Kdo vede ženicha k oltáři, když ne maminka?

Profilova fotka
Ahoj holky, mám dotaz kdo vede k oltáři ženicha, když ne maminka? Má jít sám, nebo třeba babička?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivet1987 Ahoj, sám určitě ne... Pokud nemůže maminka, doporučila bych křestní kmotru, pokud nemá kmotra - muže :-).. Je to takový zástupce rodiče... :-) A nebo kdyžtak ta babička.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivet1987 Ahoj Ivet, také jsme tuto otázku řešili. Manželovi maminka zemřela před 3/4 rokem. Jedna babička už nežije a druhá je nemohoucí, tak ho odvedla teta, která pro nás hodně udělala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jesesek @zuzik22 Tak kmotru nemá a tetu taky. Možná babička jestli bude most. No něco snad vymyslíme. Jestli teda svatba bude a neodloží se.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivet1987 Já mysllím, že určitě někoho najdete! Záleží na vás, jak to se svatbou cítíte.My jsme ji plánovali, ještě když maminka žila. Mě tedy napadlo ji odložit, ale manžel nechtěl, že nemá cenu nic odkládat,že máma by s tím určitě nesouhlasila. O odvedí tedy poprosil tetu ( nevlastní sestru maminky) a další teta ( přímá sestra) to asi nám měla zazlé ( popravdě ta první teta je nám ohodně bližší )a na svatbě nám dávala najevo, že se tady veselíme a máma leží na hřbitově. Nu, příjemné to nebylo, ale každá zkušenost dobrá zkušenost..
Odpovědět
Profilova fotka
Přítele povede taky asi teta, sestu nechce, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne.
Odpovědět
sestra, teta, ale pokud máte neformálnější obřad, nehrotíte to tolik, tak já bych klidně brala aby šel sám, nebo s kamarádkou (ale radši sám, viděla jsem to už a je to v pohodě) - nebo běžte oba rovnou spolu...
Odpovědět
Profilova fotka
no, já si třeba nedovedu představit, jak chlapa přes třicet vede k oltáři "maminka" nebo kdokoliv... přijde mi to takový ujetý a nikdy jsem neviděla, že by ženicha někdo takhle doprovázel... my půjdem ruku v ruce spolu
Odpovědět
@avano Tak na tom mi nepřijde nic špatného, naopak. A pokud už ženich maminku nemá, volila bych, jak už tu padlo, babičku, sestru, tetu, ale klidně i blízkou kamarádku.
Odpovědět
@avano no je fakt, že mě to taky přišlo divný, ale kvůli rodičům jsme měli klasiku - i když po tolika letech společného bydlení mi to taky přišlo divný, no aspoň jsme se nestrojili každý doma, nebo nedejbože nespali každý u rodičů, to už fakt nepobírám... Ale pokud chtějí aby nevěstu vedl otec, tak bych byla pro to, aby šel sám... nedávno tu bylo album, kde nevěstu i ženicha vedli nějaké děti (ale ne toho páru, prostě cizí), a to mi přišlo už vůbec divný..
Odpovědět
Profilova fotka
@avano No jo ale jemu je 25 a prostě ho měla vést mamka no. Vidím to na tu babičku, nebo možná spolu, to ještě uvidím co řeknou moji rodiče že nepůjdu s taťků.
Odpovědět
Profilova fotka
nebo třeba kamarádce na svatbě vedla partnera její maminka, protože on už maminku taky neměl, ale to záleží jak vychází s tvými rodiči. Každopádně žádné pravidlo na to není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nás to bylo tak, že manžel už na mě čekal. Nevedl ho nikdo, protože maminku už nemá. Připadalo nám to jako nejlepší varianta.
Odpovědět
Článek se načítá
mého manžela vedla taky moje mamka ;-) Nejdřív se toho bála, ale nakonec jsme říkali, ať trénuje jednou na mého bráchu :-)
Odpovědět
Podle me jej nevede nikdo. Zenich ma stat se svym svedkem u oltare a cekat na nevestu... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Našeho ženicha :-D povede maminka a kdyby né maminka tak by si asi vybral tetu, klidně i ségru, každopádně někoho kdo je mu blízky. My to tak budem mít je to moc hezké :-) že rodiče odevzdávají své děti k oltáři :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ultima No jo, když nemá ani tetu, ani ségru, ani mamku tak je to horší :-D
Odpovědět
@ivet1987 A co požádat nějakou kamarádku? Pokud trváte na tom, aby ho někdo odvedl a z rodiny nikoho nevyberete...
Odpovědět
Profilova fotka
@bubbi No to né, to se nějak vyřeší, třeba půjdeme spolu, ještě jsme o tom moc nemluvili :-) Kamarádku má jednu a tu nemám ráda já, ta na svatbě nebude :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se hrozně líbí varianta, kdy jdete oba ruku v ruce a spolu - nikdo vás nevede.Připadá mi to osobní a nenucený :-) My máme mamky ještě oba a stejně to tak uděláme, ale zase chápu, že někdo tohle "narušování" tradic moc nemusí...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@ivet1987 Ahoj můj přítel už taky nemá maminku tak si vybral babičku a myslím si že to je naprosto v pořádku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majda81 No nakonec jsme šli spolu, před dvěma lety za pár dní, tak už budeme slavit :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivet1987 :-) vidíš mě nenapadlo kouknout na datum :-Dm,tak hodně štěstí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Odpovědět
Profilova fotka
To asi může kdokoliv :) dneska už je to jedno. Klidně bych poprosila tu babičku, věřím, že jí to udělá radost :)
Odpovědět
Profilova fotka
jéé taky jsem si nevšimla že už je PO :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?