U oltáře - mám mít na ruce zásnubní s kamenem nebo si ho sundat?

dotaz je jasný... po svatbě chci ale nosit oba prsteny dohromady.
Odpovědět
Já bych ho sundala :-) Před 2 lety jsme byli na svatbě a nevěsta si zásnubák zapomněla sundat a při obřadu ho sundávala, nevěděla, kam ho dát, trochu "zmatek".. Dala bych ho na pravou ruku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dle tradic jednoznačně sundat! Některé nevěsty to nedělají, ale ptáte-li se obecně, jak to udělat, tak určitě sundat. Po svatbě pak nosit snubní a na něm zásnubní. Snubní by měl být tzv. blíž k srdci. 😊
Odpovědět
Já jsem si plánovala, že ho dám na pravou ruku :-)
Odpovědět
Já si ho nechám, kde je a kam podle mě i patřil :) Snubní mi muž navlíkne na něj... a tradice neřeším, jen se mi to tak víc líbí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si ho taky necham. Navic jsem dostala zasnubni spolecne se snubnim jako set. Takze snubní do toho zasbuního hezky zapadne.
Odpovědět
Já jsem ho měla při obřadu na pravé ruce. ;-) a nosím tak do teď, oba jsou krásné, ale k sobě se úplně nehodí.
Odpovědět
Také jsem měla na svatbě a i nyní nosím na pravé ruce :-) Při nošení na stejné ruce se prý můžou vzájemně poškodit a taky se mi k sobě moc nehodily :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky přehodím před svatbou zásnubní na pravou. Mám ho ráda a nechci ho přestat nosit, ale se snubním by mi dohromady nešel a celkově se mi nelíbí, když jsou oba na jedné ruce, pokud pro ten účel nejsou vyloženě vyrobené nebo nemá majitelka štěstí v tom, že se fakt "nebijí". Ale to jsou spíš výjimky.
Odpovědět
Ja teda vybirala tak, aby sel snubni k zasnubnimu. Jeste nevim, jak to budu mit v den D, ale chtela bych je nosit u sebe, pokud to pujde.
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho budu mít v den svatby ještě pořád na levé ruce (na jiný prst se mi ani nevejde) a pak ho uložím pro budoucí děti, které by chtěli taky udělat ten krásný krok s prstenem, který bude pro naši rodinu něco znamenat a už bude mít svou historii.
Odpovědět
Já ho budu přehazovat na pravou, ale pokud bych chtěla nosit oba prsteny, tak bych si ho nechala na levé
Odpovědět
Profilova fotka
Dala jsem si ho na pravou ruku. Snubní máme úplně v jiném stylu, ale oba jsou krásné a chci je nosit. Takže pro mě to takto bylo nejlepší řešení. I když se mi líbí, pokud oba k sobě pasují a jsou na jednom prstě. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Prehodila bych ho na obrad na jiny prst. Snubni ma byt prvni a az za nim zasnubni, ne? Nedokazu si predstavit zacit si az behem obradu sundavat zasnubni prstynek, aby bylo misto na snubak. Jinak ja take patrim k tem, co budou nosit zasnubni na prave ruce, jelikoz se mi vic prstynku na jednom prstu nelibi.
Odpovědět
Já si ho nechala, manžel nandal prstýnek za něj :) nosím to tak doteď :) je to na tobě..
Odpovědět
Zásnubní nebrat, je to faux paus. Leda neviditělně, např na prst u nohy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?