Výzdoba oltáře

Chtěla bych se zeptat a poradit. Jak si vyzdobit oltář.Kněz říkal že stačí dvě květiny do vás a nějaká šerpa.tak se chci zeptat nemáte nějaké fotečky pro inspiraci? Bude vhodná na tu šerpu použít Orgánzu v jaké šíři. Děkuji.
Odpovědět
Nikdo nic?
Odpovědět
Profilova fotka
My třeba oltář zdobit nebudeme.... Vždycky je prostřený bílým ubrusem s háčkovanou krajkou a ve vázách čerstvé květiny. To ale zajišťují paní, které se o výzdobu v kostele starají.
Odpovědět
Takže jen květiny? Nic víc?
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím že do kostela se nic jiného ani nehodí...
Odpovědět
Nám říkal farář nějakou šerpu přes oltař na lavice nějaké mašle. Svítky po zemi. Taky se mi do toho moc nechce jen květiny by mi stačili.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím teda jak vypadá kostel, kde budete mít obřad, ale u nás ve Štramberku je pěkný natolik, že zdobení opravdu nepotřebuje. Pokud se přemůžu, tak udělám max. z myrty věnečky zdobené bílou stuhou a dám je na přední lavice a tím končím. Mašle se mi vyloženě nelíbí, připadá mi to přeplácané. Navíc každý kostel má své kouzlo sám o sobě.
Odpovědět
Takhle vypadá náš kostel http://static.panoramio.com/photos/la...
Odpovědět
http://www.hudebnicentrum.cz/files/mo...
Odpovědět
Profilova fotka
Je pravda, že kostelík je uvnitř ne moc zdobený, ale nijak bych to nepřeplácávala. Má své kouzlo. Max. bych dala výraznější květiny na oltář a jemné zdobení lavic. Ale opravdu nic velkého (prostě zachovat minimalistický styl).
Odpovědět
A co tak do toho zábradlí promítat nějakou stuhu nebo tak. Na lavice mohu použít? http://www.nejkrasnejsi-svatba.cz/339...
Odpovědět
Profilova fotka
Možná proplést bílou organzu na střídačku (jednou bude organza nahoře, jednou dole) těmi kolečky na zábradlí a na každém konci ji zakončit mašlí přivázanou k hornímu madlu zábradlí...
Odpovědět
A jakou šíři na to zábradlí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Koupila bych tu nejširší, ona se stejně při tom proplétání stáhne, takže to bude bohatší. Jen můj názor, nejsem aranžér nebo něco podobného ;-) Být Tebou, možná bych to šla předem vyzkoušet a podle toho jak to bude vypadat doladila bych detaily.
Odpovědět
Takže 21cm myslíš že bude jedna špulka stačit 9m?
Odpovědět
Profilova fotka
Co vím, tak jsou ještě širší. Myslím že 36 a 40 cm. A byly by i lepší ;-)
Odpovědět
JJ a která je lepší obšitá neošitá http://www.nejkrasnejsi-svatba.cz/org...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že na to zábradlí je to docela jedno ;-) Stejně se to nakrabatí a okraj nebude vidět. Já ale potom budu chtít vidět výsledek :-D
Odpovědět
U obšité nemají bílou jen zlatou a u neobšité maji bílou. To obšití znamená že se kraje nebudou třepatit?Jasně foto bude.
Odpovědět
My jsme zdobili jen lavice, na oltáři byly kytky a víc nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikaerik Obšitá organza bude asi vypadat lépe ;-)
Odpovědět
@gracinka7 čím jste zdobili. Jde stěch organzy dělat lechce mášle?
Odpovědět
@veronikaerik Dělala jsem mašle z organzy a ještě jsem tam dělala takové přízdoby ze stuh. Něco málo je vidět na fotkách, ale nic podrobného.
Odpovědět
Opatrně s tou výzdobou zábradlí, ať tam není moc té propletené organzy. Raději méně než více.
Odpovědět
@radkaja neboj jen kolem tech ok. Ještě bych se zeptala jestli na výzdobu aut mohu použít stuhu o šířce 2cm. http://www.nejkrasnejsi-svatba.cz/500...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?