Svatba v červnu a prý plaším.

Ahoj holky,potřebuji názor i ostatních,nezúčastněných.Máme svatbu v červnu,konkrétně 13.6.2015.Už máme šaty,prstýnky,nějakou výzdobu,domluvené kytky...ale nic jiného.Ani nemáme dort,oznámení (někde se prý stala chyba,říkala svědkyně,že PC to nechtěl vytisknout - děláme si vlastní),nebyla jsem na zkoušce účesu,ani líčení,nemáme ještě vejslužky (mysllím krabičky,atd.),nemám boty,šperky...Podle mě prostě nemám nic.Mám malou dceru a vše zařídit s ní je složitější.Budoucí manžel pracuje v cizině,takže je doma málo a svědkyně,která se nabídla,že plno věcí zařídí,tak mi tvrdí,že na vše mám čas,že vše hrotím,atd.Už jsme se kvůli tomu i pohádali a bojím se,že mi odmítne to odsvědčit!Nepatřím mezi nevěsty,které musí mít všechno ťip ťop,ale já nemám nic. Tak se chci zeptat na Váš názor.Opravdu to moc hrotím,opravdu mám čas?A kdy to mám zařizovat?14 dní předem..?Co už máte zarízené Vy? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@leousek Myslim ze 3 mesice pred svatbou mas pravo na to plasit. Podle toho co pises toho opravdu moc nemate, musis na to slapnout. Zvlaste veci jako fotograf a kadernice, to hori, je potreba to obednat co nejdriv. Tento tyden nejlepe ;-) Tady na beremese se vam sami nabidnou fotografove a DJjove atd. Takze ani nemusis nikde moc hledat, akorat napis tady do zprav koho hledas a na jake datum.
Odpovědět
Profilova fotka
fotograf,kadeřnice,vizážistka,hudba a pokud objednáváte zákusky,to je základ...obvzlášť,když je svatba v červnu,kdy bývá hodně svateb:-)jinak na ostatní věci 3 měsíce bohatě stačí:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě se až tak nic neděje :-). Třeba ohledně dortu, určitě se nestane, že by cukrárna měla tolik zakázek, že by tu vaši už nepřijala. Jediné, co by se mělo zařídit co nejdřív, jsou věci, které už obsazené být mohou. Kadeřnice, fotograf, kameraman. Pokud chcete opravdu dobrého fotografa, kameramana nebo kadeřnici, zarezervujte si je už teď, protože zrovna u těchto služeb není mnoho těch, kteří jsou skutečně dobří a ti skutečně dobří už mohou být zarezervování.
Odpovědět
@sasaalexandra Fotografa máme,kapelu ale ještě ne...Vybranou ano,prý čas mají,ale co a jak hrají,to ještě konkrétně nevíme.Já si nemyslím,že to hrotím,prostě si taky myslím,že toho moc nemám...Ano,skoro všechno si zařizuju sama,ale když někomu,třeba i svědkyni (mé nejlepší kamarádce),řeknu,že musím zařídit tohle a tohle,tak hned dostanu sprchu,že mám čas,že to hrozím,že se vdávám až v červnu...a mě to bere energii.
Odpovědět
Ahoj, my máme úplně stejný termín a snažím se vše zajistit co nejdřív, abych pak těsně před svatbou měla klid a mohla se už jen těšit. Rozhodně bych si na tvém místě udělala seznam všech věcí, co chceš zajistit na svatbu a dala bych si priority. Rozhodně se vyplatí zajistit si co nejdříve místo obřadu, místo hostiny (+ jaké jídlo) , seznam hostů (+ předat jim oznámení), fotograf, hudba. Zbytek se dá řešit za pochodu. Určitě ale doporučuji udělat si seznam :)
Odpovědět
@huwik Tak já osobně taky vím,že dort asi seženeme,ale prostě už bych to chtěla mít domluvené,vybrané,zamluvené...a třeba,co se týče toho dortu,tak to se svědkyně nabídla,ale teď na to kašle.Já to chci mít jen zamluvené a mít klidné spaní.
Odpovědět
Profilova fotka
@sasaalexandra poptávky na dj apod. by se měly spíš psát do fóra. Ve zprávě na fotoblogu se to ztratí. Ale určitě je to dobrý nápad. Ještě bych krom požadovaného data a místa bych doporučila psát i časový rozsah a co se týče fotografa i co se člověku líbí. Pak třeba napíšou i ostatní nevěsty nebo jiní pro, kteří o někom takovém ví :-).
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu 20/6 a dle rodiny plaším, dle beremka nestíhám. Máme moje šaty, prstýnky, svatební přípravu u faráře, komplet hostinu, hudbu, fotorgrafku, svatební koláčky, kadeřnici, vizážistku ( ale ještě jsem nebyla na zkoušce) a dost věcí k dekoraci... Pak ještě takové blbosti jako svatbení noviny, doplňky pro družičky, web a rozdělanou tombolu.. Z hlavních věcí nám vlastně chybí oznámení, dort a oblečení pro ženicha 😉 ... Jestli jsem teď na nic nezapomněla.... @leousek
Odpovědět
Profilova fotka
@leousek Ja si vetsinu zarizoju taky sama, ale to protoze to tak chci. Zni to mozna blbe, ale nikdo neni to organizovanej v mem okoli jako ja :-D Ale vim, ze kdyz reknu mame o neco tak ze mi vzdycky pomuze, ale to hlavni si vyrizuju sama. Jako pravislo je vzdy nejlepsi se ridit tim, ze co si clovek sam neudela, to nema. Hodne stesti ;-)
Odpovědět
@denninka22 Tak oběd i hostinu máme zařízené,ale jelikož to budeme mít venku (vše),tak ani nevíme,jaký tam nádobí,židle,stoly...atd.Já jsem nepojízdná,auto má přítel a já se stejně bojím řídit a nikdo tam nechce zajet se mnou a zařídit,protože prý mam čas.Jsem už fakt na nervy.
Odpovědět
@vejik85 To toho máte víc jak my :-) :-( ...já si prostě myslím,že jsme ve skluzu.
Odpovědět
No holka,hodne stesti.Ja nasi svatbu chystam skoro rok.Ted mam presne 46 dni do svatby a uz zacinam stresovat,ze to jeste neni uplne vsechno zarizene.Ale je pravda,ze mi mame velkou svatbu,skoro 100 lidi a taky si uplne vse delame sami.Jako svatebni oznameni,vizitky vyzdobu salu atd.Muzu se Te zeptat kolik planujes hostu?Jsi treba nezminila jestli mas domluveny prostor na oslavu a na obrad,jakozto dve nejzakladnejsi veci bez kterych ta svatba vubec nepujde,ze? :D
Odpovědět
Článek se načítá
Holky a kdy půjdete na zkoušku účesu..?Mám vybrané 3,ale ještě nevím,pro jaký se rozhodnu,jaký mi kadeřnice doporučí,atd. ...a zkouška líčení se prý nedělá,říkala svědkyně..Je to tak?
Odpovědět
@sarah3007 Ano,obřad,oběd,hostinu máme domluvené...Máme to na zahradě,v Penzionu,takže vše tam je domluvené.Ale obřad máme venku a majitel říkal,že máme přijet okouknout nábytek (židle,stoly,...na obřad a hostinu)...a prý si pak domluvit potahy,ubrusy,atd....to taky prostě nemáme!!!Já jsem fakt na nervy...Oznámení taky ještě není,chyba tiskárny...a svědkyně se nabídla,že udělá jmenovky,pom pons...ale k ničemu se nemá.Já nevím,nekřivdím jí?
Odpovědět
@leousek Hele tu Tvou svedkyni posli nekam. Ja uz byla na zkousce ucesu 2x protoze stale s nicim nejsem spokojena a mam pocit,ze se ke me nic nehodi a na zkousku make-upu musis samo taky.Ja jsem treba diky ni zmenila i osobu ktera mi ten makeup vubec bude delat.S prvni slecnou jsem nebyla vubec spokojena a mela jsem pocit,ze vypadam jak plakat do cirkusu a ta druha me nadchla.A mimochodem mi zrovna ona vzpominala,jak malovala jednu nevestu bez zkousky primo na ostro a jak byla ve stresu,ktery uz nikdy nechce zazit.Tam to je totiz i o ni,nejen o Tobe.Ona musi znat Tvuj oblicej pred svatbou a vyzkouset s Tebou co Ti bude nejvic sluset ;-)
Odpovědět
A tady mas neco co pomohlo me ;-) Dobra pomoc jak zacit a co vlastne vsechno a v jakem poradi zaridit ;-) http://www.svatebni-pruvodce.cz/svatb...
Odpovědět
@sarah3007 Děkuju moc!Já si to myslím taky!Ta kadeřnice i svědkyně jsou její kamarádky,který pracujou v jednom salónu...To víš,já se vdávám poprvé a doufám,že i naposled,tak plno věcí neznám a učím se...a taky si myslím,že bych měla na zkoušky jít dřív,než na konci května,jak říkala...ale já jí nechci křivdit.Dnes jsem jí napsala,co mě štve a mrzí,tak uvidím,jak zareaguje.
Odpovědět
@leousek Hele me jde za svedkyni moje segra,kterou ted nezatezuji s nicim.Zatim mi max.zaridila vyzdobu na auto.Ja sice vsechno zarizuji ze zahranici,kde ted pobyvam,ale aspon mi do toho nikdo nekeca a mam na to klid,i kdyz je to vse slozitejsi.Mam dost velkou vyhodu,ze muj nastavajici to vse semnou sdili a pomaha maximalne.Taky se bereme poprve a snad i naposled,tak jsem si vse precetla na netu ;-) prvni vec co bylo,ze jsem se zaregistrovala tady a ptala se co a jak :-p
Odpovědět
@sarah3007 Já mám také skvělého chlapa,který mě pomáhá a hlavně mě drží nad vodou,abych se nezblaznila...ale je daleko,není moc doma.Pracuje daleko...Svědkyni jsem ale o nic neprosila,nabídla se mi sama,tak mě to teď překvapuje.Však nemusela,já jí o to neprosila...měla říct rovnou,že jí to nebaví
Odpovědět
Na tvem místě bych byla v klidu. Krásná svatba se dá s přehledem zařídit za 14 dní, takže tři měsíce jsou úplně v klidu. Vzhledem k termínu bych asi teď řešila hlavně místo pro obřad a pro hostinu, případně matriku. Pak bych asi řešila fotografa a hudbu, ale myslím, že třeba na dort i květiny je čas, tedy pokud neplanujes nějaké super dodavatele, co by měli plno rok dopředu. Chápu, že chceš mít hotovo, ale čas opravdu máš. @sarah3007 Myslím si, že rok je až zbytečně dlouhá doba na přípravu svatby. Neřeknu, jestli zamlouvas vyhlášené fotografy apod., to pak chce mít předstih, ale nedovedu si představit, co bych na svatbě chystala celý rok...
Odpovědět
Jak jsem psala,hostinu,oběd,obřad...to zařízené máme,ale jinak skoro nic.Já to během 14dnů nezařídím,chlapa mám daleko,hlídání žádné a s malou dcerkou to jde všechno fakt složitěji...ale asi máš pravdu,na něco čas mám,ale poslouchat to pořád dokola,to mě neba.Tak nemá slibovat,že to zařídí a pak se nic neděje.
Odpovědět
@kacenkakaca No já jsem zapomněla podotknout,že tu svatbu máme v České Republice kde se momentálně nevyskytuji a za ten rok jsem tam byla asi 3x ;-) Takže pro mě je rok málo no.
Odpovědět
@leousek No asi bych se na ni nespolehala,a zaridila si vse sama.Vypada to,ze to ma dost na haku ;-)
Odpovědět
@leousek Jestli sama vdana neni,tak se da ale pochopit,ze nema paru co vse se musi zarizovat a kdy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@leousek Tak mít takovou svědkyni jako máš ty tak ji tu spršku pěkně vrátím :D Má ti pomáhat a řídit se podle toho co chceš a jak si to představuješ ty. Má ti pomáhat a né tě ještě stresovat. No a hlavně ty přípravy mají být radost :-)
Odpovědět
Tak se vykasli na hlouposti okolo a plasit nebudes. My name svatbu o tyden driv a mame saty pro me, prstynky,dj,foto,misto, dort a kolace,kytku pro me a vyvazky vc.korzazi.vetsina veci se da dkmluvit tel nebo emailem. V poddtate vsechno tak delam. Mam rocni a 7lete dite - i kdybych se rozkrajela den vuce hodin proste mit nebude:) Chybi jen obleceni pro muze a base dve deti. Vic neresim. Vyzdoba,hrani si s oznamenim,noviny,tomboly...na co??? Zvlast kdyz te to stresuje..jo a oznameni nam prijde kazdym dnem tak budu posilat:)
Odpovědět
Jo a na zkousku vlasu a liceni pujdu v pulce dubna. Kosmwtvka chtela az na konci kvetna-kvuli opaleni..ale ja uz se nemuzu dockat tak jdu ted:)
Odpovědět
@leousek Nehrotíte. Na zkoušku min. 2 měsíce předem, aby jste si případně mohla vybrat jinou vizážistku, kdyby jste nebyla při zkoušce spokojená. A také je čas něco provést s pletí, aby líčení byla dokonalé je třeba dát pleť do pořádku. Totéž s účesem.
Odpovědět
Holky,děkuju za příspěvky.Snažím se být v klidu,ale prostě to chci mít zařízené a mít dobrý pocit,že je to zamluvené.Nemyslím si,že přeháním...A co se týče líčení,všichni chodíte na zkoušku?A účes?Mám vybraný 3,ale všechny jsou složité.Mám dlouhé husté vlasy,takže si myslím,že práce s tím bude mít dost.Nehledě na to,že ani nevím,jaké sponky si mám popřípadě koupit.Jsem z toho trošku zoufalá....
Odpovědět
Já myslím, že se to zvládne :-) Dneska už jde koupit spoustu věcí po internetu (třeba krabičky na výslužky opravdu nejsou problém), i ten dort se dá domluvit přes email, stejně tak boty a šperky, kdyby to jinak nešlo. Já se třeba do našeho penzionu pojedu domluvit na výzdobě 1-1,5 měsíce předem, na zkoušku účesu a líčení (určitě bych vyzkoušela i líčení!) půjdu 14 dní před svatbou, květiny budu asi domlouvat o něco dřív. Taky mám ráda všechno hotové s rezervou a s předstihem, ale zase je poteba se na to dívat s chladnou hlavou :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?