Zasílání fotografií pro představu, je to běžné?

Profilova fotka
Ráda bych se pánů fotografů a paní fotografek zeptala, jak moc je běžné zasílání či ukazování fotografií, které by se nám líbily (stylově či kompozičně), před focením svatby fotografce/ovi? A jak dlouho dopředu by se takové fotografie měly ukazovat? Moc děkuji :-)
Odpovědět
@janneys myslim, ze kdyz si nekoho vyberes, tak se ti libi celkove jeho styl a kdybys mu mela jeste posilat fotky, ktery bys chtela, tak to spousta profesionalu neskousne..
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys Co se týče stylu, tak bych asi neposílala, fotografa si podle stylu vybereš...ale co se týče nápadů,inspirace, to bych klidně poslala....pokud to je profík, tak to vezme v poho, mě třeba řekl, ať mám seznam fotek co bych chtěla nechat vyfotit někde po ruce (no zůstal doma:-D) .. ale nejdřív nám měla fotit kamarádka, začínající fotografka, která svatbu nikdy nefotila, tak sem si chtěla být jistá, že to nafotí tak jak bysme si to přáli, tak jsem jí poslala těch nápadů celkem dost, včetně fotek stylizace a úpravy které by se mi líbily, no a ona se urazila, a že prý bude fotit podle sebe a ne podle toho aby se to líbilo nám (???) a od té doby se spolu ani nebavíme :-))))
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ta slečna, co bude fotit nám fotí vše a mě se její fotky hrozně líbí :-) i to ladí do různých stylů :-) Ale tak aby věděla, který z nich upřednostňujeme. Už jsem se s tím setkala, někde se o tom psalo, že se to má s fotografy konzultovat, tak jsem chtěla nějaké jejich názory k tomu :-) I já sama si myslím, že líná huba je holé neštěstí a pokud chci být stoprocentně spokojená s výsledkem, tak by fotografka měla znát mou představu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatební den je jedinečný tak jako lidé kteří se berou. Fotografie budou vzpomínkou na tento den. Vaší vzpomínkou. Fotograf je tu pro Vás, aby co nejlépe a samozřejmě dle Vašich představ zachytil svatební den. Doporučuji předsvatební schůzku. Pokud mají snoubenci svou představu a přinesou pár fotografií na ukázku - určitě by to nemělo fotografa urazit. Přeji krásný den :-)
Odpovědět
Každý pár je rozdílný svým charakterem a během příprav svatby fotograf nemusí stihnout rozpoznat jestli fotí dvě romantické duše, nebo dva "vtipálky" :-) Romantickou nevěstu bych fotila někde u rybníčka pod vrbu, kdežto vtipálky bych hned hnala do vody :-) Osobně říkám nastávající, aby mi nějaké náhledy aspoň poslaly mejlem. Určitě nebudu kopírovat předlohu, ale utvořím si představu směru, kterým by se fotky měly ubírat.
Odpovědět
Profilova fotka
Každý pár je rozdílný svým charakterem a během příprav svatby fotograf nemusí stihnout rozpoznat jestli fotí dvě romantické duše, nebo dva "vtipálky" emoticon Romantickou nevěstu bych fotila někde u rybníčka pod vrbu, kdežto vtipálky bych hned hnala do vody emoticon Osobně říkám nastávající, aby mi nějaké náhledy aspoň poslaly mejlem. Určitě nebudu kopírovat předlohu, ale utvořím si představu směru, kterým by se fotky měly ubírat.
Odpovědět
Profilova fotka
No...tak do vody by mě v mých šatech nedostal nikdo ani za zlaté prase :-D vodu sice miluji, ale riskovat, že zničím šaty, které stály tolik....to ani za nic :-D Ani nechci kopírování, spíš obrazně ukázat, co chci, aby bylo nafocené na 100%, jaký se nám líbí nádech, do jakého stylu spíš směřovat. :-) Děkuji za názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zjistit, jaké fotografie novomanželé chtějí je zásadní věc přece. Každému se líbí něco jiného. Bez toho se pak těžko pracuje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Většina fotografů má svůj styl a přístup, což neznamená, že si na základě zaslaných fotografií nemohou ujasnit, na co se zaměřit a jak vyhovět vkusu či požadavkům novomanželů. Takže zaslání fotografií pro představu nejen doporučuji, ale často i sám navrhuji...
Odpovědět
Profilova fotka
ještě jsem se nesetkala s tím, že by někdo chtěl zaslat fotografie. Většinou si mě zákazník vybere na základě dosavadní práce a podle toho se rozhodne. Na předsvatební schůzce se jen ptám, jaké fotky mají rádi, jestli v přírodě, ve městě, nějaké crazy..........
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys my jsme teda nic neukazovali ani to po nás nikdo nechtěl...Fotografové se nás ptali jen jestli máme něco vymyšleno (místo,dekorace apod) a podle toho se fotilo
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@janneys Krásný den, mě občas nevěsty posílají své pinterest stránky, co se jim líbí. Neříkám, že to kopíruji, nicméně jsem ráda, když vím, co zrovna typově je pro ně nejdůležitejší a vždy mne potěší, když mezi jejich piny objevím i své fotografie:-). Teď mi zrovna přišel email s instrukcemi od agentury v neměcku, co by si klienti přáli. Sice je to úplně mimo můj styl, což klientům sice napsat nemohu, ale budu vědět, co se po mě chce a jak s nimi v průběhu focení pracovat a přesvědčit je o kompromisu:-) Takže se toho určitě nebojte...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?