Říkali jste na obřadu svůj vlastní slib?

Začínám pomalu přemýšlet, jak by měl vypadat náš obřad. Jaký názor nebo preference máte vy? Byla jsem na pár svatbách a vždy mi samotný obřad přišel naprosto o ničem. Tlustý pán tam četl neosobní věci o tom, co znamená manželství (zjevně opsáno z Ottova slovníku ;-) :-D )a pak se jen řeklo ano, vyměnili prstýnky a za dvě minuty bylo vymalováno. Chtěla bych, aby ten obřad byl zkrátka osobnější - dá se nějak zařídit, aby se do toho začlenil i ceremoniář? Napsat mu třeba, co chceme aby zaznělo. Chápu, že bez jistých obratů a i těch drobných právních věcí se to neobejde, ale to, co bude navíc aby bylo zkrátka o nás. A taky se mi líbí třeba z filmů, jak si snoubenci přímo na obřadu říkají své "sliby" - resp. proč se milují, co pro sebe znamenají...Měla jste některá takovou svatbu?
Odpovědět
Parajan - to urcite mozne je ale to se musis dohodnut se oddavajucim/matrikarem. My budeme mat obrad v kostole a tam se s knazem dohodnut da :) tiez nie zo vsetkymi. Inak ten napad s tymi sliby je suprovej. Inak aj tak sa budete vsetci tesit na konec takze cim kratsie tym lepsie :)
Odpovědět
Já bych chtěla taky nějaký lepší proslov,zkusím se domluvit s matrikářem, něco co je jen o nás dvou.... Ale obávám se,že u civilního obřadu to nepůjde :-| . Jak se něco dozvím dám vědět. Sliby si můžete vyměnit snad u řecko či římsko - katolické církve.
Odpovědět
mě zas přijde že čím kratší, tím horší:-) člověk bude sice nervozní, ale to bude stejně a bude to stát za to:-) Do těch slibů asi půjdu, když to tedy odsouhlasí i budoucí manžílek:) Ale je celkem řečník, tak to snad nebude problém:) Tak snad to nebude dělat problém ani oddávajícímu. Vůbec se v tom zatím nevyznám co se tu může a nebo naopak co se nedělá obvykle atd. O tyhle svatební věci jsem se nikdy nezajímala a jsem tu fungl nový návštěvník a svatbu plánujeme až na léto 2012. Letos už bysme to nestihli, nemáme na to moc čas a chceme si to opravdu užít:-)
Odpovědět
loli88: myslíš že sliby u civilního obřadu nejdou? :-o :-( to by byla teda podpásovka...je fakt že v čechách jsem to nikde neviděla. Ale možná proto, že to nikdo nechtěl:-D
Odpovědět
Já nevím, taky by se mi to líbilo, ty nemáš kam spěchat,jak to zjistím...řekla bych do konce roku,tak ti dám vědět. Jestli mně někdo nepředběhne.... :-D Ale aspoň nějaký proslov ,lepší než : Z moci mi svěřené ......, by měl jít.
Odpovědět
loli88: díky:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, moje sestra měla před dvěma lety civilní svatbu v Průhonicích na zámku a sliby si s manželem říkali. Byli už dopředu domluvení s matrikářkou a vše bylo v pohodě. Takže si myslím že lze cokoliv, ale záleží to jen o ochotě oddávajícího ;-)
Odpovědět
Já jsme teda byla ráda, že jsme nemusela říkat nic jiného než ano, protože jsme byla tak nervozn a tak mimo, že nic jinýho by ze mě stejně nevzešlo:-D..i to ano znělo divně:-D..ale naše paní oddávájící mluvila moc hezky a docela dlouho, takže se nám to moc líbilo..záleží na oddávajícím, jakej je řečník a jestli to jen čte nebo mluví z patra...já jsme byla ráda, že alespoň něco bylo překvapení, všechno jsem si zařizovala sama, takže jsem věděla co a jak bude a alespoň ten obřad byl vyjímečněj právě tím, že jsme netušila vůbec jak to bude probíhat a co se bude říkat..a měli jsme opravdu štěstí, protože byl fakt krásnej...
Odpovědět
misanydrl: Tak to jsi měla velký štěstí a upřímně ti závidím. protože jsem byla na pěti svatbách a zanechalo to na mě negativní dojem (myslím ten matrikář) takže to je v podstatě první věc, kterou jsem začla řešit. Chci, abych o tom pak mohla mluvit tak hezky, jako ty:-)
Odpovědět
¨Tak doufám,parajan,že natrefíme také na ochotnou matrikářku !
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, tak sem s tím holky, máte někdo svůj vlastní slib?:-) začínám přemýšlet, jak ho dám dohromady a nerada bych, aby to skončilo jako Já Ross, beru si tě Rachel...:-D:-D
Odpovědět
@rozzaarka Doporučuju začít s jeho psaním dostatečně brzy, nám to zabralo docela dost času. :-D Koukni pro inspiraci na různé svatební sliby na netu. :) (např. : http://www.agenturakp.cz/tipy/manzels...)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@rozzaarka poslala jsem ti pro inspiraci ip :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaarina neboj, mame skoro 9 mesicu:-) prave proto chceme zacit, abychom to meli dokonale:-) vyhoda je, ze nam nikdo nebude rozumet, tak si tam muzeme rict v podstate cokoli chceme:-)
Odpovědět
My jsme si říkali vlastní sliby, já ho měla naučenej a muž to dal z hlavy, jak mu to zrova šlo na jazyk. Bylo to moc dojemný, naše a vzpomínám na to, i když je fakt, že je z toho člověk nervozní.
Odpovědět
Profilova fotka
@rozzaarka Já Ross, beru si tě Rachel - zní ještě celkem dobře :-D Já jsem na jedné svatbě v kostele zažila, jak si snoubenci říkali "Já Jíťa, beru si tebe, Jardo..." :-D To mi přišlo fakt strašný! :-D Jinak co se týče našeho obřadu. Oddávající nám nabídl, že do proslovu zakomponuje i nějaké osobní "věci", pokud o to budeme mít zájem - to jsme nakonec nevyužili, ale proslov měl krásný, bez zbytečných klišé a moc dojemný. My s manželem jsme měli každý připravený svůj vlastní slib, který jsme tomu druhému řekli :-) Bylo to moc hezký :-)
Odpovědět
ANO! Celý obřad jsme si s manželem naplánovali sami, včetně toho, že jsme si připravili osobní svatební sliby...ty ostatní lidé neslyšeli, protože nám do toho hrála kamarádka na klavír. Jinak oddávající byl velice vstřícný a nebyl problém se s ním na všem domluvit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?