Alergie,vyrážky, ekzém před svatbou. Co s tím?

Profilova fotka
Ahoj holky, blíží se mi termín svatby a bohužel termín připadl na konec dubna, kdy můžu očekávat zase svoje alergické vyrážky, nejvíc se bojím vyrážky v obličeji, což mě zvláště na jaře hodně trápí i přesto, že beru prášky na alergii. Máte podobný problém ? Zatím jsem ani neřešila otázku líčení. Mám hodně citlivou a problematickou pleť.
Odpovědět
1
2
Ivusenko, něco se psalo tu: http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Profilova fotka
Herminko, dívala jsem se na tu stránku, trošku o tom je řečeno, bohužel ne moc. Ono stačí když je něco ve vzduchu - když něco vypustí ta naše chemička a mám z toho vyrážku na 3 dny. Teď o víkendu to bylo zas, tak už se bojím dopředu, tím spíš, jestli bude teplo.
Odpovědět
Ivusenko, to tedy děkuju pěkně :-( Bydlíš zrovna v nepříznivé oblasti pro svůj ekzém, že? Jediné, co můžu radit, nestresovat se a "nečekat" ten ekzém, je to málo, vím :-( Mně radilo hodně lidí alternativní léčbu - homeopatii apod., ale ješě jsem neměla čas ani peníze (ještě studuji) to vyzkoušet. Ty jsi něco zkoušela? Dělali Ti někde u doktora testy na potravinové alergie?
Odpovědět
Profilova fotka
Chodím na alergologii, ale mám to hrozně komplikované, že přesně ani nevím na co jsem alergická, z potravin je toho hodně, např. jahody, některé citrusy, mrkev, hořčice, tatarka, ořechy, ale mám i nějaké pylové alergie a hlavně mě už od mala trápil, spíše mučil ekzém, sice jsem každé léto jezdila k moři, ale to pomohlo jen na chvilku a v zimě jsem ho měla zas. Teď jsem už na tom mnohem lépe, než dřív a to díky kozímu mlíku a jogurtům z kozího mléka - je to výborná věc na ekzémy a alergie,imunitu, hodně mě to pomohlo, ale občas hlavně při stresech mám ještě problémy. No žiju ve špatném prostředí, snad to bude tak nějak v pořádku. ;-)
Odpovědět
ivusenko: Taky mě moc trápí ekzém na rukách, ale po přečtení téhle diskuze se mě zvedla o hodně nálada a už to tolik neřeším ;-) http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si už zvykla žít s ekzémem, ale tohle bude tak stresová záležitost, že nevím, jak v ten den "D" budu vypadat, každá z nás by chtěla být co nejkrásnější a ne se zakrývat a být kvůli tomu nesvá, že mám nějakou vyrážku. Asi by to chtělo se vůbec nenervovat, jenže máme to nějak v rodině :-D , jsem moc ráda, že se nebudu vypravovat od mamky, protože ta je na nervy už teď :-N , ale od přítele
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenka: ja jsem psala taky do ty diskuse, co ti tu naznacila herminka. ...a jak sama ted pises, ze pri stresech mas jeste problemy, takze to je myslim jedna z podstatnych zalezitosti, co je dobry nejak eliminovat. :-) ja jsem taky atopickej ekzematik, ale nastesti uz ho mam jen na jedinym miste a to na brade pod spodnim rtem. ...ted pres zimu to moc neslo, ale zkusim si to hodne hydratovat, protoze za celej svuj zivot jsem to hlavne hodne mastila, takze myslim, ze i takova zmena prospeje. ...poridila jsem si proto na to kosmetiku od la roche a uvidime, jak mi bude sedet. ..koupila jsem si ji pred zimou a behem zimy jsem ji nemohla moc pouzivat, protoze je v tom vsem voda, ktera v zime nadela neplechu, takze jsem pouzivala kremy bez vody. ..tak ted se jdu pustit do hydratace a uvidime, jestli to k necemu bude. :-) ...a tuhle kosmetiku hlavne proto, ze ja mam k tomu jeste mastnou plet a dela se mi akne, takze na jednu stranu jsem totalne vysusena, ze bych potrebovala promazavat, ale jak zacnu promazavat, tak to zase nesedi pupinkum, takze tohle je vylozene na to, ..na ekzem i protikomodoni. ;-) ....a k tomu samozrejme hlavne ta pohoda. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky ja se pridam, podedila jsem lupenku a mam ji ted v cele hlave a zacina se mi delat na loktech...to budou uchvatne fotky :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ivusenka, o víkendu jsem byla navštívit Most a okolí. Byla jsem v šoku. Už z dálky jsou vidět čoudící komíny, cítit nelibá vůně, vůbec nedokážu popsat ten pocit. Jsem z Ml. Boleslavi a myslela jsem si, jak nás fabrika neničí. Po návštěvě Mostu jsem ráda za to co mám. Takže Vám přeju ať se na Vás ovzduší v podobě zdravotních problémů podepíše co nejméně. PS: skoro jsem se bála kouknout do vody, jestli nemáte svítící žáby s 10 nožičkama... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No máme to o trošku těžší než ty zdravé nevěsty :-( . Jak už jsem někde četla, možná v té jiné diskuzi, partner nás bere takové jaké jsme, ale protože jsme ženské, chceme se samy líbit a zvlášť ve svatební den. Mamka mi ještě navrhovala závoj přes obličej, ale to už bych byla asi červená celá ;-) , takže pokud bude závoj, tak jen vzadu na ozdobu, ale rozhodně ně přes můj alergický obličej.
Odpovědět
Ivusenko, to máš pravdu, závoj přes obličej není to pravé. Zkus se poptat někde u kosmetičky, nebo možná La Roche nebo Vichy by mohly mít nějaký tónovaný krém, který by Ti pleť nepodráždil, ale pěkně zamaskoval.
Odpovědět
Profilova fotka
No návštěva u kosmetičky a též kadeřnice mě čeká, ale trochu se té kosmetičky bojím, aby na mě nevyjela, protože v běžném životě se skoro vůbec nelíčím, nechtěla bych být přelíčená, ale jen jemně a hlavně nemám kontakt na nějakou známou kosmetičku, takže z toho mám trochu strach - vidíte další stres :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Podle toho, co jsem tu četla od holek, stačí říct, že chceš jemné přirozené líčení - a pak uvidíš, jak Ti to pasuje a jestli jí třeba neřekneš, že "na ostro" to chceš ještě nenápadnější ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jsem zvědavá, jak to dopadne. Jaro je pro moje alergie nejhorší období a zima zase pro ekzém, mám věčně popraskanou suchou pusu, takže balzámy na rty spotřebuju za zimu nejmíň 4 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ivusenko, tak to ja jsem s tim na tom podobne. ....taky se licim minimalne, protoze vim, ze mi preparfemovany kosmeticky vyrobky nedelaj dobre. ...a hlavne to vypada blbe, kdyz si dam make-up. Protoze jen s kremem je to vcelku v pohode, ale v momente, co tam jdam na to make-up, tak ta loupajici kuze hned vynikne. :-( ....a u kosmeticky jsem taky nebyla, takze se chci taky nekam objednat, i kdyz co jsem byla na svatebnim veletrhu a zeptala se tam jedny vizazistky, jak zvladnou ekzem, tak rekla, ze pokud je atopickej, tak nijak. :-( ...jinak na suchou plet radej hydratovat, hydratovat, hydratova. ...jinak urcite doporucuju, cim driv, tim lip ...hlavne pokud prvni navstevu budes brat jako stres, tak aby se pak tvoje plet z toho pripadne stacila vzpamatovat a pak uz o svatebnim dni budes vedet do ceho jdes, takze by ses minimalne kvuli liceni nemusela stresovat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jestli nebudu spokojená u kosmetičky, tak se nalíčím jako vždy - to znamená jen řasy, trochu stíny a leskem rty a můžou mi všichni vlézt na záda :-D , nebo mi trochu pomůže kamarádka, nechci si tím lámat hlavu.Haniku, plánujete do budoucna mimčo ? Nepokládala sis otázku, zda by to mohlo zdědit po tobě ? Moje mamka tedy není zrovna nakloněná tomu, aby jsme měli mimčo, i když mi dva s přítelem si ho plánujeme a hodně brzo po svatbě, a můžeme se jen modlit aby nebyl ekzematik a alergik, ale alergik je prý už každý druhý člověk :-(
Odpovědět
Ivusenko, myslím, že by i Tvoje líčení stačilo, kdybys během dne zčervenala nebo se začala loupat, promažeš a hotovo, žádné násilí s makeupem ;-) Odpovím Ti taky ohledně dětí, jó? ;-) Mě nikdo nevaruje, spíš chci, až to bude aktuální, prokonzultovat s alergologem, kdy je pro mě těhotenství nejvhodnější, ale nemusí se hned zadařit, že :-| Když je alergik jen jeden rodič, dítě má pravděpodobnost tuším 40%, když je to matka, tak o něco víc. U obou rodičů-alergiků to stoupá - záleží, jestli mají i stejné projevy. Zkus mrknout na www.proalergiky.cz, někde jsem tam myslím článek na toto´téma zahlédla.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kolegyně z práce je také velký alergik a astmatik a doktorka jí řekla, že by bylo nejvhodnější naplánovat těhotenství tak, aby rodila ještě před pylovou sezonou, no ale jak jsi sama psala , je to těžké něco naplánovat a já mám problémy během celého roku, přítel sice alergik není, ale já mám v rodině tolik ošklivých nemocí, že mám strach
Odpovědět
Profilova fotka
holky, fakt seper je odličovací mléko a make-up od Vichy, před rokem se mi udělala ošklivá vyrážka přes půl obličeje a celý rok jsem se s tím trápila, pak jsem začala používat vichy + nějaké masti od kožařky a vyrážka je pryč - to vichy je testováno na alergicích a hodně citlivé pleti, k dostání jen v lékarnách
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahojky. Dnes ráno jsem se nějak obsypala vyrážkou na pravém líci dole spíš ke krku. Nechápu, co to má znamenat. Ještě nikdy se mi to nestalo. Sice mám hnědé flíčky na zádech po akné, trošku i na krku (na pravé straně) a ještě mám sem tam akné na T-zózně, ale toto fakt nechápu :-( Nevíte, o co se může jednat? Bojím se, že mi to nezmizí, nebo že se mi to stane před svatbou. Vypadá to, jak by to bylo trošku vystouplé a jsou to takové malé vyrážky. Poraďte prosím.
Odpovědět
Profilova fotka
lukin: to přejde, hlavně nedrbat!:-)
Odpovědět
cechtek: Vážně? Za jak dlouho by to mělo přejít? Tobě se to taky stalo? Z čeho to bylo? No jsem zvědavá, za jak dlouho mi to zmizí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no já jsem alergik, takže mám furt něco takovýho, nepátrej po tom a neřeš to :-)
Odpovědět
lukin: může jít o cokoli, třeba si jen snědla víc ovoca a dostala kopřivku, pokud se ti to udělalo poprvé, nemusí to nic znamenat, jen nějakou reakci na něco co jsi třeba snědla nebo tak, pokud jsi doteď na to nijak netrpěla, tak si myslím, že se není čeho bát...A když to nezmizí nezbude ti, než zajít k lékaři... ;-) A mimochodem, já jsem taky z Frýdku, kde budete mít svatbu? ;-)
Odpovědět
ivett: Budeme ji mít v Jablunkově. No tak dneska to mám na tom líci ještě horší než včera :-N . Nevím o tom, že bych byla na něco alergická a ovoce jsem žádné nejedla. Jenom vitamíny Marťánky a to je tak vše :-( Ach jo :-( No snad to zmizí, jinak jdu k lékaři.
Odpovědět
Lukin, alergická můžeš začít být kdykoli :-( Z těch Marťánků to být nemůže (tj. bereš je už delší dobu)? K doktorovi raději jdi včas, ať Tě to pak neotravuje před svatbou či na ní. Hodně štěstí ;-)
Odpovědět
Alergie je prehnana cinnost imunitniho systemu, takze to chce srovnat imunitu. Kozni problemy jsou casto zpusobeny nespravnymi pracimi prostredky, ty sypke, co se prodavaji v obchodech, jsou fujky (jejich zakladem je odpad z uranovych dolu).
Odpovědět
Tomu odpadu z uranových dolů moc nevěřím, nicméně možná by nezaškodilo prádlo prohnat máchacím cyklem 2x (je to sice pomalejší, dražší, ale pro alergiky dobré) a přestat používat mycí prostředky s mýdlem - místo nich tzv. syndety ("mýdlo bez mýdla"), které jsou výborné (mám "mýdlo" od firmy A-derma, nedráždí, ale dám za něj skror stovku ]-( ).
Odpovědět
never, ale je to tak, ve velke hrsti praciho prasku je jen asi lzicka ucinnych latek ja peru v jinych pripravcich a davam jich 20ml na pracku
Odpovědět
Svetlus, a máš někde odkaz na informační zdroj, kde ses o tom dozvěděla (písni třeba do IP)? Taky by mě zajímalo, v čem tedy pereš (asi taky lépe do IP, že?) ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?