Jsem tady nová - kristyko

Dobrý den, na stránky jsem nečekaně narazila při hledání jiné věci na internetu, ale vzpomínám si, že i sestra jsem chodívala, když řešila svatbu a našla si tu kamarádky, tak jsem se taky zaregistrovala:) Zatím o svatbě s mužem jen mluvíme, teoretizujeme, přemýšlíme. Chceme pozvat celou rodinu a zavděčit se, protože jsme taky na rodinných svatbách byli? chceme radši jen malou svatbu s nejbližšími, protože tu si k naší spokojenosti užijeme mnohem více ale pak budeme jako černé ovce? Nejsme si jistí ani tímto a přitom od toho se bude odvíjet jak moc musíme šetřit a jak moc tedy na svatbu musíme čekat... Vlastně víme, že se vzít chceme, ale musíme vyřešit tolik věcí, než z toho vyplyne jasné číslo, od toho i místo či finanční věc... tak doufám, že mi tyto stránky pomohou s rozhodováním tak, ať jsem pak spokojená hlavně já a moji nejbližší...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tyto stránky vám opravdu pomohou najít spoustu inspirace a věřím, že vám to zodpoví vaše otázky, váhání. Velikost svatby vychází stejně pouze z vás a nikdo nemá právo vás soudit. Já jsem např. chtěla malou svatbu. Jsem z malé rodiny a můj muž z velké. Nakonec nám ale bylo líto, že by v ten krásný den nebyli s náma naši kamarádi a všechny jsme je pozvali. Do dnes mi každý říká, jak to bylo skvělé, že se všichni viděli. Ale naopak, když fotím malou svatbu, tak trochu závidím. Protože i to má naprosto romantickou a poklidnou atmosféru. Každá svatba je jiná, každá je svá. Nicméně svatební den patří k jednomu z nejpříjemnějších okamžiků v životě. Držím palce s plánováním. Svatební fotografka Zuzka Zezulová, ZeZu foto
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyko Ahoj, vítej mezi námi. No jo, není to lehké se rozhodnout, jakou svatbu (s celou rodinou nebo malou). V klidu si rozmyslete všechny alternativy a uvidíte. Ono taky záleží, jak máte velkou rodinu, kolik lidí navíc by to bylo, co je pro tebe nejdůležitější....Přeju příjemné svatební přípravy:-)
Odpovědět
u nás je to tak, že asi 50 lidí ode mě a 35od partnera, s tím, že jsou to tety, sestřenice a bratranci s odrostlejšími dětmi... Ale já ani na ty velké akce nejsem, nevím, o čem se s nimi mám bavit, jsem taková dost uzavřená, pokud se jedná o lidi, které nemám jako kamarády či opravdu nejbližší rodinu (rodiče, sestra) a partner to má stejně... zase ale obrat ty příbuzné o možnost se setkat? no děkuji za rady a podporu, já si to tu postupně pročtu a snad mi to pomůže utřídit myšlenky
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyko Aha, no tak to je teda už docela dost lidí. U nás to bylo tak, že jsem chtěla mít na svatbě víceméně komplet rodinu a nějaké přátele. Manžel by klidně bral i menší svatbu. Ale nemáme nějak velké rodiny, takže i když jsme pozvali vlastně všechny, co jsem tam chtěla mít - od rodičů až po strejdy, tedy, sestřenky....(manžel teda nezval 2 bratránky s partnerkami, tolik se nestýkají), bylo nás asi 38. Takže pro mě ideální počet.
Odpovědět
@pet23: jojo, tak tech 35-40 lidí by dle mě bylo ještě snesitelné, protože pozvat na obřad všech 80 lidí, zajistit jim jen nějaké občerstvení malé po obřadu, ani ne oběd, spíš nějakou jednohubku na cestu, ať si jedou zase domů, by asi moc košér nebylo:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyko Hm, to by asi bylo takové zvláštní....když už, tak někteří to dělají tak, že po obřadu mají oběd s nejbližšími a později přijdou ti ostatní na večerní oslavu. Někdy ale může být ne úplně příjemné pro hosty to čekání mezi obřadem a dobou, kdy už můžou přijít. Dneska už to je ale celkem běžná záležitost. Já osobně jsem to tak nechtěla. A přišla jsem po svatbě na další důvod, proč bych to tak bývala nechtěla mít (což mi před svatbou ani nějak nedošlo). Tím, že se hosté začali sjíždět už v rozmezí 9. až 10. hodiny ráno u rodičů (a já samozřejmě už po 7. naklusala ke kadeřnici) a byl to opravdu celý svatební den už od rána, byla jsem už navečer taková (i když příjemně) unavená. Při představě, že by se tam třeba v 7 hodin objevilo x dalších lidí plných energie, nevím, jestli já bych ještě tolik energie na skotačení do rána měla. Ani už si nepamatuju, v kolik jsme končili, ale myslím, že tak kolem jedné ráno už se to začínalo pomalu rozprchávat a my jsme tam pak zůstali asi do půl třetí už jen v okruhu pár lidí, ale fakt už bych s tím časem kecala, nevím přesně, kolik bylo.
Odpovědět
no prave, zazila jsem svatbu, kde to bylo udelane tak, ze na obed nejblizsi rodina a my ostatni sme se meli sejit asi az4 hodiny po obradu, coz je i v pripade, ze nejsi bydlici v miste dost neprijemna vec. Uz jsem si tu vcera prohlizela krasne saty na bazaru a koukala na svatebni fotky a je pravda, ze se teda zacinam i tesit, jake by to mohlo byt:)
Odpovědět
tak uz mame rozhodnuto:) nakonec to vychazi na +/- 40lidi, to clovek hned vi, po jakych moznostech se muze divat:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?