Jak je to s dokladama po svatbě?

Profilova fotka
Poslední dobou s přítelem řešíme, jestli pojedeme na svatební cestu. Ale nevíme, jak to funguje s dokladama. Musíme jít hned na úřad měnit doklady nebo jak dlouho dobu na to máme? A když přítel na občance vůbec nemá rodinný stav, musí si občanku také měnit?
Odpovědět
U přítele to není problém, pokud zůstává stejné bydliště, tak to měnit nemusí. Ale ty to musíš nahlásit maximálně do 2 týdnů od vydání oddacího listu. Jinak pas má platnost 3. měsíce po svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lilie01 děkuju a oddací list ti vydají kdy?
Odpovědět
Náš oddací list byl hotový hned v pondělí po svatbě. Ale právě kvůli té lhůtě jsem ho vyzvedla až měsíc po svatbě a na svatební cestu jela s pasem na dívčí jméno.
Odpovědět
Profilova fotka
@saffy já právě pas vůbec nemám, tak nevím jak se to dá udělat, chceme někam do Evropy, ještě nevíme kam. Myslíš že bude stačit ta občanka nebo si mám raději zařídit pas?
Odpovědět
U obcanky Ti pri svatbe odstrihnou roh,tak se obavam,ze bude neplatna a cestovat bych se na ni bala.Ale vlastni zkusenost nemam.Taktez jsem cestovala na pas s rodnym jmenem.
Odpovědět
Profilova fotka
Oba budete mít odstřihnutý roh na občance. Cestovat můžete snad jen na pas. Já letěla na pas a muž taky. Občanku si teprve půjdu zařídit.
Odpovědět
Profilova fotka
@mina04 K občance dostane od matrikáře takový ten zelený lísteček s důvodem, proč je občanka "znehodnocená" a oboje dohromady slouží jako náhradní doklad. Tudíž na to může i v rámci EU klidně cestovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?