Stojící hosté během obřadu

Profilova fotka
Ahoj, chci se jen zeptat, zda jste některá byla na svatbě jako host a byla to svatba, kde nebyl prostor na to, aby všichni u obřadu seděli...necítil jste se hloupě nebo tak, že je ten obřad takový nedůstojný nebo jak to říct? Nás uchvátil před pár měsíci naprosto jeden penzion, kde budeme mít krom všeho i obřad (už za 9 dní, takže to zjišťuju fakt brzo :D) v takovém jednoduchém dřevěném altánku (viz foto, samozřejmě bude ozdobený)....tehdy jsme si řekli, že je to sice malé, ale krásné a splňuje to naprosto naše "přírodní" představy a že se tam na těch pár minut nějak vejdeme)...a teď jsme se tam byli podívat v neděli a dolaďovat poslední detaily s provozním a koukali tam na to a zjistili jsme, že většina hostů bude stát a kdoví, jestli se ještě všichni vejdou dovnitř a mě to najednou přijde tak hloupý, že bych nejradši na poslední chvíli udělala obřad na zámku Karlova Koruna, který je poblíž...sice by to pak naprosto nebylo podle našich představ, ale z pohledu hostů by to asi bylo lepší nebo co myslíte? (Přítel si myslí, že jsem se zbláznila, ten by byl nejradši, abychom uvnitř altánu byli jen my svědci a rodiče a zbytek stál okolo, což mě připadá nepřípustné :D). Díky za názory...ne že bych se z toho hroutila, jde o 15 minut z celého dne a místo se mi stále líbí jako na začátku, pouze poslední noci nespím, protože vymýšlím, jak tam nacpat co nejvíc židlí :D
Odpovědět
Byla jsem několikrát na svatbě, kde při obřadu stáli všichni (obřad byl taky na podobném místě a židle tam prostě dát nešly), a bylo to úplně v pohodě:) Akorát to nesmí trvat moc dlouho...
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na svatbě jako host a stála jsem při obřadu. Jediný, kdo seděl byli rodiče a prarodiče. Ostatních asi 50 lidí stálo a nikdo si nestěžoval. Přišlo mi to naprosto v pohodě. My máme svatbu v menším kostele, kam přijede asi kolem 100 lidí a taky se všichni nevejdou do lavic a nějaká část bude muset stát. Vůbec stání hostů neřeš, důležité je posadit ty hlavní - rodiče a staré lidi - prarodiče :-)
Odpovědět
Penzion Alvin, pokud se nemýlím. Loni jsme tam byli na víkend a já byla z toho altánku unesená, kdybych nebyla již 10 let vdaná, hned bych se tam vdávala, je to moc krásné místo. Určitě bych se nebála toho že svatebčané budou stát. také tam výborně vaří, vybrali jste si opravdu krásné místo pro svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkoc Když nad tím přemýšlím....ještě nikdy jsem na svatbě neseděla :-D Vždycky jsme byli hosti i na oběd či případně až na večer, přesto na obřadním místě byly židle či lavice jen pro nejbližší rodinu. Krom jedné svatby v kostele to byla záležitost 15 minut a úplně v pohodě. Máme svatbu venku ve dvě odpoledne a taky bude sedět jen nejbližší rodina.... ;-)
Odpovědět
@sarkoc Podle mě není problém. Taky jsem byla na několika svatbách, kde jsem musela stát a vůbec mi to nevadilo (ani nikomu jinému). Jen bych pověřila někoho, kdo dohlédne, aby si kromě rodičů mohli sednout starší svatebčani, popř. ti, kteří mají s delším stáním potíže (po úraze, těhotné apod.), pokud tam takové budete mít.
Odpovědět
@sarkoc já už taky na pár svatbách stála a nikdy mi to nevadilo :) jak nebudete mít hodinový obřad, tak bych se toho vůbec nebála ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zenich s nevestou predsa stoji tiez :) tak preco by to tu chvilu nevydrzali aj ostatni :D
Odpovědět
Profilova fotka
My také na pár obřadech stáli a naší svatbě budou také hosté stát... Bude to obřad civilní, takže rátký a myslím, že to všichni vydrží a rodiče a stařečci budou mít samozřejmě židli ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@alca_43 @luidisek @duckie @hanih @alouette @smea @atalante Děkuji za názory a uklidnění :) Já právě zažila jen svatby, kde všichni seděli...jinak mě nejde o to, že by to nevydrželi, vždyť je to max 20 minut...jde mi spíš o to, že mě to takhle najednou připadá, když jsem o tom přemýšlela, že je to jak kdyby šli lidé okolo a přišli blíž podívat se na svatbu nebo jak to říct, prostě jako že to bude působit jako že jsou tam navíc nebo tak...ale asi moc přemýšlím a nakonec to bude všechno OK :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkoc ;-) hlavne klud, bude to super
Odpovědět
My budeme mať na sedenie nejakých 20 židlí len, takže sedieť budú len rodičia, starí rodičia a súrodenci + na koho ostane :D Ostatní budú stáť.. Máme civilný obrad, takže nebude trvať dlho a zatiaľ s tým ani nikto nemal problém. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na naší svatbě budou sedět jen rodiče a babičky.. zbytek bude holt stát a to bude obřad 30 minut...:) a taky se toho nebojím :)
Odpovědět
Článek se načítá
@sarkoc zažila jsem asi 3 svatby a pokaždé téměř všichni hosté stáli a nikomu to nepřišlo divné. Na jedné svatbě, kde obřad byl v podobném altánu, možná ještě menším, seděli jen rodiče a sourozenci, dalších 30 lidí stálo a zvládly to taky starší osoby. Vůbec si z toho nedělej těžkou hlavu. ;-)
Odpovědět
@sarkoc my měli taky svatbu v altánu, většina hostů se vešla dovnitř, ale k sezení byla místa jen pro 6 lidí, seděli jen prarodiče. Několik lidí stálo mimo altán a nikomu a ničemu to nevadilo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@neidentifikovatelne Jé, to je krásný...a krom vás a svědků budou všichni dole pod schody? To byl právě u nás návrh i fotografa, abychom v altánu byli jen my, svědci, rodiče a další 4 lidé, co budou sedět...a zbytek, aby stál okolo...ale pak se ti sedící postaví až bude přicházet oddávající atd a ostatní jim budou koukat do zad...no, ještě uvidíme, jak si to tam příští pátek vymyslíme :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, na schodech budeme jen my a oddávající a asi i svědci.. já je původně chtěla taky nechat dole, ale bylo mi to rozmluveno.. takhle na nás krásně všichni uvidí a vzhledem k tomu, že to bude i ozvučeno, tak i uslyší...
Odpovědět
Když to nebude trvat dlouho, tak mi to přijde úplně v pohodě. Těch 15 minut, co ty uvádíš, mi přijdou naprosto ok. :) Jen je potřeba, aby starší lidé nebo nemohoucí měli možnost sedět, pro ty by to mohlo být náročnější. A mimochodem: ten nápad, že by kolem toho altánku udělali hosté kroužek (stáli by v kruhu), mi náhodou nepřijde vůbec špatný. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky v tom nevidím problém...nech jste v altánu jen ty nejbližší a ostatní venku kolem ...jiný případ byl, na svatbě kamarátky, obřad měla fakt v mini kaplnke, kde se vešla jenom rodina a my všichni ostatní (cca 30 lidí) jsme stály venku na chodbě (některý samozřejme co nejvíc natlačený do dveří)...takže vůbec jsem nevěstu a ženícha neviděla (až při gratulacích) a vůbec nic jsem neslyšela...to pokladám za hodně blbé...ale zase...asi měly vybrané místo a nepočítali, že se přijde podívat víc lidí...ale já jela 150 km, abych byla na obradu kamošky...a nic moc teda...odstála jsem si 30 min na chodbě a pak frontu na gratulace a mohla jet domů...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás obřad trval asi hodinu a půl, byl v zahradě a všem jsme tím pádem nabídli židli. Hodně lidí (asi 10) si ale stejně nesedlo a celou dobu stáli. Takže asi v pohodě...Hlavně pokud je obřad krátký, tak bych si nedělala vrásky
Odpovědět
U nás budou sedět jen rodiče a prarodiče, víc žídli se nevejde. a myslím , že ani není potřeba to snad ti lidé přežijí ;-) Když jsme byli na svatbě kamaráda tak to měli v nějakém zámečku někdo seděl my a ještě pár kamarádů stálo a myslím, že jsme na novomanžele měli mnohem lepší výhled než ti sedící a hlavně jsme nemuseli vstávat a sedat si když zavelela matrikářka :-D Takže bych se tím netrápila, nejde prostě pořád na někoho brát ohledy to by se z toho člověk pak zbláznil je to váš den tak at ho máte tam kde jste se rozhodli :-). My se pro naše místo rozhodli jednoznačně hned jiná varianta nepřipadala v úvahu a taky víme že tam budou skoro všichni stát :-)
Odpovědět
@sarkoc Opravdu se toho neboj, byla jsem na hodně svatbách, někde jsem seděla, ale byla jsem na dvou svatbách v přírodě, všichni kromě rodičů a prarodičů stáli, bylo to úchvatné neboť kouzlo přírody kolem a ta atmosféra se nedá vůbec srovnat... běž s klidem do toho ničeho se neboj. :-) uvidíš, že i pro vás to bude nezapomenutelný zážitek. Při obřadu stejně kromě svého milého a oddávajícího skoro nic nevnímáš, ale až si potom prohlédneš fotky a video tak budeš nadšená...
Odpovědět
Profilova fotka
@ilka46 Díky za názor, svatba je již za námi :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?