Vlastní oddávající

Profilova fotka
Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda některá z vás neví, zda je možné si sehnat vlastního oddávajícího? Já jsem z Ostravy, přítel z Karviné a svatba bude na Těrlicku, je možné, aby nás tam oddával např. někdo z Ostravy?
Odpovědět
Profilova fotka
Zákon o matrikách, jménu a příjmení: § 11a (1) Snoubenci projeví vůli, že spolu vstupují do manželství před a) starostou, místostarostou nebo pověřeným členem zastupitelstva obce, městské části hlavního města Prahy, městského obvodu nebo městské části územně členěného statutárního města, které jsou matričním úřadem, a to pouze ve správním obvodu tohoto matričního úřadu, b) starostou nebo místostarostou obce, městské části hlavního města Prahy, městského obvodu nebo městské části územně členěného statutárního města, které nejsou matričním úřadem, je-li jeden ze snoubenců přihlášen k trvalému pobytu v jeho správním obvodu, a to pouze ve správním obvodu této obce, městské části hlavního města Prahy, městských obvodů nebo městských částí územně členěných statutárních měst, c) primátorem hlavního města Prahy, náměstkem primátora hlavního města Prahy nebo pověřeným členem zastupitelstva hlavního města Prahy, jakož i před primátorem statutárního města, náměstkem primátora statutárního města nebo pověřeným členem zastupitelstva statutárního města, a to pouze ve správním obvodu hlavního města Prahy nebo statutárního města. ---------------------- Takže ne. Oddávající musí být starosta / místostarosta / pověřený zastupitel z matričního úřadu, v jehož správním obvodu se obřad uskuteční.
Odpovědět
doplnuji - ano, je-li to cirkevni oddavajici
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji, holky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo kapitán na lodi plující pod vlajkou České republiky:)
Odpovědět
Nebo někdo z unitarie.
Odpovědět
Profilova fotka
@beautyfoto Námořní přeprava je moje práce, tak to by se docela i hodilo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jste mě nepotěšili, právě nám bouchl termín kvůli matrice tak jsem doufala že se to dá vyřešit nějakým starostou z okolní obce ... a podle toho co tu píšete tak matrika v obvodu města nebo nic :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ladyseta Nebo jedině kněz :(
Odpovědět
Profilova fotka
@danip Chceme civilní obřad, to asi nejde, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@ladyseta Tak potom to asi nepůjde.
Odpovědět
Profilova fotka
@danip To je škoda, budeme muset vymyslet nějaký upgrade :-p A co vy, jak vyřešíte oddávajícího?
Odpovědět
Profilova fotka
@ladyseta No dva ze tří oddávajících jsou prý nic moc, jeden je fajn, ale nemůžeš si říct, kterého chceš. Takže jsem zamluvila na tamější matrice termín a buď budeme mít fajn a nebo ne, s tím už nic nenadělám :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@danip tak hlavně že máte termín jistý :-) Budu držet palce ať to klapne, přeci 1/3 je docela dobrá šance ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danip Já bych tomu oddávajícímu zase takovou váhu nepřikládala. Z proslovu na vlastní svatbě si nepamatuju vůbec nic :D Jedním uchem tam, druhým ven. :-D Jestli místo je fajn a budou z něho pěkné fotky, tak to bude OK.
Odpovědět
Profilova fotka
@ladyseta , @danip , všimly jste si, že máte stejný termín?
Odpovědět
@l_a_u od nekolima pratel jsem slysela, ze si z proslovu oddavajiciho/z obradu nic moc nepamatuji. U nas to tak nebylo, ja i manzel si pamatujeme, co pan farar rikal a i na to sem tam narazime a pripomeneme si to. Takze si myslim, ze na oddavajicim, jeho proslovu a vubec celkoven vystupovani zalezi.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_a_u Já jsem si nevšimla :-D Místo je super a s oddávajícím stejně nic neuděláme, přítel kněze nechce a já to respektuji :) Užijeme si to tak či tak, děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@l_a_u Já jsem si toho taky vůbec nevšimla :-D Dnes jsem byla na matrice v sousedním městě zjistit situaci a nejspíš budeme mít obřad u nich a pak se zase přejede zpět na hostinu, není to ideál, ale co nadělám ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladyseta Neviděla bych to jako problém, často se přejíždí. Svatbu si určitě užijete tak jako tak!
Odpovědět
Ahoj holky, nevíte náhodou někdo jak to je, když chcete českého oddávajícího (evangelicky pastor), ale svatba bude za "hranicemi" v polsku v miste hostiny.? Jsme z Karvine a obrad by byl v Debowci... Dekuji za info, pokud nekdo vite nebo mate zkusenost :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?