Svatebni den a bez obeda?

Ahoj, mel nekdo svatbu bez obeda? Abysme to vse stihali, tak jsem premyslela udelat obrad ve 14:00, bylo by lehke obcerstveni pred obradem, coz by trval obrad a vse do cca 16:00 a pak zacit polevkou a rovnou rautem? Neni to divne? Diky za rady :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ja jsem na takové svatbě byla jako host a bylo to super :) raut i obřad byl na jednom mistě, sjížděli jsme se postupně a kdo měl chuť dal si něco maleho, nebo pití už pred obřadem, V půl třetí byl obřad a pak volná zábava, kdo chtěl, jedl, kdo nechtěl, nemusel...žádné organizování, přesuny...proběhlo, to celé v klidecku :)
Odpovědět
@pajita Podle mě je to takový blbý čas ta 14. hodina, že se lidé nestihnout najíst před obřadem někde jinde, ale zároveň plnohodnotné jídlo dostanou až v 16. Mně by to asi úplně nevyhovovalo. Byla jsem na svatbě, kdy byl obřad v 18 hodin a to bylo v pohodě, sjížděli jsme se najezení, to ale při obřadu ve 14 hodin není úplně reálné. My měli obřad ve 13 a než došlo na oběd, byli jsme všichni odst hladoví...
Odpovědět
Profilova fotka
Ak sa chces inspirovat, tak na Slovensku sa robia svadby bez obeda a zacinaju neskor ako ceske svadby, no vacsinou sa podava cela vecera a bufetove stoly az potom neskor vecer. Dajme tomu my mame obrad o 16:00, cca o 17:30 bude vecera, potom okolo 21:00 teply bufet a neskor studeny bufet a mozno este kapustnica. Nezazila som nikdy, ze by bola len polievka + raut, nemusi to byt zle, zavisi aku dlhu svadbu planujete, u nas sa to preto robi tak, lebo bezne su svadby do stvrtej-piatej dokonca siestej rano. Ak chcete len polievku a raut, dala by som obrad urcite neskor ako o 14:00, najskor na tych 16:00, idealne este neskor. Hlavne nech to dobre dopadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky se mi to zda blbe nacasovany, kdybys mela obrad jeste o hodku dyl, tak se stihnout najist nekde cestou nebo si daji u vas chlebicek ci jiny studeny pohosteni apod. my mame obrad cca v 16:30 s tim, že raut uz bude otervren od 15 se studenym a jelikoz je to vse na jednom miste, tak uz ho pak nechame otevrenej. My mame ale takovou free svatbu, moc tohle neresime
Odpovědět
Profilova fotka
mymeli obrad 16:30 a veceri 18:30, akorat deti zobali nejaky susenky mezi.
Odpovědět
Moje sestra to tak měla - obřad tuším ve 14 hodin. Jídlo před obřadem se vyřešil tak, že když se hosté scházeli u rodičů nevěsty, byl pro ně přichystaný brunch.
Odpovědět
Tak dekuju vsem :-) jeste to prodiskutujeme doma
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my to tak taky planujeme. Jansi myslim ze kazdy kdo vi ze je obrad pozdeji a bude vedet ze nebude klasicky obed se doma naji. My mame obrad 14.30. A taky az po obradu a foceni bude pripitek a polevka plus raut kdo co chce.. Vecer bude sele a steaky plus zase neco tepleho (gulas...) Takze ja jsem pro :-)
Odpovědět
My máme obřad ve 14:00. Hostina je plánována na 16:00-16:30. Nevím, proč by se hosté předtím neměli normálně najíst. Copak to, že jdou na svatbu znamená, že půl dne budou hladovět? Já tyhle názory fakt nechápu. Když jsme my řekli, že obřad bude ve 14:00 a oběd v 16:00 tak nám několik lidí po sobě řeklo, že to je debilně naplánovaný, protože budou mít hlad. Což mě dost vytočilo, protože je jaksi nikdo nenutí půl dne nejíst, že? Od té doby tomu říkáme V-E-Č-E-Ř-E a víte co? Všichni jsou úplně v pohodě, protože jim dojde, že se mají doma naobědvat a poznámky ustaly :-D. Takže... udělej to tak, jak to máš naplánované, chytře to nazvi a uvidíš, že s tím nikdo nebude mít problém. Jinak myslím, že snad nikdo by neměl mít problém trochu se svatbě přizpůsobit a buď si dát snídani později (třeba v 11) nebo si jí dát naopak brzo a pozdějc něco k tomu. Názory, že chudáci hosté budou hladovět, protože hostina bude až od čtyř mě fakt nechávají chladnou....Polévka a raut? Klidně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Ze? Takze nekdo kdo jde na svatbu na 4tou celej den neji? :-D Jinak podle mne jsou horsi ty dopoledni svatby, to se clovek totiz vazne pul dne nenaji. Pac se nasnida,jede k neveste tam se vetsinou zdobi auta atd,pak se jede na obrad, pak je foceni, obed az ve 2-3 a to uz pak lidi hlady silhaj a najist se nemaj kdy kdyz se prejizdi pul dne z mista na misto,ale pozdni obrad neznamena, ze budu cekat az me novomanzele pohosti a budu drzet hladovku :-D
Odpovědět
@lucineni Přesně tak! Ono je občas asi těžké se hostům zavděčit ]-( Buď budou hladoví až do čtyř, pokud je nenapadne se doma najíst v celkem normální hodinu jako je poledne, nebo budou stávat brzo, ale bude dodržen jejich stálý obědový harmonogram. Teď co je lepší, co? :-D Njn, to je bohužel uvažování lidí :-/ Mě to nejdřív dost naštvalo, když mi kamarádka na pozvání hned okamžitě řekla, že to je blbý, že se jí to nebude hodit s tím dítětem. Musím říct, že mě to hodně mrzelo. Když se mě zeptala i podruhé, jak že to teda plánujeme vyřešit, tak jsem jí mile, ale jasně vysvětlila, že ona není jediná, kdo na svatbě bude, není ani jediná s dětmi a host se nezavděčíme všem. Na svatbě ji uvidím ráda, ale pokud má problém s tím, že je pozvaná na oběd (trochu absurdní, co?), tak jí nikdo nenutí se svatby účastnit, pokud je to až taková rodinná komplikace. Rázem bylo po problému, nazýváme oběd večeří a je klid. Kamarádka je dobrá kamarádka, proto to neřeším, i když to zamrzelo. Ale dějou se horší věci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza jedna rodina co jsme pozvali vedeli nekolik mesicu ze obrad bude odpoledne a tyden pred svatbou nam oznamili,ze v osm musi odejit a ze bysme meli mit dort hned po obradu, ze jinak o nej prijdou a ze pak kdyz posunem veceri lidi budou mit hlad ale ze teda kdyztak neco zaridi, kdyz budeme menit harmonogram. Nic jsme nemenili. Dort dostali domu a bylo. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lucineni @svatbajanaahonza holky, je zajímavé, že když mluvíme o odpolední svatbě, tak vám přijde, že je dost času se najíst, zatímco o svatbě časné trvdíte, že se nejí půl dne, protože chystání, zdobení... jakobyste nepřipouštěly, že ten průběh chystací může/musí být jen u jednoho typu organizace. Nicméně tedy já nemám nic proti odpolední svatbě, ale ta druhá hodina mi z tohohle přijde prostě nešťastná, pokud hosté nejsou z blízkého okolí... na svatbě se scházejí minimálně hodinu až 2 předem plus nějaká cesta... a ne, fakt si nemyslím, že lidi hladoví, že jsou líní si zaplatit oběd, ale prostě se to v tomhle schématu hůř organizuje. A s dětmi, které bývají zvyklé na svůj režim, ještě trochu hůř.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 kazdy spravny cech ma v batuzku na cestu rizek a chleba ;) s pokud se cestuje s detmi tak inta matka prece vi jak s co nachystat.. Myslim ze jednou do roka ny ostatni mohli respektovat plan nevesty a zenicha a prizpusobit se jejich pozadavkum. A tak jak uz nekdo psal, bohuzel vzdy ti nejblizsi maji problemy - se vsim. Byla jsem na svatbe kdy rodinka pojedla popila a zvedla se od stolu s vetou, tak jsme se najedli jdeme domu... :-x
Odpovědět
Já osobne bych s tim problém neměla.Ale pokud nechceš minout oběd tak ho podávejte doma nějakou rychlovku třeba řízek a brambor.Nebo ať si maminka uvaří den dopředu svíčkovou kterou jenom ohřeje. A po obradu bych dala rovnou raut bez polévky. Myslím, že takhle je to taky reseni.
Odpovědět
@pajita Mně to divné vůbec nepřijde. Lidi se snad dokážou najíst před obřadem tak, aby do vašeho rautu nehladověli, nejsou to malé děti, ne? :-))
Odpovědět
My máme obřad v jednu a máme to teda vymyšlené tak, že před obřadem bude u nás pár chlebíčku, něčeho sladkého a asi nějaké řízečky, pak bude obřad, focení, nějaký ten přesun, z obřadu to je přes půl hodiny na hostinu a jídlo budeme mít klasicky polévku a druh chod asi o půl páté a pak raut kolem půl osmé. Tak doufám, že mi všichni nepadnou hlady :D Ale když by jsi měla nějaký to pohoštění doma a pak tu polévku s raute tak by to taky šlo. Teď to měli známí také podobně, jen oni po polévce u toho rautu měli věci na grilu ;)
Odpovědět
Dekuju vsem :-) Ono asi nikdo z nasi rodiny ani z kamaradu by nemel zadne reci ohledne jidla, toho bude dost, nemame v kruhu zadne rejpali :-) a pokud se to nekomu nelibi, tak at nechodi nebo se s tim smiri, nikoho nenutime, ale planujeme pohosteni v poledne (nejaky jednohubky, chlebicky, lehka jidla apod. a take piti), proste aby neumreli hlady, kdo bude chtit, at si zajde na klasicky obed... Pak obrad, po obradu foceni a takove veci, pote zahajit polevkou a hned raut s grilem a nekdy v pulce rozkrojit dort, jelikoz to bude pozdejs, tak bych je prave nechtela zasytit obedem ve 4-5 a pak raut, protoze po obede clovek odpadne a uz se nechne, proste se prezere :-D teda ja to tak mam
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme přesně tak :-) Lehké občerstvení u nás, obřad ve 14:14, focení, odjezd na hostinu.. společný předkrm a přípitek, aby se všichni usadili a pak už jen zábava a velký raut :-)
Odpovědět
@jurasova84 "Myslim ze jednou do roka ny ostatni mohli respektovat plan nevesty a zenicha a prizpusobit se jejich pozadavkum" - no vidíš, já to, jako hostitel, nikoliv jako host, zase cítím tak, že se snažím (jsem se snažila) to naplánovat tak, aby se moji milí hosté měli co nejlépe.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Jestli z pusy jednou vypustím tu arogantní blbinu ve stylu "je to můj den", liskni mě, prosím :-D
Odpovědět
@pirek Ok, budu tě sledovat 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajita Záleží na několika okolnostech. Kde bude obřad a jak daleko to tam hosté mají? Pokud jde o jedno město nebo vzdálenost v jednotkách kilometrů, a hosté tudíž mají možnost se najíst už před obřadem doma, nemuselo by to tak vadit. Také záleží, v jakém ročním období to máte. Pokud v létě, kdy lze očekávat velké teplo, je dobré zajistit možnost se napít před i těsně po obřadu, ne až po dvou hodinách. Ve spojení s tím bych nějaké drobné občerstvení (chlebíčky, jednohubky, salát) zajistila ještě před oficiálním otevřením rautu. Ty znáš skladbu vašich hostů a víš, zda někdo ze zdravotních důvodů (dieta, děti, starší, těhotní atd.) uvítá aspoň základní občerstvení snadno přístupné i mimo raut.
Odpovědět
@pirek jak pises" je to muj den" musi se brat ohled na vsechny, ale zase vdavas se jednou a ne kazdy den, tedy pokud to neni tvoje 5 svatba :-D a tak se snazi vetsinou vsichni prizpusobit
Odpovědět
Profilova fotka
@pajita Žiši. Já fakt nechci, aby se kvůli mě někdo přizpůsoboval, ale chápu, že někdo má tu tendenci užít si, že ostatní skáčou, jak on píská.
Odpovědět
@zorro4 Tobě to přijde nešťastné, nám to přijde vynikající ;-) svatbu si plánuju tak, aby vyhovovala jak nám, ta našim hostů, ne holkám na beremse 8-) naštěstí... Co se týče zbytku - nevím, jak některé z vás plánují oslavy narozenin, grilovačky výlety atd. To se taky přece musí člověk přizpůsobit události (a trošku si troufám tvrdit že méně organizačně složité než je svatba). Napadne někoho z pozvaných reptat, že maso by raději na gril dal o dvě hodiny dřív, později? Myslím, že ne. Fakt nechápu tady tu vlnu toho, že kdo má jiný názor než většina zde, tak je špatný hostitel a na hostech mu vůbec nezáleží. Když bych měla obřad ve 12:00 tak se zase bude řešit, že děti budou mrzuté, protože nebudou vyspalé a to by se z toho člověk už fakt musel zbláznit. To prostě při 70 hostech už fakt možné není ;-) Ano, svatba je můj den, ale i kdybych to tu pronášela pravidelně každý den, nikomu to nedává právo tvrdit, že mi na mých hostech nezáleží. To bych totiž asi nedělala svatbu tam, kde jí dělám a neplánovala to, co plánuji 8-) Pokud nějaký host má problém už od začátku, hledá chyby a nedostatečnou organizaci tak tam jaksi chodit nemusí, že? A to není o tom, že ty lidi nemám ráda a nechci je tam. Ale je tam dalších 69 hostů, kteří to v pohodě zmáknout a svatbu si užijí ;-). Svatba není a nemůže být o tom, že se hostitelé zavděčí všem. Je to o kompromisech na obou stranách, jako sám život ;-)
Odpovědět
@pirek To mi spíš přijde horší bezmezné ladění lidí do barev svatby a rozhořčené a neustále se tu opakující komentáře nevěst jak jsou nas...né protože si jejich maminka dovolila koupit jiné šaty než ona určila - jsou moc světlé, tmavé, mimo barvu, mimo dostín a já nevím co jiného ;-)
Odpovědět
Co si budem povídat, svatba je z velké části o jídle :-) my jsme měli od půl 10 snídani (guláš, párky, obložené mísy, pečivo). Na místo se odjíždělo v 11:45, ve 12:15 byli na místě, obřad byl ve 13 hod, oběd na 14:30. Pro každý případ jsme přiobjednali malé občerstvení (miniburgery, kanapky, paštiku, vodu, džusy) a byla jsem překvapená, všechno se stihlo sníst :-) doporučuji ti něco malinkého hostům připravit, když zbude, může se to přidat rautu :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza Naprosto s tebou souhlasím. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza To souhlasím, ale jak píše kukuvy níže, všechno se snědlo. A svatba jako jiné oslavy opravdu je o jídle. Hostům je jedno, jestli budou pít limonádu se stylových zavařovaček olepených krajkou brčkem v barvě svatby, ale musejí se mít čeho napít. Jako hostitel se starám o to, aby hosti měli pohodlí, a až pak o výzdobu a ostatní věci, které jsou podružné, ale tady často hrají prim. Takže když někdo rekne "můj den, přizpůsobte se", znamená to ve všech případech, co jsem tady zažila, že se o pohodlí hostů nezajímá.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?