Začátek obřadu v 13 nebo 14 hodin?

Co se vám osvědčilo a jak to budete mít vy? Pro 13h mluví to, že nebudou mít hosté pak tolik hlad (oběd ve 14, obřad 13) a můžu se vidět s ženichem až při obřadu, pro pozdější čas větší klid u příprav a focení před obřadem, kdy pak už nebudeme muset odcházet.
Odpovědět
Profilova fotka
@fascialka 13:30 :-D Ale my máme slet rodin, obřad i raut na jednom místě (resp. indoor a zahrada). Takže i kdyby se něco posunulo, ušetříme přejezdy a komplikace. Kdokoliv bude moct přijít kdykoliv, počítáme že dřív než v 11 to nebude nikdo (dojezdy je na 2,5 hodiny pro rodiny, do hodiny pro kamarády), pak bude na místě nějaké drobné jídlo (ale počítám, že snidat zvládnou doma, napíšeme do i k pokynům, pro jistotu) a kafe ❤️ Pak bychom se na 13:00 odebrali k obřadu, takže 13:20 začneme, já je znám :-D Po obřadu přesun zpátky k jídlu. Ale přípravy místa si asi nechám dělat profesionálně a vyfotit se můžeme, až budou hosté dlabat raut :) Není nic horšího než tiché čekání 40 lidí v nejistotě, kdy se pár vrátí a bude se "něco" dít.
Odpovědět
Profilova fotka
@fascialka Když nachystáte něco malého na zobnutí i před obřadem (koláčky, jednohubky), tak nebudou mít hosté hlad. Upřímně nepovažuji 13 a 14 hod. za až zas takový rozdíl :-). Ale focení bych osobně preferovala mimo akci s hosty (tj. před nebo jiný den). Osobně jsme měli začátek akce v 15 a obřad v 18 hod, bez focení, takže úplně neporadím, ale osobně mi nepřipadá úplně vhodné, když hlavní aktéři odejdou pryč a hosté, kteří kvůli ním přišli se mají zabavit sami. Někdy je to i více než hodina a vznikají divně hluchá místa.
Odpovědět
@niky555 mne pripada i skoda si ten den kratit tim, ze zmizim ze zabavy :-) jen teda obed ve 3 je uz celkem pozde, nejake jednohubky by ale byly.
Odpovědět
Já jsem zastánce spíše pozdějšího obřadu. Mezi hostinou a večerní zábavou s tancem často vznikají i několikahodinová hluchá místa, kdy lidi ještě nemají náladu na tanec a párty, zvlášť pokud je ještě v létě dlouho světlo. Samozřejmě záleží, jestli budete mít na to odpoledne nějaký program a kdy bude začínat DJ nebo kapela. Ale přijde mi jako zbytečné natahování, když se např. dojí oběd v 15 h a do prvního tance v 19 h se neděje nic kromě rozkrojení dortu a hodu kyticí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Švagrová měla obřad ve 13 hod, než jsme prejeli, rozbil se talíř, usadili se, přípitek, proslovy, tak jsme obedvali až po 15te hodině a už jsem opravdu měla hlad :-D u ni doma sice bylo pohosteni, ale my se tremi detmi prijeli chvili pred odjezdem na obrad, takže me ani nenapadlo se jít nacpat těsně před obradem. My budeme mit obrad az v 15hod, nebude obed ale rovnou raut, tak snad nám nikdo nebude hladovet.
Odpovědět
@raduushka tak ja mam vyhodu, ze to bude v miste, takze obrad, nejake spolecne hromadne fotky a pak hned sup dovnitr na obed :-) puvodne jsem chtela rovnou raut, ale ta nabidka me moc neoslovila mit ji hned odpoledne po obradu jako pozdni obed, tak to necham az na vecer a bude normalne servirovany pozdni obed... rada bych se fotila pred obradem a pak uz neodchazela v teto variante, ale partner rikal, ze mu obed ve 3 prijde pozde. Mno...vsak si snad lidi v 11 neco daji a pred obradem neco maleho budou moct zobnout...
Odpovědět
@mira13 DJ kdy bude jeste nevim...podle nabidek. Ale mozna nejaka soutez...i kvuli babickam, kterych tam bude nekolik a asi pujdou driv, tak bych rada, aby si odpoledne uzili a nezacinalo to moc pozde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fascialka Taky právě nebudeme prejizdet, takže hned po obradu budeme fotit a pak bude pripraveny ten raut. Počítám s tím že když je obřad tak pozdě tak si většina dá obed doma, nikdo nepojede z velké dálky, tak by to mohli stihnout a určitě budeme mít připravené i malé pohoštění před obradem a po focení bych chtěla rozložit dort a dát si kávu... S tím že ten raut už bude a kdo bude mít hlad může si dát normální jídlo a dort třeba až potom 😊
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít obřad v 15:00, před tím drobné občerstvení (kanapky, koláčky, drink, káva), po obřadu krátké společné focení a pak hned raut, "oběd" vynecháváme úplně. U nás je všechno na dlouhý lokte, z obřadu kolem poledne bychom byli akorát ve stresu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se obávám, že jak ve dvě, tak ve tři by měli hlad jak vlci, takže je nutné se připravit na to, že už před obřadem si nejen "něco trochu zobnou". Takže pokud bude před obřadem dost pohoštění, tak to bude v pohodě v obou variantách. Co se času na přípravu týče, mi přijde, že i do 13 hodin se to krásně stíhá. Myslím, že málokdo si dá oběd doma, spíš si dají třeba pozdější snídani, ale nespoléhala bych na to, že přijedou najedení.
Odpovědět
To přece nemůžete za každého řešit, jestli náhodou nepřijede moc hladový :) Když člověk dostane pozvánku na hostinu na určitý čas, tak by se měl dle toho zařídit a je to jedno, jestli je to ve 12 h, 15 h nebo 18 h. Každopádně drobné občerstvení a hlavně něco k pití před obřadem se určitě hodí.
Odpovědět
@mira13 taky ne napadlo, ze kdyz vim, ze bude svatba ve 14, nejim posledni jidlo v 8, ale tak nekdo pojede z vetsi dalky... me je ten cas sympatictejsi, nechci si zkracovat veseli ale ani se honit :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?