nechceš kontakt na mojí vizážistku? Specializuje se na svatby, dělá líčení i účesy, nevěsty vypadají výrazně, ale zároveň to líčení je decentní, žádné disko-stíny. Ale třeba linky a umělé řasy jsem měla, hodně to opticky otevře oko,a když se k tomu zvolí pak dokreslení víčka v přírodních odstínech béžové a hnědé, tak to vypadá pořád přirozeně. Mně se to na sobě moc líbilo, bylo to rozhodně lepší (a trvanlivější!), než kdybych se líčila sama, a to se líčím běžně a problém s tím nemám. Na zkoušce se mi pár věcí nelíbílo (třeba odstín zdravíčka, intenzita stínu), tak jsem to normálně řekla, a ona to hned mile předělala, až jsem byla spokojená.
Odpovědět
@treasurka Vyřeš to tak , aby ti to působilo co nejmenší nervy, takže klidně i to , že se umyješ a znovu namaluješ, aby ses nemusela s bábou přetahovat. Jen si na to vyhraď čas navíc, ať nejsi v presu. Hleď hlavně na sebe ať jsi co nejvíce v pohodě.
Odpovědět
@treasurka Při takovém chování bych asi zkoušku nenechala dokončit. K čemu to, když neplní tvá přání? Ona je tam pro tebe, ne ty pro ní. Co se týká líčení doma. Já o tom uvažovala, ale jsem zvyklá se malovat, umím si udělat klidně výrazné líčení, zamaskovat nedokonalosti, používám báze i fixátory, ale nakonec jsem se rozhodla pro profíka. Je to o něčem úplně jiném, hlavně ve výdrži.
Odpovědět
@radkaja To snad ne, zaplatit za něco, co se mi vůbec nelíbí, a pak si to tajně smývat? To si myslím že člověku způsobí mnohem větší nervy, než dotyčné poslat sms ve znění - Dobrý den, podařilo se mi najít vizážistku, která dokonale splnila mé představy, takže vaše služby již nebudu potřebovat. Přesto vám děkuji a přeji pěkný den. Šup, poslat sms, je to vyřešené...
Odpovědět
@radkaja No tak tohle je úplně na hlavu. Copak tohle opravdu někdo dělá???
Odpovědět
Ahoj, nedá mi to, musím přispět svou troškou do mlýna. Svatbu mám za týden, v pondělí mi dělali extrakci osmičky na operačním sále, mám v ústech 12 stehů. Dvě hlavy a modřina přes čtvrt obličeje. Rty rozsekané od nástrojů. Bohužel jsem tam měla zánět a zákrok byl akutní. Tak jsem zvědavá, jestli splasknu do svatby
Odpovědět
@technolog Safra. Ale profi vizážistka minimálně tu modřinu spolehlivě zakreje. A když tak můžeš mít ten velice elegantní závoj přes obličej ;-)
Odpovědět
Děkuji, už mám totiž i tak hranatou hlavu (bez otoku). Profi vizážistku budu mít, bohužel bez zkoušky, teď se nemůžu obličeje ani dotknout. Měla jsem jinou, vypadala jsem jako klaun, vůbec nebrala ohled na můj tvar obličeje, tak jsem zvědavá. Snoubenec tvrdí, že dá na dveře ceduli s nápisem obludárium a bude vybírat vstupné :-D Závoj mám, kdyby náhodou... Ale moc díky za podporu. Hold máme každý svoje. Už to beru s humorem, protože ten zákrok byl dvouhodinový a strašný, vystřídali se na mě dva doktoři (prvnímu to nešlo) a vychutnala jsem si to.
Odpovědět
@technolog ou jéé.tak to ti nepřeju...já nakonec extrakci osmičky odložila raději po svatbě a teď jsem za to ráda..
Odpovědět
@lissandra Děkuji, já ji odložila taky...ale objevil se zánět, který už nešel přehlížet (byť jsem se snažila).
Odpovědět
Profilova fotka
@technolog pry obludarium :-D :-D snoubenec je evidentne vesela kopa, to bude v manzelstvi prinosem. ;-) ale neboj, to jeste splaskne a bude lip, ono se v ustech vetsinou hoji vsechno dost rychle. jinak s Tebou soucitim.. mne se rozlomil zub par tydnu pred svatbou a protoze jsem trvale v cizine, kde vystavuji pomalu i za navstevu cekarny faktury, rozhodla jsem se pockat, az budu zpet v CR a zajit si k moji zubarce. no, tak den pred svatbou se mi tam koukla a s milym usmevem pravi "chcete to vytrhnout hned nebo jeste zkusime to torzo lecit?" malem me trefilo, vubec jsem trhani necekala, zub sice bolel, ale nijak vyrazne a byl skoro cely, ulomil se jen kousek na boku (bohuzel az pod dasen). s vymluvou na svatbu jsem trhani odrocila, ze v nejhorsim prijdu po vikendu. svatebni den jsem preckala bez problemu, ale v nedeli to rozbolelo jako das, takze nakonec jsem v pondeli v 7 rano nabehla stejne na extrakci. nasledujici tyden, kdy jsem provazela zahranicni pribuzne po Praze, byl otresny, protoze se mi samozrejme udelal zanet a mela jsem horecky, ze mi neslo dojit ani na WC. :-S no, nezapomenutelne chvile :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@technolog cimz jsem Te nechtela nijak vystrasit, spis chci rict, abys byla co nejvic v klidu po operaci.. hlavne moc nelitej a fyzicky se neprepinej! ja to tehdy dost prehnala a pak jsem toho litovala, ze mi bylo spatne a neuzila jsem si posvatebni relax s rodinou.
Odpovědět
@technolog loni jsem byla na trhání obou osmiček a otok mi splasknul po 2 dnech, pak už byla jen modřina na obou stranách. Doporučuji svařit šalvěj a vyplachovat, vyplachovat, vyplachovat.
Odpovědět
@treasurka ahoj, mne líčila Michaela Švarcová a byla úžasná. Moc se nelíčím, ale na fotky to chce trochu výraznější líčení a dala mi na každé oko 4 trsy nalepovacích řas a bylo to super - mám oči mandlového tvaru tak je to zvětšilo. Byla jsem maximálně spokojená.
Odpovědět
@technolog Jejda, a já si tu stěžuju... Držím palce, ať jde otok rychle dolů ;-)
Odpovědět
Holky děkuju moc všem, zkusím poprosit svojí úplně neprofesionální svědkyni, aby mi udělala rovně linky a uvidíme, co svedu...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?