Stání/sezení hostů při obřadu

Profilova fotka
Ahoj, požádala bych Vás o názor na stání či sezení hostů při obřadu...co podle Vás dnes převládá a jak to bylo/ bude ve Vašem případě? Budeme mít obřad u krásného jezírka, kde můžeme místo slavobrány využít již stojící pergolu, která bude v létě obrostlá zelení (svatba v srpnu), ovšem je trochu nešikovně umístěna a není možné k ní usadit všechny hosty. Vešlo by se zhruba jen 12 židlí pro rodiče a nejstarší. Ostatní by museli stát. Druhá varianta je sehnání slavobrány a umístit ji opodál, kde je již místa dostatek pro všechny. Tato varianta samozřejmě vyjde na více peněz skrze slavobránu a více židlí. Neumím určit, kdo další kromě babiček a dědečků by si měl sednou, protože na svatbě budeme mít i 4 děti do 5 let. Chtěla jsem, aby se příjemně cítili všichni a né nechat některé tety stát, jelikož jsou o pár let mladší než jiní. Druhá polovička je spíše pro "levnější" variantu. Poraďte mi, jak na tuto oblast nahlížíte vy. Obřad by měl trvat 30 minut a bude začínat ve 12 hodin. Takže budou všichni na sluníčku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem zapomněla uvést, že hostů bude celkem 40.
Odpovědět
Profilova fotka
@danpetr Ahoj, my jsme měli tak, že seděli pouze rodiče a prarodiče. Zbylých 80 hostů stálo a nezaznamenala jsem, že by s tím měl někdo problém. Na několik svatbách, kdy jsem byla jako host, to bylo stejně a ani tam nikdo neremcal 🙂 Ten civilní obřad není tak dlouhý a jen bych ohlídala, aby v případě vedra tam byla studená voda nebo další drinky na občerstvení, případně vějíře a aby se to neprotahovalo moc před samotným obřadem (často je to zpožděné a lidé tam stojí 15 minut, než se vůbec začne něco dít). Židle pro všechny jsou určitě hezké, ale za mě je to zrovna investice, která se dá lehce škrtnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Když všichni hosté sedí, vypadá to na fotkách lépe, ale musíš mít koordinátorku, která je usadí, protože obecně lidé na svatbách neradi usedají na židle, mají pocit, že by na nich měl sedět někdo důležitější, místa zůstávají prázdná a vypadá to děsně. Takže nakonec je to spíš kompliakce. Buď ráda, že se to rozseklo samo. Dvanáct židlí je tak akorát pro babičky a starší tetičky, ostatní rádi postojí. Tohle za investici rozhodně nestojí.
Odpovědět
Profilova fotka
@rusanna @rebe moc děkuji za názory. Byla jsem je na dvou svatbách a to už je pár let zpátky 😁 a hned plánuji tu svoji. Myslíte, že bych měla některé místa nechat volné i pro rodiče malých prcků, s tím, že si je vezmou na klín? Zrovna pro ně by ta půl hodina byla asi hodně... přímo před obřadem na místě bude šikovná družička, která bude "vyvolené" aktivně usazovat a ostatním by ukázala, kde stát 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 24 židli a zbytek z 60ti hostů stoji... Tak to je nastavené ve stodole, ani chvíli jsem nepřemýšlela, zda někomu bude vadit, ze bude stát... Ti nejdůležitější a nejstarší maji místo na sezeni
Odpovědět
Profilova fotka
@danpetr Ano, rodiče malých dětí určitě možnost sezení ocení. Instruuj ale družičku, která je bude usazovat, ať jim dá místa na okraji řad, z nichž budou moci snadno a co nejméně nápadně odejít, pokud dítě bude vyrušovat (to ti radím jakožto matka malých dětí🙂)
Odpovědět
Profilova fotka
@rebe moc děkuji 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?