Příjez na obřad,ženich a nevěsta v jednom autě

Ahoj,mám takový dotaz...nemyslíte že je moc velká blbost, že chceme jet na obřad s ženichem v jednom autě?myslím jako nevěsta,ženich a syn?Vím že to zní asi divně ale k našemu autu nás vážou vzpomínky na naše začátky kdy jsme spolu začínali...tak bychom to chtěli pojmou tak že tam kde to všechno začalo tam to také skončí...je to hodně divné?
Odpovědět
1
2
@andy3339 Vždyť svatbou nic nekončí. Co kdybyste každý jeli jiným autem a na místě obřadu by na vás to vaše společné čekalo? Po obřadu byste tím autem spolu odjeli. Symbolika společného vkročení do další fáze.
Odpovědět
Zalezi ciste jen na vas
Odpovědět
to by se mi zase nechtelo tahat na obřad jen o svedcích 3 auta to mi přijde jako blbost...asi teda pojedem spolu...ono s tím naším autem je to složitější...my to berem jako ukončení jedné etapy...po svatbe se se auto prodá...a koupí nové...takže tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my sme šli spolu obaja autom a manžel šoféroval :-) z obradu nás už odviezol švagor
Odpovědět
@andy3339 Nevěděla jsem, že obřad máte jen se svědky... Stejně jste už rozhodnutí jet spolu :)
Odpovědět
já vím že jsme rozhodnutí jen se ptám jestli to není až moc blbé :-))jojo budeme mít jenom svedky, chceme svatbu vyloženě jen o nás a ne plno lidí co se přijde jen najíst a napít a pak vás za zády pomluví..navíc odpadne plno stresu což je pro mě zásadní jsem hrozný nervák :-D
Odpovědět
@trilien tak to jsi mě potěšila:-)) že nebudeme první :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@andy3339 na nás zo začiatku všetci čumeli, že čo výmýšľame (mali sme 69,5 ľudí), ale potrebovali sme byť v kostole o hodinu skôr , ako ostatní a sme zvyknutí takto jazdiť, takže podľa mňa je v poho, ak sa ženích s nevestou odvezú spolu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to vůbec nepřijde divné, když je to taková malá svatba....Mám to naplánované stejně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Možná je to spíš netradiční než divné, ale my taky pojedeme spolu autem a snoubenec/ manžel bude řídit. Na svatbě budeme mít cca 25 lidí i když tchýně protestovala a nelíbilo se jí že se budem chystat společně v našem bytě a pak ještě pojedem autem, je nám to jedno. Je to náš den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andy3339 Neni todivne. Pokud to tak chcete. My se chystali spolecne, zenich me videl v satech, fotili jsme se pred obradem... Dneska jeto tak, jak si reknete vy a pokud to tak chcete, muze vam byt ukradene co si mysli ostatni, pokud vam jde o tohle...
Odpovědět
Profilova fotka
My měli velkou svatbu a jeli jsme i tak společně naším autem. Hodně lidí nám říkalo, že nás odvezou lepším, ale chtěli jsme jet v klidu společně svým autem. Jindra řídil a celé jsme si to užili. J+P
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jeeeeva ... promiň ale přece je to vaše věc ne :-) klidně jeďte spolu ... tohle je asi to nejmenší co vás čeká :-) a pokud chcete jet spolu a se synem proč ne .... vždyť je to super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Proč? Přijde mi zbytečné, aby nevěsta měla svůj vůz a ženich svůj - dítě by pak stejně muselo jet s jedním z vás, vlastní auto by neměl - nebo by musel jet s kýmsi z rodiny. Klidně jeďte společně, naopak mi to přijde moc hezké - vzlášť, když ženich i dítko pomůžou nevěstě z auta a urovnají šaty.
Odpovědět
@trilien chichi, pobavilo mě 69,5 lidí :-) kdo byl ten poloviční? :-) p.s. nezlob se, myslím to ze srandy, jen mi to přišlo vtipné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaveru :D v poho, ja sa nehnevám ;-) to je polovičná porcia na kamoškinho 6 ročného syna, takže ho s mamkou počítame ako polhosťa :-D
Odpovědět
Taky jsme jeli s mužem v jednom autě :) Řídil jak na obřad, tak z obřadu do penzionu, kde byla hostina a kde jsme byli ubytovaní. Bylo to super, nikdo nás nehonil, ale na obřad jsme stejně přijeli 3 minuty před jeho začátkem :) Jeeej, to byla jízda :)
Odpovědět
@andy3339 Nenech se omezovat tím, co by bylo blbé, je to vaše svatba a pokud to pro vás má nějaký význam, nemusíš se vůbec dívat na to, jak to budou vnímat ostatní. O co víc, když to bude v takovém malém provedení. Přece když budete 4 nepojedete každý zvláštím autem - leda by sis chtěla užít i kolonu;-) Ale jinak ani nebude kdo by vám to zkritizoval vlastně;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pripada mi, ze když spolu 2 lidé několik let žiji, evidentne sdílejí prostor, lože, život, už před svatbou, je příjezd nevěsty jako "od jinud" a ženicha taky zvlášť, trochu šaškárna - však nás už rodiče nepředávají do vedlejší vesnice, tak co... Pokud ma člověk rad symboliku, předávají snoubence jeden druhému rodiče, což se u vás nejspíš nekoná, takže jsou 2 vozy vyloženě nadbytek.. Parádní (a klidný) společný příjezd přeju! Moc se mi tahle myšlenka líbí, zvlášť když mate dítě...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@nalja To je dobrý nápad, se máš kdybych já tak měla tak fajn vztah s tchýní, že bych si mohla udělat po svém. u nás skoro o všem rozhoduje tchýně. jenže má tolik staromödních názorů, že někdy nevím co s tím.
Odpovědět
@nalja 25 lidi? To není svatba, to je party :-) :-) To je nás víc i na štědrý večer u stolu. :-) Každopádně abych odpověděla, podle tradice by ženich neměl vidět nevěstu až do chvíle kdy začíná obřad, takže autem by měl jet každý zvlášť.
Odpovědět
chystali jsme se spolu doma, jeli jsme spolu autem, spolu jsme vystoupili před kostelem :) nikomu to divné nepřipadalo, naopak to bylo moc hezké.
Odpovědět
@lalkaamichal nevěsta by se měla chystat u sebe doma, obklopena rodinou, kamarádkami. Ženich taky u sebe doma. Jako první, by měl přijít ženich. Poté nevěsta. Měli by se poprvé za ten den setkat až u oltáře. Toto je tradice, ale co si budem vykládat. Tradice už nejsou.
Odpovědět
Profilova fotka
každá svatba je jiná. Ale znám i takové, kdy dojeli spolu a po obřadu matrikářka řekla, že ženich a nevěsta nechtějí, aby se jim přálo =-) , nevěsta ani ženich netančili, prostě se jen sedělo, jedlo a pilo. o půlnoci jsem byla doma téměř střízlivá :)), je to jejich svatba tak at si to každý udělá jak chce.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinabr26 Já vím, že tradice jsou tradice, ale já se vdávala podruhé a v osmém měsíci těhotenství. Taky jsme se s hosty setkali až před obřadní místnosti, takže jsme měli ráno krásný klídeček a žádné vyšilování nebo řešení co kde kdo. Prostě pohoda a nikdo si nestěžoval. A hostů bylo tak akorát, jen nebližší rodina... kdyby to zaleželo čistě jen na mě šla bych do varianty my dva a svědci... @mamcabera To má moje svokruška taky, její morálně- tradiční představy a někdy dají zabrat a udržet si nadhled a nebrat si to osobně je těžký, ale o to víc si vážím potom svojí maminky a děkuju za to, že je jaká je. Ale i když mi občas dává zabrat je úžasná babička a tím je omluveno vše a taky nás dělí 300km😉
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme šli na svatbu pěšky :) ale přišli jsme každý zvlášť, tak to je skoro, jako bychom přijeli každý zvlášť :) a taky jsme nechtěli gratulace, nenavidim to, neslavím už roky svoje narozeniny, právě aby mi někdo nepřál :) pokud by bylo organizacne náročné dělit zenicha a nevěstu do dvou aut, tak je to zbytečnost, ne?
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat Naprosto souhlasím, ono někdy se člověku ani nechce nijak slavit, ale když příjdou všichni gratulovat, to aby se člověk usmíval, i když se mu zrovna nechce :-)
Odpovědět
@martinabr26 my s ženichem máme "u sebe doma" oba na stejném místě už několik let :-) chystat se u mých rodičů by za prvé znamenalo chystat se 100 km od místa obřadu, a za druhé by to rozhodně nebylo "u sebe doma". A ženich žádné jiné "u sebe doma" než v našem bytě nemá, jelikož jeho rodiče poté, co se v jeho 18 letech rozvedli, prodali dům, kde vyrůstal, a každý bydlí v bytě, ke kterému on nemá naprosto žádný vztah. A taktéž cca 200 km daleko od místa svatby :-) tradice jsou jedna věc, ale občas není od věci podívat se na to selským rozumem. Zoufale dodržovat tradici za každou cenu je nesmysl, kor když by to působilo nemalé obtíže a ještě by to bylo nepříjemné. A to jsem původem ze slovácka, takže věz, že o tradicích něco vím, a spoustu jich dodržuji :)
Odpovědět
@mallorca123 no ale to je strašný. Svatba ma byt veselá a ne to protrpet. Ja si myslím, že to souvisí s psychickou pohodou. Pokud člověk nemá mindraky, věří si a prožívá ten vztah tak ho naopak gratulace těší a dělá šťastným, že se může o tak krásný den s někým podělit. Před 5ti lety jsem byla na svatbě kamarádky, bylo nás tam 150! V 11 byl obřad v kostele, ve 13hod jsme odjeli do hotelu kde byl výborný oběd, ale žádná svickova, ale na bázi mořských plodů, ryb, steaky apod, v 16hod bylo focení, v 18hod aperitiv s ochutnávkou špičkových vín, v 19hod večeře na bázi kuřecího masa, od 21hod zábava až do noci... byla to krásná svatba. A tak to má být. Sice jsme večer už padali únavou, ake dodnes na svatbu vzpomínáme s radostí. A kamarádka (nevěsta) byla šťastná, že se svatba povedla.
Odpovědět
@lalkaamichal ano, pokud ženich nemá jiný domov, tak v tom případě, se to dělá u nejbližší rodiny anebo u přátel. Prostě ženich, by ten den neměl vidět nevěstu ve svatebních šatech až do obřadu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?