Svatební obřad venku nebo v kostele?

Holky, nemůžu se rozhodnout jestli svatba venku nebo v kostele ve zkrácené podobě (bez mše). Pro obojí jsme našli nádherná místa. Přítelovi je to jedno, prý chce to, co já. :D, člověk by ho někdy praštil. :-( Mám strach z počasí, aby nebylo hnusně nebo nedejbože nepršelo, na druhou stranu přítel není křtěný, takže i v kostele se bude řešit takhle varianta, navíc mi přijde maličko pokrytecké brát se v kostele, když nejsem ani jeden extra věřící. Ach jo, obě mají takový kouzlo a obě mít nemůžu :-(. Kdo mi pomůže se rozhodnout? :-) Aspoň že jedno vím jistě, radnice jen přes mou mrtvolu, ten jejich pětiminutový fofr bych nepřežila.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je jeden z manzelu pokrteny, tak druhy ani nemusi byt a svatba muze byt v kostele,tak mi to bylo receno samotnym knezem. Taky ale casto zalezi na knezi.Nekteremu to nevadi, jiny je proti. Pokud chces byt v klidecku a nestrachovat se jeste ke vsemu, jestli vyjde pocasi, tak bez pro kostel nebo muzes mit i na zamku v obradni sini. Tech moznosti je dnes spousta. Me by se svatba pod sirym nebem moc libila, ale jsem verici a svatbu mame nakonec v kosteliku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Počítej s tím, že u svatby v kostele je nutná příprava. My máme 6 sezení. Dala by se vybrat nějaká zámecká zahrada a v nepřízni počasí v nějakém sále na zámku. chápu tě, radnice by byla taky jen přes moji mrtvolu, ale jak sama píšeš. Svatba v kostele, jen kvůli prostředí pro nevěřící asi nemá smysl. Koukám, že si z Brna. Slavkov je kousek. Dělají svatby v zahradě nebo je v zámku neodsvěcená kaple, kde se pořádají civilní obřady. Aby to bylo trochu delší a pro vás významnější, můžete si říct také sliby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my plánujeme obřad venku, taky se trochu bojím počasí ale kostel jsem nechtěla. Přítelovi babičky trvaly na kostele i když já nejsem pokřtěná, přítel je pokřtěný ale nikdo z jejich rodiny není moc věřící a do kostela nechodí. :-|
Odpovědět
Já zažila u kamarádek obřad venku i v kostele a jsem 100% pro venek. Připadlo mi to mnohem romatičtější, navíc, pokud nejste ani jeden extra věřící. Musíte prostě doufat, že vyjde počasí. Zažila jsem i svatbu, když poprchalo a žádná hrůza to nebyla :)
Odpovědět
Profilova fotka
Podívej na naše fotky, jak se svatba venku taky může vyvrbit... já bych teď možná volila i radší někdě uvnitř :-) ale zase všichni na to vzpomínají, nemocných bylo jen pár :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mane30 koukala jsem na vaše fotky a video. Ty jooooo, mě by asi škráblo, ale fakt, že takový obřad, fakt nemá jen tak někdo :-)
Odpovědět
@mane30 :-D Tak váš obřad teda neměl chybu :-D Tak doufám, že v manželství panuje jasno a slunečno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@moonie jako všude, občas mrak 8-)
Odpovědět
tak já bych byla pro venkovní obřad. je mi to takové bližší. Proti nepřízni počasí je třeba připsat do pozvánek deštníky s sebou a sobě pořídit nějaký hezký taky. Vždyť nemusí být špatné, když zaprší štěstí :-) a pokud je to v létě a je teplo, tak to snad ani nikomu vadit nemůže :-)
Odpovědět
My budeme mít obřad v kostele a nikdy bych neměnila...obřady venku jsou sice krásné, ale ten kostel má úplně jinou atmosféru, i když nejsi extra věřící...je to takové opravdovské, napořád....:) nevím, pro mě to má své kouzlo jenom v kostele ;)
Odpovědět
My budeme mit cirkevni obrad venku, za spatneho pocasi v modernejsi kapli. Nejsem verici, pritel ale ano. Svatba v kostele na me pusobi smutne a nikdy jsem si ji tak nepredstavovala, tak jsme udelali takovy kompromis a jsme vsichni happy :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
já jsem pro svatbu kostele. je to prostě úplně jiná atmosféra! ale samozřejmě záleží na tom, jak se člověk cítí. já třeba chodím do našeho kostela pravidelně, vyrostla jsem tam, mám od tam spostu kamarádů, vdávaly se mi tam kamarádky, ale také jsme tam pohřbívali babičku. je to pro mě prostě významné místo, kde se odehrávají důležité životní chvíle. a civilní obřad- to pro mě vůbec není možnost. takový rychlovka, mám pocit, že bych si kvůli tomu asi ani nechtěla půjčovat šaty... na druhou stranu, když je hezky, venkoní obřad je krásná romantika, sluníčko a tak... :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?