Svatba v kostele dvakrát

Ahoj holky, nedávno jsme zjistili, že nás trochu tlačí čas z hlediska svatby. Nicméně přítel teď začal podnikat a nemáme čas ani peníze, abychom dělali velkou svatbu se vším všudy jak chceme. Tak nás napadlo, že bychom se vzali jen v kruhu rodiny (ideálně rovnou v kostele) a později, třeba za rok za dva si slib zopakovali zase v kostele přede všemi - se vší parádou. Šlo by to udělat i na úřadě a pak v kostele, ale rádi bychom od začátku uzavřeli církevní svazek. Myslíte, že to jde? Máte s tím někdo zkušenosti? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
S tím zkušenosti nemám ,ale není lepší se vzít tedy až za ten rok dva až se zlepší finanční situace?nevím v jakém jste věku jestli jste hodně mládí klidně bych počkala času dost,ale to je jen na Vás:-)
Odpovědět
Mně je 22 a přítelovi 27. Jde o to, že čekáme mimi(neplánovaně, nečekaně) a já nechci rodit svobodná:-)
Odpovědět
Svatba v kostele dvakrát nejde, nějaká obnova slibu by asi šla - dělá se, ale většinou spíš až po delší době. Chce to domluvit se spíš s vaším knězem, co by na to říkal. Osobně si ale myslím, že je to divné. Svatba je prostě jednou, je to začátek manželství a to je důležité. Každá si přejeme mít nádhernou svatbu, ale podle mě je na ní krásné i to, že je neopakovatelná. I malá svatba přece může být krásná ;-) Každopádně vám držím palce, ať se rozhodnete jakkoli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A proč si neuděláte nějakou pěknou svatbičku jen ve 2 se svědkama, třeba někde venku? :-) Bylo by to určitě hezčí i pro vás, než to samé dvakrát 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak času máte dost :-)nevím co je špatného rodit svobodná ,ale někdo to tak má .....;-)já mám 20mesicni holčičku a bereme se příští rok:-)nebo jak říká chenee někde venku a svědky:-)
Odpovědět
@andilek85 když chce zakladatelka církevní sňatek, tak tuším, proč nechce rodit svobodná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jj to pokud chce v kostele ano ,ale tuším ,že dvakrát to nejde ....:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavní otázka je v jakém kostele: katolickém, protestantském, v budově, která patří církvi nebo jako kostel jen vypadá, atd. V některých kostelech (zpravidla patřícím katolické církvi) to jde jen jednou za život dokud jeden z vás neumře nebo vás Vatikán nerozvede, v protestantských jsou velké rozdíly v přístupu. A v kostele např. "odsvěceném" nebo jako kostel vypadajícím se můžete brát kolikrát chcete, záleží na provozovateli a kdo by tu svatbu vykonal.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba v kostele (katolickém) 2x nejde, jedině pak v odsvěceném nebo protestantském. Pokud se ale chcete brát na rychlo jen proto, že na vás lidi tlačí, tak do toho bych upřímně nešla. Radši počkat a mít oficiální parádní svatbu než malou, aby se neřeklo a pak velkou, u které ale už nebudete mít pocit "pravosti", protože už jste se jednou vzali. Navíc se může stát, že to zůstane pouze u té malé. Pokud na vás budou tlačit, řekněte konkrétní datum, byť bude trochu vzdálenější. Nebo požádat rodinu o finanční výpomoc a udělat nějaký finanční kompromis.
Odpovědět
@huwik ale ona nepíše, že je tlačí lidé, ale čas :-) (je zjevně věřící a v očekávání)
Odpovědět
Já bych v tomto případě udělala menší svatbu a velkou oslavu pak nechala třeba na křtiny, to už vás bude u toho oltáře aspoň víc. Dvakrát vás asi nikdo oddávat nebude. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 špatně jsem si to přečetla :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?