Malá výška nevěsty

Profilova fotka
Ahoj! Mám asi dost hloupý dotaz, ale.... Jsem celkem mrňavá (162 cm, partner 185cm) když jsem se byla jentak porozhlédnout a informovat ve svateb.salonu, tak mi paní hnedka řekla, že mě budou muset zvednout alespoň o 8cm. Což je úplně nej ty botky s platformou... Jsem po úraze nohy, podpatky zvladam, ale bych v nich vydržela nějak dlouho... A 8cm je docela dost :-| A ted tedy kor po uraze nejsem už tak zvyklá. Uvažuji, že si ani šaty půjčovat nebudu, ale koupím už po někom, třeba tady v bazaru. A já se Vás ptám, jak jste to řešily/ neřešily vy? Scháněli jste dřív boty nebo šaty? Mám strach, abych s tím něměla velké problémy , téměř vše si musím zkracovat se svou výškou... Předem díky a omlouvám se za přihloplou diskuzi :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@annytt Buď úplně v klidu, já mám 146 cm a všechno naprosto v pohodě...šaty jsou jak na půjčení tak i pro koupi, žádný problém nebyl a to jsem žádné podpatky neměla (asi tak 1 cm)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedělejte si z toho hlavu, my jsme od sebe 30 cm a nijak jsme to neřeřili. Žádné vysoké podpatky, jenom šaty jsme nechali trochu zkrátit a bylo. Zažili jsme pár, u kterého byl rozdíl určitě před 40 cm a jak byli vysmátí celý den. A kdyby někdo začal o fotkách, že to bude vypadat blbě, tak dobrý fotograf si s tím poradí pár fintama;)
Odpovědět
@annytt Já měřím 152cm a v žádném salóně jsem tohle neslyšela. Prostě se počítalo s tím, že se šaty zkrátí. Boty jsem rešila až před finální zkouškou, aby se vědělo, jak moc je zkrátit. Podpatky jsem měla tak max. 3 cm :) Takže bych se půjčení nebála, ale asi bych zkusila jiný salón :)
Odpovědět
Profilova fotka
já mám 158 cm a podpatek vyšší než 4 cm ani nesnesu. Měla jsem tedy ty 4 cm a v půjčovně mi normálně šaty půjčili a zkrátili.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za příspěvky. Mě nevadí, že jsme od sebe tolik cm, ale ty obavy z toho, abych neměla problém se šaty. Přeci né všechny se dají zkrátit. A co spíš preferujete svoje (třeba i po někom) nebo půjčené?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj nevěsty, volba šatů je důležitým okamžikem. Řekněme, že jedním z těch nejdůležitějších...pokud máte šaty po babičce, né vždy jsou vhodné a né vždy vám budou sedět přesně tak, jako babičce před 50 lety. Je tedy vhodné vzít šaty do nějakého velkého salonu, kde jsou schopni vám fundovaně poradit a vše si u nich můžete vyzkoušet. Buď vám šaty po babičce rozmluví a koupíte si nové, nebo vám je upraví na míru a doplní třeba nějakým krásným šperkem. Doporučujeme velké salony s krejčovou příklad - CAXA - Olomouc, NUANCE - Praha a Č.B. , apod. tak tam budou určitě vědět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem blbe pochopila prispecek...:D Urcite nejsi jedina nevesta a zkraceni satu by nemel byt podle me problem. Mozna akorat neni takovej vyber, ale v dobrym salonu ti podle me vyhovi a saty zkrati.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale vy jste mě špatně pochopily :-) Já si vůbec hlavu nikdy nedělala ani nedělám, že jsem menší! Naopak jsem ráda, že je vyšší. Ale já řeším problém se šaty a boty.
Odpovědět
Profilova fotka
@annytt no saty s krajkovym lemem budou problem, tam je to dost narocny ale takovy ktery nemaji lem se zkracujou bezne bez problemu. Ja mam svoje,alee to hlavne proto,ze u nas se saty pujcit nedaj, pouze koupit. Pokud sezenes na koupi, tak bych je koupila, usetris si nervy se salonama ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@annytt 149 cm živý vejšky a úraz nohy jsem vyřešila balerínama a místo šatů jsem si oblékla sárí, který je "výškově univerzální". Uznávám, že to není řešení pro každýho, ale účelu to posloužilo. A mám takovej neskromnej pocit, že zas až tak blbě jsem nevypadala, i když aj to je věc názoru a osobního vkusu :-D
Odpovědět
@marriage_guide_mgmagazine_cz Tady ale nikdo šaty po babičce neřeší ?!? :-o
Odpovědět
Profilova fotka
Neřeší :-D Já myslela, že si koupím po někom co je měl třeba 1x na sobě :-D Kéžbych měla šaty po babičce. Retro se vrací :-D a měla j božííí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@annytt měla bych jedno dost retro po mojí mamce, ale už asi dvacet let v nich bydlí pavouci ve sklepě. Model z roku 1979, materiál je myslim "slotera" z tůzexu a nějaká vyšívaná krajka, šaty pěkný, ale přes ty pavouky se prostě nepřenesu :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Mám ještě jeden prihlouply dotaz. Co jste kupovany dřív? Boty nebo šaty? Co je lepší?
Odpovědět
@marriage_guide_mgmagazine_cz Nuance v ČB už nikdy více! Neskutečně nepříjemná prodavačka. Opravdu jsem se s takovou neochotou nikde jinde nesetkala.
Odpovědět
Jinak já mám 156 cm, šaty mi byly skoro všechny, kdyžtak se dají zkrátit. Nakonec mám Maggie Soretto a ani se nemusejí zkracovat. Podpatky taky tak 8 cm a budu mít boty na přezutí, abych se v nich netrápila celý den. Já jsem řešila nejprve šaty, pak boty a pak ještě vyzkoušet znovu s botami. Ale obuv určitě pohodlnou. Neber si nic v čem nevydržíš v pohodě alespoň 2 hodiny. Určitě dobře vybereš :-)
Odpovědět
@annytt žádný problém není. V tvém salonu jsou prostě jen neochotní. Můžeš mít menší výběr u šatů, které jsou dole hodně zdobené, s krajkou třeba, ty nejde jednoduše založit. Takže maximálně se ti zúží výběr. Já mám 156 cm a měla jsem 12 cm podpatky a prostě jsme v salonu vyřadily ty neupravitelné šaty. Nakonec jsem ale stejně šaty koupila a nechala si je ustřihnout a přesně upravit na sebe (ale to bylo spíš kvůli stylu šatů, které jsem v salonu nesehnala). Jinak nemusíš boty hned kupovat, ale je dobré jít do salonu na zkoušku v botách stejné výšky jako budeš mít na svatbě.
Odpovědět
@annytt Dobrý den - dnes již i díky internetu lze sehnat cokoli. Když jste ale po úraze - boty by bylo lepší hledat co nejdřív, aby jste si svatební den mohla užít bez zbytečných komplikací ;-) Doporučujeme boty v T-stylu. U nás zhotovujeme boty již od velikosti 32 - 44 i s možností ušití přesně na míru včetně obvodů. Na výběr máte nejen tvar boty, který si můžete upravovat, ale i výšku a tvar podpatku, materiály, barvy i jejich kombinace. V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit. Návrhy bot, které si sama vytvoříte a upravíte zpracujeme rádi a zcela ZDARMA. Přikládáme fotografie nevěsty po úraze (zlomenina kotníku) která volila boty v T-stylu (měkké taneční boty, které upravujeme pro běžné nošení). Přejeme krásné svatební přípravy...Popelka team
Odpovědět
Profilova fotka
Já 162 cm, manžel 192 :-D podpatky jsem na svatbě měla cca 12 cm, takže výškový rozdíl budeme mít stále. Rozhodně bych prvně sehnala boty a až poté šaty.. ať ti pak nejsou šaty trapně krátké, nebo je netaháš po zemi...
Odpovědět
Profilova fotka
@andy_s_ V tom případě napiš přímo majitelům - pan a paní Blažkovi, určitě budou rádi za zpětnou vazbu a mohou s tím něco udělat...zaměstnance si člověk né vždy vybere ty správné... Třeba ti pak dají ještě nějakou slevu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkracovala bych určitě, kdyztak u místní krejčové a ne u takových firem. Diky, taky sem si právě myslela, že jendriv boty.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@andy_s_ Ahoj, v Praze byla Nuance super. Naopak jsem se otočila na podpatku ve Maya na Pankráci.
Odpovědět
Ahojky, já 161 a můj drahý 200 :-D Mám botky, které mají podpatek 12 cm a podle toho se budou šít šaty, ale určitě se dá vše vyřešit a šaty upravit, u kterých to jde...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?