Svatby ve čtyřech 2016

Ahojky, kdo letos měl (nebo bude mít) svatbu jen se svědky? :) Jak den probíhal, co vše jste měli zařízené? A co rodina, jak to vzala? :-) A jaké byly dojmy, vyšlo vše tak, jak jste si představovali? My budem mít takovou v září, tak bych si chtěla udělat představu, co nás vlastne čeká :)
Odpovědět
1
2
Ahoj, no ze zkušenosti z okolí vím, že jinak to nese u lidí, kteří mají děti, rodinu, je jim 35 a očekává se to tak nějak od nich a jinak to bere u takto mladých lidí. Dcera známých v podobném věku něco podobného udělala (velká láska a zamilování) a rodiče to dost nedávali, protože s tím moc v tomto věku nesouhlasili... nevím jaké jsou vztahy teď, ale tenkrát to nesli dost těžce. Určitě to dobře zvaž... Má to svá pro i proti :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza no u nas je to pravě co se týče rodičů dost složitý....ženichův otec je po smrti a maminka je dost těžce nemocná, naši jsou rozvedení a i když vztahy s otcem nejsou úplně nejhorší, tak bych ho asi na své svatbě nechtěla, tím spíš, aby mě vedl k oltáři....a moje mamka s naším vztahem nikdy nesouhlasila a svatby by se neúčastnila ani kdyby byla velká (nebo možná účastnila, ale měla bych strach, co by se semlelo), každopádně naše mamky a prarodiče o svatbě vědí, takže překvápko to bude jen pro tu širší rodinu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancab3 Tak jestli to máš se vztahama takhle, tak si svatbu nikým nekaž. Navíc ušetříš, což je super. Nás svatba se 40 lidma vyšla na 130 000. A to jsem vlastně nezvala otce, protože je to vůl a dědu, kterej se v rodině moc pozitivně taky neproslavil. A je mi teda úplně jedno, jak to vzali, berou, nebo vezmou.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně jsem vždy chtěla svatbu jen do 10 lidí, protože vztahy v naší rodině jsou všelijaké (např. se svým jediným bratrem se už několik let nekontaktuji). Nakonec mě nastávající umluvil do klasické svatby pro 50 lidí za účasti všech členů mé rodiny. Skřípala jsem zuby jak to jen šlo a několikrát toto rozhodnutí hystericky obrečela s hrůzou, co všechno se semele. K mému velkému překvapení dopadlo vše skvěle, všichni se se všemi bavili, nikdo se neopil, nepohádal, natož aby se poprali. Nakonec ten svatební den celou rodinu dost sblížil. Nevím, jestli Ti tohle k rozhododvání pomůže, ale osobně jsem moc ráda, že mi byla malá svatba rozmluvena. Držím palce.
Odpovědět
@amazonkaaa děkuju :) pro nás největším překvapením byla reakce mojí babičky, u které jsem myslela, že to obrečí a nebude souhlasit...byla moc šťastná, řikala že v naší situaci by asi udělala to samé :-) jinak já mám takovou povahu, že mi na názorech druhých občas záleží až moc (což asi není dobře), proto co se týče mojí mámy, je mi to líto, že se k nám takhle staví, ale srdci prostě neporučím a ani mu poroučet nechci, vím že s mým nastávajícím zvládneme vše a budem se milovat navždy (v našem věku je to asi předčasné toto tvrdit, ale prostě to tak cítím a růžové brýle na očích po 3,5 letech vztahu už nemám :-) ) Jeden z důvodů mini svatby byly taky peníze, ale ne že by nebyly (kdyžtak bysme se svatbou počkali a našetřili si), spíš si nedokážeme představit dát tolik peněz jen za svatbu (to bysme je spíš vložili do rekonstrukce bydlení, nebo do nějaké dovči) :-)
Odpovědět
@behemotova děkuju moc za příspěvek :-) my bysme tolik lidí asi ani nenasbírali, z mojí strany by se dalo mluvit jen o mojí mamce a babičce, z ženichovi strany by jich bylo možná víc, ale zas by tam neměl rodiče, ostatní příbuzní se s ním moc nescházejí, vidíme je tak jednou do roka na Vánoce nebo narozeniny. Ale jsem moc ráda, že tobě to vyšlo a přeju v manželství hooodně lásky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancab3 nemáš za co, ono po bitvě je každý generál :) věřím, že se rozhodnete správně, ať už to bude jakkoliv. hlavní je, abyste si ten svůj den D užili vy dva, aby jste se cítili dobře a stresovalo vás co možná nejméně věcí. Děkuji za přání a držím palce, ať vše vyjde!
Odpovědět
Taky bych to tak chtěla, u nás naštěstí jsou rodiče dost benevolentní a mají pro nás pochopení, ale aby nepřišli zkrátka uspořádala bych pak nějaký posvatební večírek s grilováním atd :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja měla svatbu teď 10tého, původně jsme měli mit pouze svědky, ale chtěla jsem tam mit i naše holčičky, tak si svědci vzali i partnery, tak nás bylo 6 a děti... :-) Obřad jsme měli na zámku Zbiroh, ve 13:00 začal obřad, potom jsme se do tří fotili, 15:00 prohlídka zámku, 16:00 pozdní oběd v krčmě :-) pak jsme jeli domů a byli na zahradě :-) Jinak se vždycky najde někdo, kdo s tím bude mít problém, ja sem dost tvrdohlava takže co si kdo myslí je mi jedno.. ale jinak to vzali všichni docela v poho.. spíš mám pocit, že si stěžují mezi sebou a mě to neřeknou...
Odpovědět
@monikaposmurna svatbu jste měli nádhernou a bylas moc krásná nevěsta :-) přeju moc lásky a ať holčičky rostou do krásy a zdraví :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancab3 děkuji :-)
Odpovědět
@jancab3 A já vám taky fandím! :-) Zařiďte si to tak, abyste byli spokojení vy dva, ostatní když s tím nesouhlasí, je to jejich problém. Jste mladí, zamilovaní, nevěsta mluví rozumně, tak hodně štěstí a vítr do plachet! ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@isabelafuentes děkuju moc :-) vám také hodně štěstí a lásky, ať se svatba podaří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancab3 ¨Taky jsem se pak zdesila, kolik to stalo. 70k stal jen penzion. Nechtela jsem velkou svatbu, ale mame kamarady, se kterejma jsme to proste oslavit chteli. Z moji strany radeji s kamarady nez s rodinou. No tak to nakonec dopadlo, jak to dopadlo. Taky si ty prachy umim predstavit na seychelach nebo v obyvaku, nicmene stalo to za to, vsichni rikaji, ze na lepsi svatbe nebyli a ze jsme to meli super :) Kolik ti prosim te je, kdyz rikas "v mem veku"?
Odpovědět
@amazonkaaa Ty jo, vyzařuje z toho taková pohodová atmosféra :-) krásné fotky, moc ti to slušelo :-) jinak je mi 22, sice už nejsem "náctka", ale někdo by mohl říct, že na soudy o lásce do konce života jsem ještě pískle :-D i když naše babičky a občas i mámy v tomhle věku už měly děti :-)
Odpovědět
@behemotova My to měli opačne. Plánovali jsme normální svatbu (kolem 50 lidí) a na konec nám to vztahy v rodinách tak zničilo, že se budeme brát jen se svědky.
Odpovědět
@luci_k to mě moc mrzí :-( snad se svatba i tak vydaří a budete spolu šťastní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luci_k Aj, tak to je bohužel ta horší varianta... Do toho prvního příspěvku jsem to sice nepsala, ale několik hodně velkých hádek okolo plánování svatby proběhlo. Je to smutné, ale mám pocit, že je to naprosto běžná fáze předsvatebních příprav, že se můžou rodiny rozhádat. Otázka je, jak moc ta hádka je vážná a jestli se pak lidi dokáží udobřit a začít znova. Je fakt, že vztahy to prověří. Např. nevěřila bych, jak se s mým otcem dobijeme do krve o svatební cukroví - já jsem ho nechtěla. Vygradovalo to tak, že řekl, že pokud tam nebudou trubičky, věnečky, atd, tak on tam nepřijde. Ani tak jsem nepovolila a ejhle - tatíček došel, většinu dne proplakal štěstím a teď každému opakuje, že to byl nejkrásnější den jeho života. Nemluvě o tom, když dojde řeč na finanční stránku věci... Každopádně je mi to líto, že je to u vás takto a upřímně doufám, že se to snad ještě otočí.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancab3 Díky mkoc :) Pohodový to bylo a byl to super mejdan, končili jsme v pět ráno :) Ty jo, to jsem se vdávat nechtěla ani náhodou ve 22 :D Ještě mě napadlo, udělej si svatbu ve čtyřech a pak třeba nějakou grilovačku s rodinou a kamarády. S tím, že třeba koupíte jen prase. Vlastně tím zabijete dvě mouchy jednou ranou. Ušetříte, nebudeš muset řešit rozhádaný rodiny a ještě je k tomu v podstatě všechny přizvete, tak nebudou moct říct ani popel :)
Odpovědět
@amazonkaaa taky jsme nad tím přemýšleli a asi ano, pak uděláme nějakou oslavu :-) Je pravda, že žádost o ruku v 21 letech jsem nečekala a byla jsem trochu v šoku :-D a ještě divnější mi přišlo, že se chce ženit on (jsme stejně staří a co vím, tak chlapy pomýšlejí na svatbu až tak kolem třicítky), tak jsem se několikrát ptala, jestli si to pořádně rozmyslel :-D ale prý si je jistý a já si sem taky jistá, že si život bez něj už nedokážu představit, tak vlastně proč ne klidně i takhle brzo :-)
Odpovědět
@jancab3 Jsem ve velmi podobné situaci jako ty co se týče rodinných vztahu. Nyní také plánujeme svatbu jen se svědky. Je mi tedy víc, je mi 26 a se svým přítelem už jsme deset let a máme dvě děti. Premyslim nad tím vším už celý týden ve dne v noci. :-|
Odpovědět
@mamina.andrea to mě mrzí, že tě to trápí :-( Ale zase je úžasný, že máte děti a milujete se a brzy budete manželé :-) mě nejvíc trápilo, jak to naši vezmou, ale na tu malou svatbu se moc těším :-) oba dva jsme hrozní introverti, takže si třeba vůbec neumim představit, že by na mě v jednu chvíli koukalo tolik lidí :-D přijde mi, že s malou svatbou odpadá většina starostí, ale na druhou stranu nikdy nevíš, jak to okolí přijme...myslím, že u vás to ale většina pochopí, s dětmi je malá svatba určitě jednodušší a i pro ně snesitelnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my meli dve svatby....jednu v patek jen se svedkama, krasnou, uvolnenou, intimni a jen nasi......a v sobotu tu druhou, falesnou......ktera byla stresujici, ac jsme meli vsechno zarizeny, ale uz to bylo presne tak jak jsme cekali a to, ze se to proste dela pro ostatni a ne pro nas....cely den v jednom kole, chvilema jsme se ani nevideli...neuzili si tu intimitu. Ta patecni pro nas byla krasnejsi, klidnejsi, moc jsme si to uzili. Sobota byla skvela na efekt, vsichni se bavili a kdyz jsme jim to v 10 vecer u krajeni dortu rekli, tak se jen smali a nikdo nam nic nevycetl... tak jsme to chteli a tak to nakonec dikybohu dopadlo. Btw. rec naseho falesneho oddavajiciho - herce byla neskutecna prdel a breceli jsme vsichni smichy....
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme tedy na svatbu pozvali nejbližší rodinu, ale i tak v okolí byly podivné reakce, proč nikoho nezveme na obřad, proč nezveme kamarády... proč nemáme oznámení, aby to všichni věděli...nechtěli jsme žádný tyjatr, pro mě je to intimní záležitost a ačkoliv jsem společenska, tak jsem nepotřebovala dělat někomu celý den kašpárka, takže všecko bylo malé skromné a pořád si to nemůžeme vynachválit, jak jsme si to udělali. Svatba ve čtyřech je osemetna, že se vynechaji i rodiče, ale pokud jsou vztahy naprd, jsou po smrti, anebo by právě chtěli pro děti megasvatbu pro všecky tetky, přijde mi to jako nejlepší řešení :)
Odpovědět
@mr_falko Týjo, tak to jste drsní, to jsem ještě neslyšela, že by to někdo takto udělal! Ale hluboce to chápu :-)
Odpovědět
@mr_falko tak to je naprosto genialní! :-D @ellinkasebudevdavat ano, svatba by měla být hlavně o snoubencích. A pro nás bude ta ve čtyřech asi opravdu nejlepším řešením :-) jsem ráda, že jste si tu svou udělali podle sebe a že jste i po ní spokojení, to jsem asi právě potřebovala slyšet :-)
Odpovědět
Ahoj, my měli takovou svatbu letos v dubnu. Zařízené jsme to měli všechno docela dlouho dopředu. Prstýnky jsme kupovali skoro hned, jak jsme se zasnoubili, tedy v lednu 2015 a v průběhu toho roku jsme také zamluvili místo a termín obřadu. (Brali jsme se v Buchlovicích na zámku, protože máme oba to místo rádi) a rovnou jsme si v místním hotelu zamluvili oběd. Požádali jsme obsluhu,aby nám udělala posezení trochu bokem od ostatních hostů a bylo vše naprosto bezproblémové. Šaty jsem kupovala letos v únoru a to zde na beremese. Chtěla jsem krátké a zrovna jsem tady na jedny narazila. Manžel si nechával oblek šít na míru. Na svatební obřad jsme jeli taxikem. Mě šla za svědka bývalá kolegyně z práce a manželovi bratr. Obřad jako takový jsme měli v zámecké obřadní síni, nebylo co vytknout :-) Jediné, co mě mrzí a co se nedalo ovlivnit je počasí. V náš svatební den byla hrozná zima a vytrvale pršelo, takže to byl trochu problém i s focením. Druhá věc,která mě mrzí je to, že manžel zrovna onemocněl angínou a v době svatby mu nebylo vůbec dobře, jelikož bral antibiotika,ale tyto věci se bohužel ovlivnit nedají . Rodiče i ostatní členové rodiny to věděli několik měsíců dopředu a nikdo s tím neměl problém. Vzali to v pohodě. Pro svatbu jen ve čtyřech jsme se rozhodli hlavně kvůli financím, protože nám oběma bylo líto utratit tolik peněz za svatbu,když místo toho budeme potřebovat nové auto, nebo renovaci podlahy v bytě :-) Dojmy ze svatby mám pěkné, krom toho počasí a manželovi nemoci bych neměnila nic. Svatba trvá jen jeden den, důležitější je manželství jako takové :-)
Odpovědět
@eva2324 děkuji moc za příspěvek :-) měla si krásné šaty, já taky půjdu do krátkých :-) přeju hodně lásky a dlouhé manželství bez mráčků :-)
Odpovědět
@jancab3 Moc děkuji a též přeji mnoho štěstí :-)
Odpovědět
Ahojky, naši známí měli svatbu jen se svědky, svědčily jim jejich maminky. Po obřadu si skočili na oběd a bylo. Akorát se s nima od té doby nebaví zbytek rodiny. Už je to snad 10 let a vztahy jsou tam pořád nic moc. Ale říkám si, když jim to nedokážou pořád odpustit tak ty vztahy už před tím asi nestály za moc. My jsme měli v plánu také svatbu ve 4 jen se svědky - ptali jsme se rodičů a souhlasili, že nebudou na svatbě, že jim to oznámíme až poté. Jenže můj taťka si to pak rozmyslel, bylo mu líto že mě nepovede k oltáři, takže jsem ustoupila. Navíc slíbil svatbu zaplatit. Nakonec z toho byl úzký kruh rodinný 22 lidí. Výzdoba+hostina+raut+dort+výslužky - vyšlo na 60.000,- a to rozhodně nebylo nic extra. Nakonec jsme se s taťkou i chytli kvůli nepozvaným některým příbuzným, den před svatbou mi volal že rozhodně ještě musím 2 lidi pozvat. Že nesmím rozvracet rodinu (s těma příbuznýma se vidím 1x za 5let) i před tím měl ještě nějaké připomínky k jinému. Prostě si myslel, že když to platí, tak do toho může mluvit. To mě tak naštvalo, že jsem litovala, že jsem mu tehdy ustoupila. Takže jak vidíš, nezavděčíš se nikomu. Udělejte si to opravdu podle sebe. Pokud máte remcavou rodinu bude remcat za každé situace. Buď, že na svatbu nebyli pozváni, a pokud by byli, našli by si něco co se jim tam nelíbilo.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?