Boty na přezutí a délka šatů - jak to řešíte

Ahoj holky, nechávám si šít svatební šaty a koupila jsem si lodičky na cca 8 cm podpatku. Máme ale svatbu v lesoparku a bude tam probíhat i focení, tak jsem si říkala, že bych si koupila ještě botky na menším klínku na přezutí, jenže paní krejčová říkala, že délka šatů se dělá cca 1-2 cm od země a že bych si po nich šlapala, když se přezuju. Kdyby mi je ustřihli podle nižších bot, v těch vyšších by to pak prý vypadalo, že jsou mi šaty krátké.. Všimla jsem si, že se hodně nevěst přezouvá, takže.. Jak to řešíte? Převlékat se nechci,
Odpovědět
Ahoj, také si nechávám šít šaty a délka je podle lodiček (mám na nich ještě chrániče podpadků). A nebo si kup ještě jedny boty, ale na nižším podpadku (třeba 6cm) a pak v nich budeš moct být celý den.
Odpovědět
@capmon o tom jsem taky uvažovala, ale trochu se bojím, že se budou podpatky bořit do hlíny, tak abych nešla k oltáři jako chromá kobyla :-D kde jsi sehnala ty chrániče?
Odpovědět
Chrániče podpadků na internetu, ale záleží jaký máš podpatek. Já mám taneční boty (nechala jsem si je šít od Popelky) tak není problém. Chrániče se na podpadcích používají při standardních a latinských tancích běžně. Chrání proti opotřební a klouzání na parketu.
Odpovědět
já to neřeším :-D asi tak, zařizuju celou svatbu a kdybych se měla zabývat ještě takovýma s prominutím blbůstkama tak asi zešílím :-D já teda nemám zase tak vysoké podpatky, mám asi 4-5cm a pak se budu přezouvat do balerínek, prostě když mi budou překážet tak si je chytnu a půjdu jako princezne :-p :-D
Odpovědět
Vím, že paní v salónu říkala, že takové to přezouvaní do balerín je dost nevhodné, že pak si nevěsta opravdu po šatech celkem šlape :-/ Takže buďto boty s minimálním podpatkem a vydržet v nich celý den nebo nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to venku na trávě/písku takze uz rovnou sandalky nebo žabky 😉😎👣👣
Odpovědět
holky co myslíte, hodilo by se to jako "terénní" svatební boty, případně na přezutí, až mě začnou bolet nohy? Obřad je v lesoparku, takže hlína a listí - na podpatky nic moc terén. Mají o cca 2 cm nižší klínek, než moje bílé lodičky, to by se snad mohlo v délce sukně ztratit, ne? :-) Nebo nevíte, kde se dají sehnat klínkové botky, které by se hodily? Nabídka obuví zatím není nic moc. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@makhushka @agtari Tohle jsem taky vůbec neřešila. Prostě jsem si dala balerínky a dokonce sundala kruh, protože se mi s ním blbě tančilo a bylo mi strašně dobře. Nepamatuju si, že bych si šaty přistoupla, lehce jsem si je přidržovala a nic se nestalo. Takže bych se toho nebála ;)
Odpovědět
Já mám svatbu na louce a ačkoliv jsem musela podstoupit nepochopení okolí, jakto, že k takovým šatům nebudu mít podpatky, co si všichni řeknou a jak to bude vypadat, koupila jsem si tento týden balerínky :) Možná bys to měla taky zvážit, boty stejně nebudou při obřadu vidět a problém s délkou šatů vyřešen :)
Odpovědět
Ještě mě napadlo co mít k podpatkům splývavější kruhovou spodnici a k balerínám širší, aby pár cm roztáhla a sukni tím zkrátila? :)
Odpovědět
@agtari ty jsou moc krásné :-) také jsem uvažovala o klínku, ale nikde jsem takové nesehnala :-) Nejsem vyloženě lodičkový typ, podpatky nenosím vůbec, takže mám jenom nizounký podpatek a stejně uvažuju, že je ani nepoužiju a budu mít rovnou balerínky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít klinovky ;-) no jsem měla vloni sestřenici na svatbu;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@makhushka teď je má v nabídce Deichmann :-)
Odpovědět
Také jsem řešila podobný problém, lodičky podle kterých si nechávám šít šaty mají 10cm, a na přezutí mám sándalky s klínem, které mají taky 10 cm, sice nejsou moc svatební, ale jsou mnohem pohodlnější :)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem si koupila takové dalo by se říct gumové vycpávky do bot na podpadku, mají tvar jako takový ty gelový, ale jsou z jiného materiálu a pak vůbec z bot nebolí nohy a drží nohu v botě a noha neklouže do špičky. Já jsem je kupovala v tamarisu asi za 60 kč a mám je nejvíc dlouho a střídám si je do bot na podpatku a jsou super.
Odpovědět
@rmarcelilinka díky za tip, na ty se určitě zeptám. Dokud chodím, tak se to ještě dá, ale až budu muset stát půl hodiny u obřadu, upadly by mi nohy :-)
Odpovědět
@m4ruun ty lodičky na klínku, co jsem dávala obrázek taky nejsou úplně svatební a hlavně jsou béžové a já budu mít čistě bílé šaty. Ale uklidňuju se tím, že boty stejně přes sukni nepůjdou vidět, tak co, pohodlí nadevše :-D
Odpovědět
@agtari presne tak, pod šatama to snad nebude vidět, jinak ty gelove vložky mam také, mám je v každých botech na jehlách i na klinku, daji se koupit v deichmanu, mají tam více druhu a jsou opravdu super
Odpovědět
myslím, že když si člověk koupí kvalitní kožené lodičky, nebude žádný problém v nich vydržet celý den. Já mám kožené, klasické lodičky, 9 cm podpatek, jsou moc příjemné na nošení a využiju je i po svatbě.
Odpovědět
Ahoj, na ruzne vysokych podpatcich neco nachozeno mam a nerekla bych, ze klinek ke samospasny. Obecne mi boty na nem prijdou vetsinou zbytecne tezke a neforemne (podrazka jakoby vubec "nepruzi"). Takze bych se soustredila na porizeni pohodlnych botek na sirsim podpatku tak, aby prezily ten lesopark. Velmi pohodlne boty dela rieker, ale ty jsou asi trosku nizsi nez 8 cm a celkove malo svatebni. Nizsi boty si samozrejme poridit muzes, ale zalezi, jake mas pak plany se saty. Bala bych se, ze budou dole hodne odrbane. Jinak ja mam saty dlouhe na 6cm podpatky a vim, ze v tech cely den v pohode vydrzim, kdyz vyberu dobre boty.
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, taky sázím na klínky, přiměřeně vysoké, aby se v tom dal přečkat celý den, ale zatím jsem na nic extra pěkného nenarazila. Většina mi vychází taková hippie. Takže když se nezadaří klínek, asi vyberu nějaký silnější podpatek.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já jsem to řešila tak, že jsem měla lodičky a na přezutí bílé botky na klínku. Podpatek a klínek byl cca stejně vysoký. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@capmon Prosím kde jsi sehnala chrániče podpadků??
Odpovědět
@luw stačí zadat do googlu, ale pozor boty musí mít podpatek stejný jako taneční boty. Znám chrániče zpro taneční obuv. Na googlu se dočteš.
Odpovědět
@capmon Aha moc děkuji za radu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?