Tajná nevěsta. Jak to celé zorganizovat od začátku do konce?

Zdravím, vím, že k tématu tajná nevěsta už toho tu bylo dost, ale potřebovala bych poradit konkrétně a udělat si ucelenou představu. Mám jasno, že chci, aby mě ženich viděl až budu přcházet s otcem k oddavájicímu. Ženich to respektuje a sám se na tu chvíli taky těší. Jeho rodina to však nechápe, chtějí dělat společné scházení, vyzvedávání nevěsty apod. Jejich představy nějak neřeším, přenesu se přes ně, je to naše svatba. Ale nevím, jak to celé zorganizovat. Bydlíme spolu s přítelem kousek od jeho rodičů. Já se chci chystat u nás v bytě a on u svých rodičů. Vzhledem k tomu, že obřad máme kousiček od nás, přijde mi zbytečné, abych se jezdila chystat k mým rodičům. Z obřadu pojedou všichni hosté objednnaným autobusem, já s ženichem autem (tím pojedu i já na obřad). Vyrušili jsme tak ostatní auta, ale jak teď nahnat všechny ostatní na ten úřad? Je moc blbé všem říct (včetně rodičů), že sraz je v tolik a tolik na úřadě? Ženich chce na úřad taky dojít pěšky. Nevím, kdo a kdy mi tedá dá kytku a zda má tatínek na mě taky čekat před úřadem nebo by měl dojet ke mě a jet s ním v autě. U mě doma bude moje svědkyně a kamarádka, takže potřebuji na úřad dostat ještě je. Jinak naše představa je taková, že se nejprve na úřadě usadí hosté, pak vchází ženich s matkou, pak se změní hudba a půjdu já s otcem. Může to tak být? A jak je to v případě tajné nevěsty s děkováním rodičům a podobné zvyky? Začínám se do toho docela dost zamotávat, co a jak, zbytek rodiny má úplně jiné představy a vždy když něco vymslíme, tak to sklidí jen kritiku a údiv.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunkafe Taky jsem nejdriv poslouchala kritiku, ale nakonec to bylo spravne rozhodnutí. Oni jen ta starsi generace maji pocit, ze jinak nez to zazili tak to byt nemuze :-). Zkusim to zkratit: ja se chystala doma u rodicu ( ti me videli) a byly tam semnou dve druzicky a svedkyne. Nikdo vic. Zenich se chystal na penzionku kde cast hostu mela ubytko a dole ve sklipku se odehraval obrad a hostina. Ani autobus jsme nemeli. Proste na oznameni bylo (a i ustne pri zvani jsem to radši potvrdila), ze v 16 hod je obrad tam a tam a aby hoste na miste byli aspoň 15 min dopredu. Dekovani rodicum probehlo po obede kdy jsme predali "dekovaci" dorty a krajel se svatebni. Kameramanka a fotografka nejdriv natocili chystani zenicha a pak me chystani semnou. Věř, ze byt utajena do finale stalo za ty nervy si to prosadit :-). A ten bozsky klid dopoledne a pri chystani....neumim si predstavit tisic lidi v baraku..
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a kytky mi privezl ridic auta ktere me odvazelo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Předběžně to máme vymyšleno takhle, všichni svatebčané se sejdou u mých rodičů, kde se budu připravovat, ozdobí se auta, rozdají mirty... ženich přijde do bytu k rodičům, dá kytku mojí mamce, svědkyni a s taťkou si dá panáčka, poté mi nechá kytici na stole v obýváku, pak se všichni usadí do aut a já přijdu jako poslední, přítel mě chce vidět až u oltáře... matrikářka nám to navrhla sama, už s tím mají praxi, takže až přijede celá kolona ženich a svědkové půjdou za matrikářkou (má svědkyně půjde i s mou občankou), usadí se všichni hosté, připraví se svědci a přítel se svojí mamkou, já budu s taťkou čekat v takové před místnosti a vše to vypukne, půjdou svědkové, ženich s mamkou a na konec já s taťkou... poděkování rodičům a tak proběhme až na místě oslavy... Takhle bych to chtěl, jak to bude prakticky uvidíme :-D :-D
Odpovědět
Děkuji. A s tatínkem by bylo podle Vás nejlepší se setkat kdy. U mě doma a společně pojedeme, nebo až před úřadem?
Odpovědět
Profilova fotka
@verunkafe Asi bych se s tatínkem setkala doma a společně by jste pak šli nebo jeli ;-)
Odpovědět
Taky se mi to zdá jako nejlepší možnost. Jen musím vymyslet, jak dostat na úřad ještě mou svědkyni a kamarádku, které mi budou pomáhat s chystáním. Budeme mít jen jedno auto, kterým pojedu tedy já s taťkou a řidič. Zbytku rodiny a dalším hostům prostě řekneme, že obřad je v 11:30 ať tam jsou 15 minut předem a víc řešit nebudu. Ať se společně scházejí, kde chtějí, to už půjde mimo mě.
Odpovědět
já byla také nevěsta v utajení :-) Manžel se připravoval u svých rodičů a já se svými rodiči, družičkou a svědkyní byla u nás doma. Jelikož se na obřad jelo 30km, bylo domluveno, že všichni budou odjíždět od manželovo rodičů, kde pro všechny bylo ráno připraveno občerstvení a hrála muzika. Dle čas.harmonogramu se nachystala svatební kolona a naše auta (mamka se svědkyní + druhé já s tatínkem) jsme dojeli také k nim a jen se zařadili na konec kolony. Po příjezdu na místo jsem zůstala sedět v autě, dokud všichni nedošli na místo obřadu (bylo to až na třetím nádvoří) a tatínek mi u okýnka dělal clonu vlastním tělem, aby na mě nikdo nekoukal :-D Pak nám jen paní matrikářka dala vědět, že už můžu vylézt - všichni byli uvnitř obřadní síně - a venku byl jen ženich se svojí maminkou (ten dostal jasný pokyn neotáčet se:) ), svědci, rodiče, družičky - a ti mě prostě viděli když jsem tam přicházela. Jinak co se poděkování rodičům týče, tak já pro ně měla připravené fotoalbum s fotkami, které jsem doplnila popisky a dala jim to večer předem (jsou z daleka, takže u nás spali). A musím říct, že to bylo mnohem lepší, než jim děkovat přímo v ten svatební den.Byl na to klid, s maminkou jsme se pobrečely aniž by se nám rozmazal make-up .. :-D A kytky vyzvedával taky můj tatínek - část nechal u nás a druhou část předala pak svědkyně ženichovi, aby dal kytičku svojí mamince, babičkám atp.
Odpovědět
Profilova fotka
ja to mela taky tak, ze me videl až pred obradem :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?