V čem jít na svatbu jako host?

Zajímalo by mě, jaké je vhodné oblečení na klasickou svatbu a na večerní raut. Na jedné svatbě budeme v cizím městě, kde budeme mít několik hodin čas, tak jsem zamítla šaty a extra si kvůli tomu koupila černé kalhoty a pořád přemýšlím, co k tomu. A jak projíždím fotky nevěst, tak tam hosté chodí i v legínách :-o Sice se nehodlám nijak fintit, když nás tam nechají několik hodin čekat, ale ty legíny mi přece jen přijdou moc...
Odpovědět
No tak si vezmi šaty a pak se na ty volný hodiny hoď do legín a k tomu něco v čem bys šla do města...sice se budeš muset převléknout, ale takhle to bude rychlovka..:)
Odpovědět
@katzchen my to ted meli taky tak. Byli jsme pozvani na svatbu pul republiky. Celou dobu jsem byla v satech, jen jsem se na volno prezula.Bud nejake saty ve kterých Ti bude dobre nebo se prevlikni jak radi @zaludova . Ja bych na svatbu v leginach urcite nesla..
Odpovědět
Je to takové směšné, když je kolikrát až přezdobená nevěsta a vedle toho svatební hosté v džínách a tričku...
Odpovědět
Já mám zas opačný problém, objednala jsem si šaty na svatbu kámošky, kam jdu jako řadový host, a přijdou mi moc- ne nevhodné k podobné události, to jsou naprosto adekvátní, ale mezi ostatními hosty tam budu dost vynikat, nebudou tak vyfiknutí, se obávám. Takže přemýšlím, že šaty vrátím a seženu něco, v čem víc zapadnu..
Odpovědět
@vineta a jak ty šaty vypadají?
Odpovědět
@vineta Fotku! Fotku! tak záleží...podle mě je svatba příležitost se vyfiknout..:-D Ale zase pokud by ses necítila...
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta To je myslím problém dnešní doby - Člověk se oblékne adekvátně situaci a většina ostatních pak přijde jak "hastroši" (když to přeženu) a nakonec ten dotyčný má pocit, že je overdressed a ten divnej... No, pokud někomu přijdou vhodné legíny na svatbu či džíny do divadla, ať tak chodí obléknutý, mně to ale přijde nevhodné.
Odpovědět
Mně přijít někdo na svatbu v legínách nebo džínách a tričku, tak ho vyrazím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ale podle mě ty sváteční leginy s šatama se hodí kor jen na večer :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já teď měla na svatbě sestřenky tyto šaty :) k tomu bolerko a podpatky :)
Odpovědět
Svatba je slavnostní událost a legíny se k tomu ABSOLUTNĚ nehodí! Někteří lidi se opravdu neumí chovat, já se picnu (to není na tebe, ale na ty legíny). ]-( Za sebe rozhodně doporučuji šaty, ale něco ve stylu, co sem dala @iviiiii. Už jsem totiž viděla dámy v šatech jak na pláž, a to se také nehodí. Jinak za mě černé kalhoty fakt ne... |-|
Odpovědět
Doplňující komentář: nic jako "sváteční legíny" neexistuje. Legíny jsou buď sportovní či domácí oděv, nebo v extravagantnějším provedení, ale pořád je to casual style.
Odpovědět
Článek se načítá
Nerozumím tomu, proč obléknout se slušně a přiměřeně dané společenské situaci je pro někoho tak nepřekonatelný problém? V legínách a džínách ať si chodí v běžné dny, na svatby absolutně ne. To opravdu svědčí o emoční a sociální inteligenci daného člověka ;-)
Odpovědět
Kdybyste viděli v čem přišli hosté z manželovy strany :-D Horor,jeden děravý džíny,triko a kšiltovka,malému synovci dali kraťasy a tričko jako by šel na pískoviště...Horor.
Odpovědět
@88renca88 No Ty bláho! :-D Poslala bych je domů převléct!
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 ale existuje ;-) opravdu legíny (např. krajkové 3/4) lze vhodně zkonbinovat s šaty, že to vypadá elegantně a ne sportovně:)
Odpovědět
@iviiiii Jako to bych chtěla vidět :) Protože podle mě to musí působit děsně "lacině" .... prostě legíny nebrat :-p
Odpovědět
co to je prosím za termín "sváteční legíny"
Odpovědět
Já myslím, že oblečení na obřad by se nemělo odvíjet od toho, jestli někde čekáš. Chápu, že boty na podpatku můžou být celou dobu utrpení, ale v kabelech můžeš mít balerínky, na čekání si je přezout a večer zas nahodit podpatky a být za dámu... Já bych volila šaty+ sáčko nebo svetřík na večer. Svatba je ideální příležitost se vyfiknout :-)
Odpovědět
a proč ne černé společenské kalhoty a k tomu nějakou halenku nebo košili? Každý nemusí být sukňový typ a černýma společenskýma kalhotama nikdo nikdy nic nezkazil...
Odpovědět
Profilova fotka
Prijde mi, a nemyslim to ve zlem, ale svatebcane se na ceskych svatbach malo kdy fakt vyfiknou. Oproti tomu anglicke svatby, nepripada v uvahu aby zenska nemela na sobe saty, a vetsinou ma i klobouk atd. To mozna prijde lidem v CR jako ze je to moc, ale podle me lepsi vic, nez min, coz se obleceni na svatbu tyce. Tady hodne chodi v kalhotech, chlapi snad i jeany a sortky - no to me bere dech! :-D Bojim se, aby mi nekdo z hostu taky neprisel v jeanach nebo tak, to by me docela nastvalo. Ale zase nechci rikat lidem co si vzit na sebe, ja bych doufala, ze budou sami mit dost rozumu a obleknou se slusne, i kdyz uz me z too mrazi v zadech uz ted co si tam nekteri vezmou na sebe :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 No to by me pekne nasr... ;-)
Odpovědět
@iviiiii Kombinace krajkových legín a šatů se hodí například na volnočasové aktivity (procházka do parku, pokec s kamarádkami v kavárně), ale ne na svatbu. Pokud teda člověk není typ, kterému je všechno jedno, to pak jo.
Odpovědět
@nambr Protože to není oblečení na svatbu. Vzala by sis na ples černé kalhoty a košili? Pravděpodobně ne, a pokud ano, tak to prostě není dobrý. :-) Pokud někdo nechce nosit sukni nebo šaty, může si vzít třeba overal a stále bude vypadat elegantně a šik. Viz třeba obrázky.
Odpovědět
@sasaalexandra No já z toho někdy docela rostu, popravdě... 8-( A to, co popisuješ, právě není vůbec moc, to je podle mě adekvátní. Jinak já nemám nic proti rustic svatbám, ale tam musí být i nevěsta v rustic stylu. Ale nevěsta načančaná pomalu jak královna Viktorie a vedle ní strejda Pepa v riflích, to mě vždycky naskočí kopřivka. :-D A doporučuji si s každým, u koho se bojíš, že by přišel nevhodně oblečen, si o tom taktně mezi čtyřma očima popovídat a trošku důrazněji upozornit.
Odpovědět
Tak já bych černé kalhoty taky úplně nezatracovala, někdo na ty sukně a šaty opravdu není, a když se ty kalhoty vhodně zkombinují s nějakou halenkou, nejlépe v příjemných světlejších barvách, je to v pohodě. Naopak legíny bych na svatbu zatratila úplně a to i ty s krajkou...
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Ten strejda Pepa me rozesmal :-D Prave, my budeme mit Cesko Anglickou svatbu v Cechach. Mam silne tuseni, ze angicka strana jasne zvitezi s outfitama a ze ceska strana budou vypadat jak chudy pribuzny :-D To zni blbe, ale vim moji kamosi, byla sem s nima uz na par svatbach a par z nich z toho zadnou velkou vedu nedelali. Zase nechci lidi komandovat, ja nejsem moc na taktni konverzace, kez bych to umela, ja kdyz to nekoho reknu tak bude jasny jak to myslim. Promluvila sem si akorat se svedkyni a koupila ji saty, protoze ta je hlavni. Ty ostatni kamose nekam strcime, jestli vypadaj jak strasaci do zeli 8-)
Odpovědět
Tak někdo si to píše i na pozvánky " vstup jen ve společenském oblečení" .... řečeno pro blbý, aby nepřišli v teplákách :-D
Odpovědět
@nambr mě se tento styl jeví jako: nemám si co obléct dám si černé kalhoty a něco k tomu, tím nic nepokazím. Ale na svatbu ne.Vyskytnou se tam čtyři takové baby a bude to jako uniforma.
Odpovědět
myslím si, že stále lepší varianta, pokud některá žena ze svatebčanů přijde v dámském obleku, tedy i ty černé kalhoty, sako včetně dámské kravaty atd ... než pořád ty volnočasové dressy. Ano, šaty, sukně, jsou úplně nejadekvátnější pro takovouto vysoce společenskou událost a pro ženu vůbec. Ale když už někdo sukně nemá rád, tak ať na sebe nedává ty legíny, to je opravdu dost nevhodné. Na fotce pak nevěsta krásně oblečená a vedle ní jiná žena v legínech, to je fakt až trapas.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?