Ve 13 hodin obřad na úřadě a večer obřad pro rodinu?

Ahoj, co si myslíte o této variantě obřadu? Chtěli bychom jít ve 13. hodin se svědky na úřad a tam se formálně oddat. Už bychom byli oblečení a já učesaná:-) A potom hodinka focení a pak pomalu přesun na zámeček nedaleko, kde by byl obřad v parku se vším všudy, ale až cca v 17.hod. Obřad by byl se vším všudy, prstýnky, oblečení, svědci, hosté, slavnostní nástup atd. Jediné co by nebylo "pravé" by byl oddávající. Představuji se někoho, kdo by nám řekl to co bychom chtěli a udělal by to daleko romantičtější než úřednice. Rodina ani hosté by nevěděli, že je to už jen na "oko". Ale možná bychom jim to pak řekli. Po obřadu v 17.hod by následoval raut a venkovní párty. Řešíme tuto variantu z důvodu, že nám nechce úřednice dojít tak pozdě odpoledne.
Odpovědět
Týý jo, jak nechce dojít? Pokud si zaplatíš poplatek cca 1.000,- za obřad mimo obřadní síň, tak ti tam snad musí dojet! Taky budeme mít obřad cca v 17h na hotelu kde bude oslava (večerní, grilovaní, raut)a nedokážu si představit, že by matrikářka nepřijela :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si to také někde zjistila, protože mám pocit, že právě od nového roku je nový zákon. A nemohou odmítnout, ale přesně to nevím, takže určitě zapátrej... ;)
Odpovědět
rofl proc by asi musel :-D si nekdo vymysli svatbu o pulnoci a matrikar bude kvuli nemu vstavat ne? :-D proberte se... uz tak ze narozdil od ostatnich uredniku (a spousty dalsich lidi) pracuji i o vikendech... @emilyann byt tebou si rozmyslim jestli je ta svatba v 17h tak nutna... z toho co pises budes stejne muset s pripravama zacit uz rano abys byla v 13h hotova.. tak jako kazda jina nevesta... a pak se budes jen fotit a "presouvat" ... ve vysledku mi to tedy prijde ze kdybys tu svatbu udelala rovnou oficialne v tech 13h tak na tom budes lip protoze v tehle variante pouze ztratis 4 hodiny (nebo 3 pokud nebudeme pocitat to foceni) ktere bys jinak normalne uz mohla vyuzit k zabave a oslavam s ostatnimi. ten den uz tak rychle utece tak mi prijde hrozne hloupy si ho jeste takhle zkracovat tim spis kdyz to nema moc oduvodneni (alespon z toho jak jsi to popsala). jinak bych se trochu bal ze na podruhe uz to nebude takove a ze by ti to nakonec mohlo byt lito ale treba by to nakonec bylo lepsi.. to ti dopredu asi nikdo nerekne.. ja bych spis resil to jestli je opravdu ale opravdu nutne mit to az pozdeji a na dvakrat. ;-)
Odpovědět
chceme se vyhnout slavnostnímu obědu z důvodu rodinných neshod a řešit tuto situaci pouze rautem, proto se nám líbí mít obřad v pozdější hodinu. Dalším důvodem je také dojezdnost rodiny z dálky. Chápu že se tím okrademe o čas, který by jsme si mohli užít jinak a vnímám i to, že by mi to pak mohlo být líto. Zatím ještě pořád sháním úředníka, který byl byl ochoten nás v podvečer oddat a nemuseli bychom to řešit tak složitě.
Odpovědět
@emilyann no pokud jsi si vybrala uz konkretni misto kde se chces vdavat a jinam nechces pak mas smulu protoze te musi oddavat matrika kam to misto spada a nikdo jiny. jedinou moznosti by byl cirkevni snatek kdybys nasla nekoho z cirkve kdo te tam v tu hodinu odda. pokud jde o obed tak opravdu nevidim duvod proc by ve 14 hodin musel byt obed a nemohli jste udelat rovnou raut... v tom problem proste neni. A co se tyka dojezdu... to uz byste museli nejak vyresit (treba prijezdem vecer predem a prespanim?).. Hlavne at je pekny pocasi! :-))
Odpovědět
@emilyann Vím, že dost pozdní obřady dělají na Boužově. Je to kouzelné místo a byla jsem tam na svatbě, která probíhala v 9h. večer, všude svíčky venku se stmívalo a bylo to fakt super (ale kožišch sebou). Pokud chceš večerní obřad, tak si ho dopřej, já v tom nevidím nic špatného. A co se týče focení, můžeš ho zkrátit a do šatů se oblečete třeba o týden později a můžete jít na posvatební focení a už nebudeš ve stresu, jestli se hosté baví a jestli nečekají. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@emilyann večerní obřad můžu jenom doporučit, ale v tom vašem případě je to takové komplikovanější. Tobě jde spíš o ten samotný večerní obřad, nebo o to že nechcete klasický oběd (protože oběd určitě dělat nemusíte, může být klidně rovnou raut)? :-) My měli večerní obřad ve 21 hodin na Bouzově, protože nám šlo hlavně o tu kouzelnou atmosféru při obřadu, to ostatní bylo tak trochu vedlejší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@emilyann a proč tak trváte na oddávajícím matrikáři? Vždyť to vůbec není pravda, že vás musí oddat matrika, pod kterou to místo spadá. Existují i jiné možnosti oddávajících, kteří tě oddají kdykoliv a kdekoliv. My jsme měli svatbu v neděli v 15.00, a v pohodě, nikdo s tím problém neměl. Naopak mi to ještě přišlo moc brzy, klidně bych to na tu 17.00 posunula. Jinak svatba sice byla v očích práva církevní, ale prakticky o bohu nepadlo slovo a ani já nejsem pokřtěná, neabsolvovala jsem žádnou přípravu a nic podobného, nebyla mše, nic. Bylo to fakt strašně jednoduché, skoro bych řekla, že ta domluva s naším oddávajícím byla snazší, než s matrikářem.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud vam matrikarka nechce dorazit, muzete se jeste (cas na to mate) domluvit s nekym, kdo vas odda podle vasich predstav a zaroven to bude oficialni. Dotycna osoba si jen musi udelat nejaky kurz oddavajiciho. Ziska pak nejake "povoleni"ci co a pak muze oddavat. Muze to byt prakticky kdokoli, u nas ve meste si to udelal jeden chlapek a dela krasne obrady... P.S. ALe netusim jak to funguje, jestli tam je vic podminek a pod...
Odpovědět
@emilyann Mi se Tvoje varianta líbí a šla bych do ní.
Odpovědět
Tak s těmi zkouškami to tak lehké není. Oddat vás třeba může kapitán lodi, protože má kapitánské zkoušky (to fakt není blbost :-) ) nevím moc přesně jak to je, ale tak snadné to určo není.
Odpovědět
@emilyann A co takhle to natajno udělat den předtím, abyste si pak svůj "svatební" den užili naplno a tak, jak si přejete vy a bez těch úředních řečí? Prostě přijďte, podepište papíry se svědky a druhý den si mějte svatbu se vším všudy a nikdo nemusí vědět. že není "pravá". Tak se to dělá ve spoustě zemí a aspoň si nebudete kazit obřad trapným podepisováním lejster ;) Já vám fandím ;)
Odpovědět
Článek se načítá
trocha inspirace http://www.beremese.cz/blog/stastnane...
Odpovědět
My to budeme mít tak, jak píše @simone5, jen jsem se nakonec rozhodli udělat svatbu na matrice o týden dřív. Kdyby náhodou nastaly ten den před nějaké organizační komplikace. Jinak ve Francii se to běžně dělá v jeden den, nejdřív na matriku a pak do kostela nebo ještě jeden symbolický obřad.
Odpovědět
@im4fun můžete mi, prosím, poslat kontakt, kdo vás oddával? Řeším stejný problém, chceme svatbu v sobotu od 16 hodin a matrika na Praze 11 to nechce. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@amina76 Byl to Dobroslav Makovička, tel. najdeš na netu, já už ho nemám
Odpovědět
@im4fun děkuji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?