Registrované partnerství v Čechách - poradím Vám ;-)

Ahoj všem, na tyhle stránky jsem se zaregistrovala a chtěla jsem se něco dozvědět..prostě jen co a jak...a tak jsem četla a četla a četla :-) všechno se tady točí kolem muže a ženy (klasická svatba) a ano, i tak mi to hodně pomohlo. Ráda bych však tohle vlákno založila pro ty co chtějí pomoct i s tak trochu jinou svatbou (registrované partnerství) Já sama jsem se neměla na koho obrátit a proto vím, že se to leckteré z návštěvnic bude hodit. Spousta lidí si totiž myslí, že registrované partnerství nemá klasický svatební obřad. Je to velká mýlka.. Registrované partnerství jde udělat dvěma způsoby (stejně tak jako svatba) prostě buď to bude s veškerou noblesou a nebo stačí zajít na úřad jen tak. My s partnerkou si zvolily ten první případ. Chceme, aby to byl krásný obřad. Na začátku jsme tvrdě narazily na úřednice, ač máme určitá práva, skoro ve všech krajích se setkáte s tím, že nesmíte mít RP kde chcete vy..ale není to pravda. Nenechte si ten nádherný den pokazit tím, že Vám někdo řekne , že obřad bude na radnici. Ani náhodou. Řeknou Vám to všude jen proto, že se jim nikde nechce jezdit. Je to smutné,ale je to tak. My se nedaly a budeme mít krásnou svatbu na hradě. To je první a velmi důležitá věc co by jste o registrovaném partnerství měli vědět. Tím začněte. O další věci se s Vámi ráda podělím. Pište, ptejte se, ráda poradím, protože i my přece můžeme mít obřad dle svých představ :-) Přijmu i otázky ostatních heterosexuálů :-D však jsme jedna parta ;-) Mějte se krásně :-*
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, moc vám fandím a máte můj obdiv, že vás protivné úřednice neodradily od vašeho snu :-)...má neteř s přítelkyní chtějí svůj vztah "legalizovat" RP, takže určetě nějaké dotazy mít budeme :-)
Odpovědět
My hlavně chceme, aby to bylo vidět, nechceme nikoho provokovat, jen nechceme stát někde vzadu a klepat se , co když nás někdo uvidí. Jsme uplně normální holky. Máme práci, platíme co máme, máme pejska z útulku, vlastní zázemí...naše rodiny jsou při nás ( a to je hodně důležité, když Vás vlastní rodina neodsuzuje a fandí Vám) a taky proč by nás měl někdo odsuzovat? Však se máme rády stejně jako vy ostatní se máte rádi. Chceme trochu všem ukázat, že je to uplně normální a že se není čeho bát..doufám, že si tohle přečte hodně lidí, kterým budeme moct pomoct ;-) moc se na to těšíme..děkuju všem co to pochopí a taky všem co to nepochopí děkuji za to, že se budeme vzájemně respektovat ;-)
Odpovědět
Ahoj mika25, gratuluju a držím vám pěsti, ať vše proběhne tak jak má. Jaké budete mít šaty? Budete mít obě kytku? Obřad bude klasika jako u svatby nebo budete mít nějaké "modifikace"? A co hostina a takové ty svatební zvyky jako přenášení nevěsty přes práh, zametání střepů apod.? Myslím, že hodně párů by pro inspiraci uvítalo nějaké informace tohoto typu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mika25 v dnešní době vás snad už nikdo neodsuzuje...pro mne to naprosto normální, že vztahy nejsou pouze hetero.
Odpovědět
To bohužel není pravda.. Stále se najde spousta ,,odpůrců" u , kterých pochopení nenajdete Stačí se podívat pod články , které se tohoto tématu týkají. Vedou se tam až neandrtálské diskuze, bohužel :-( i dnes se člověk denně s takovými lidmi setká. Proto mají lidé pocit, že jsme jiní. Přitom jsme uplně stejní. Kdyby se už ve školkách tohle probíralo,nikomu to divné nepřijde. A když pak člověk co sedí na úřadě je proti, tak je před námi ještě hodně práce.
Odpovědět
Profilova fotka
@mika25 tahle diskuze mi pripomnela videoklip od naseho kameramana http://vimeo.com/80470395 :-) Drzim vam pesti ;-)
Odpovědět
paja04: děkuju za super otázku : začnu popořadě :-) obě budeme mít šaty jako princezny :-) můj sen od mala byl vdát se v nevšedních šatech, nikdy jsem nechtěla být jako ostatní, takže má představa vždy byla mít šaty do červena a ten sen jsem si splnila. Nakonec mám tedy celé bordo šaty (korzetové) s bílým plédem přes ramena, má snoubenka má bílé korzetové šaty s bordo výšivkou :-) jsme k sobě skvěle slazené. Obě budeme mít svatební kytku (je to zase variace bílo-bordo) já budu mít víc bílé ona více do bordo ;-) obřad by měl být jako normální (jen tam jsou samozřejmě jiné formulace) přesně se to dozvíme na konci tohoto měsíce. Můžu pak doplnit přesné info jak to bude probíhat. Co se týče hostiny - je naprosto stejná jako u všech ostatních- jen bez oběda , protože máme obřad až ve 14h . Jinak bude prase :-D bude DJ, kameraman, 2 fotografové, zábava pro hosty ( dog dancingové představení -protože jsme obě pejskařky, povolaly jsme si profi cvičitelku pejsků) bude HIP HOPové "představení" několikrát za večer vystoupí dvojice mladých lidí a něco nám ukážou...no a možná přijde i kouzelník :-D jinak zametání střepů bude i hned jak přijedeme na penzion kde se bude veselka odehrávat..a přenášení nevěsty přes práh jsme ještě neprobíraly :-D ale myslím, že to asi nebude v našich silách :-) jinak nám tuším chystají překvapení v podobě společného přeřezávání nějaké klády :-D vše tak jako normálně, tak jak to máte vy ;-)
Odpovědět
palomitachceca: to video je super :-) měli to moc pěkné, originální...to mi ještě připomnělo, že vzhledem k tomu, že máme svatbu na hradě, chceme prstýnky podané na meči :-) a svatební dortu budou 2 nevěsty :-) ale to jen pro doplnění :-)
Odpovědět
@mika25 a viděly jste se navzájem v šatech :o)? A můžu se zeptat na jednu osobní, možná nepříjemnou otázku? v ČR ještě není povolená adopce u RP že? Jak tohle třeba budete řešit? PS: těším se navaše fotky ze svatby :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ano, viděly jsme se v šatech :-) ono, jsme dvě náročné ženské a protože jsme chtěly být prostě opravdu slazené do barev (aby i odstín odpovídal) nedalo se nic dělat a šly jsme spolu vybírat :-) otázka není nepříjemná v pořádku :-) ano, není to povolené. Zatím se na děti nechystáme (věk už by na to možná byl - mě je 27 a přítelkyni bude 30) ale stále se na to necítíme (ale vedou nás k tomu i další důvody) nicméně takovou otázku jsme už řešily - ono se to může za rok změnit, takže jsme se o tom bavily a pokud by to přišlo víme jak na to i bez adopce - je to běžná praxe, stačí mít dobrého kamaráda ;-) nejedná se však o nic intimního. ;-) jinak foto jistě bude :-N
Odpovědět
simone5: moc děkuji, ale já jsem se proto asi narodila a všechno si umím perfektně sama zorganizovat a naplánovat , dokonce mě to i opravdu baví :-) ale moc děkuji za podporu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Nevím proč v tomhle světě ještě lidi nepochopili, že se můžou mít rády dvě holky a nebo dva kluci... to že úřednice jsou nemilé je mi naprosto jasné. Zažila jsem to na vlastní kůži... přítel je cizinec a jeho jméno a příjmení je velmi náročné vyslovit...a tak po zážitku s úřednicí, kdy zakroutila hlavou se slovy pane bože a zažblebtala to jeho jméno s ksichtem se mi otevřela kudla v kapse, takže asi vím jak se můžete cítit, když se s někým bavíte... Já proti tomu nemám nic...je to každého svobodný život... a přeji ať vám svatba výjde :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mika25 ja nerada neco organizuju a domlouvam, ale zarizovani svatby me vylozene bavilo :-) jsem moc zvedava, jake to nakonec budete mit. Snad vsechno podstatne vyjde podle vasich predstav ;-)
Odpovědět
@mika25 Super! :-) Nedávno jsem nad tím zrovna přemýšlela, zda sem chodí i holčiny, co mají v plánu se registrovat. :-) Máte moji podporu, sama mám mnoho přátel, kteří jsou, jak sami říkají, teplí a těším se, až se někdo z nich rozhodně do toho praštit! :-) @palomitacheca To video je boží, úžasně pojatá svatba! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela___ meli to moc hezky vymysleny a taky meli super kameramana :-D
Odpovědět
@mika25 No jasně, já jsem právě ráda, že se tu otevírají i podobné diskuze nebo že se tady dají nalézt i fotoalba gay párů. Ač jsem sama hetero, mám pár gay kamarádů a jednu kamarádku lesbu a asi tím, že je znám od mala, tak jsem s tím nikdy neměla problém. Ba naopak mě hodně štvou některé názory lidí, které jsou dost nefér. Ono je dost jednoduché odsuzovat a říkat, jak je to nepřirozené, když se člověk narodí zrovna s tou "správnou" orientací, že? Nemluvě o tom, že ten argument sám o sobě není ani logický...co znamená přirozené? Že se to dříve tajilo nebo že ti lidé mají pocit, že v přírodě neexistují gay zvířata?? Myslím, že je mnoho hospodářů, co by mohli vyprávět o kohoutovi, co nebyl na slepičky nebo býkovi, který odmítal krávy... No, nebudu se zbytečně rozčilovat u diskuze, kam to nepatří :-D K té koordinaci: já jsem to spíš myslela během toho svatebního dne, ne během příprav ;-) Ale asi záleží, jak velké to budete mít. Naše svatba bude o 50 hostech, takže rozhodnutí o svatební koordinátorce byla v našem případě vlastně první věc, kterou jsme si zařídili 8-) Tak ať jdou přípravy a těším se na fotky! :-)
Odpovědět
@mika25 Holky moc vám fandím, máte to nádherně naplánovaný a je dobře o tom mluvit a podpořit ty, které se třeba stydí nebo bojí do toho jít...věřím že úřednice se snaží znepříjemnit co jde, ale váš přístup je prostě super! :-) :-) :-)
Odpovědět
Děkujeme za podporu ;-) svět je postavený na hlavu a jsou zde samé extrémy. Předsudky a domněnky budou vždy na první místě. Já jsem,ale hrdá na to co jsem a kdo jsem. Ale to by měl být každý. Jinak k té koordinátorce. Také máme kolem 50 lidí. Ale dám to vše prokoumané a ve chvílích kdy nebudu mít čas a dohled mám své vycvičené pomocníky :-D nenechala jsem nic náhodě ;-) holky děkuju Vám všem :-*
Odpovědět
@mika25 Ahoj, měla bych jeden dotaz od kamarádek, které se budou taky registrovat. Jak se drží dvě nevěsty při obřadu - když vchází, vychází a po dobu obřadu? Řešily jste to nějak? Existuje na to nějaké společenské pravidlo (třeba nově vytvořené v zahraničí, kde mají s gay svatbami větší zkušenosti)? Tady na beremese je diskuze o tom, jak by se měla držet nevěsta ženicha, většina lidí říká, že se drželi normálně za ruce jako když jdou na procházku, to ale kamarádkám přijde takové málo slavnostní. A po dobu obřadu se budete nějak držet nebo jen stát vedle sebe? Jo a ještě jeden dotaz - když budete mít obě kytku, jak to uděláte při výměně prstýnků a polibku? Jedna z vás si kytici někam odloží, aby měla volné ruce? Díky za odpověď.
Odpovědět
Ahoj, díky za dotaz ráda odpovím :-) při obřadu se budeme nejspíš držet za ruce, kontakt je důležitý, člověka to uklidňuje...je vlastně uplně jedno jak se dva chtějí držet, na tom nesejde...je to velmi hezký okamžik, tak ať ho prožijí tak jak si obě nejlépe představují..jestli existuje nějaké pravidlo nevím, ale myslím, že ne. ;-) pokud jde o vcházení, tak nás osobně k oltářům povedou tátové najednou. Takže k oltáři jdeme společně s nimi ve stejnou chvíli a tam se potom chytneme za ruce a začne obřad..až budeme vycházet, opět ruku v ruce :-) co se týče prstýnku, určitě si nějak poradíme...však si stačí kytku přehodit, nebo někam na moment odložit...kdyby tě ještě cokoliv zajímalo, klidně se ptej :-)
Odpovědět
@mika25 Je fajn, že je tu i toto téma. Mně se před pár dny zasnoubila kamarádka s její přítelkyní a na příští rok plánují svatbu. Beremese jsem jim již doporučila, tak jim zašlu i odkaz na tuto diskuzi. Fandím vám. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Sice jsem heterosexuálka, ale strašně vám fandím a když jsem zahlédla na hlavní straně diskuzi na toto téma, hned jsem se pousmála, jak je to fajn, že se našel někdo, kdo nedělá v lásce rozdíly, nesoudí a hlavně - chce pomoct ostatním. Moc chválím :)
Odpovědět
Ještě jednou díky všem co chápou, že jsme normální ;-) taky všem co nám fandí a nevidí žádné rozdíly :-) děkujeme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc vám fandím a těším se na vaše svatební zážitky a fotografie. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mika25 hezky jsi to napsala s tim drzeni pri obradu :-) my to vubec neresili, proste jsme se pred vstupem do obradni mistnosti chytili a drzeli se skoro po celou dobu obradu. Bylo to automaticky, krasny, prirozeny a dodavalo mi to pocit jistoty, takze jsem ani nebyla tolik nervozni :-)
Odpovědět
@palomitacheca krásné video :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkak88 povedlo se jim :-)
Odpovědět
Holky tak už jen 22 dní.. :-D dovedete si představit, že jste 2 nevěsty a ten předsvatební stres prožíváte 2x? :-D no my už fakt šílíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, gratuluji holky ke svatbě :-) Googlím nějaké informace, jak vlastně probíhá samotný obřad atp. a našla jsem toto :-) Díky, btw. my se bereme za měsíc a potvrzuji, že stres v tomto případě je dvojnásobný :D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?