Příchod ženicha na obřad, jak se to dělá?

Profilova fotka
Ahojky nevěsty, svatba je už příští týden a mě začínají znervozňovat drobné detaily:) Jak se to dělá s příchodem ženicha? Mně by se hrozně líbila varianta, že do sálu nastoupí všichni svatebčané, poté začne hrát hudba, chvilku se nebude nic dít a poté na hudbu nastoupí sám ženich a za malou chvíli za ním přijdu já. Máte nějaké zkušenosti nebo rady, jak se to dělá? Předem moc díky za každou odpověď a radu:)
Odpovědět
Dělá se to tak, že už před nastoupenými hosty, přivede ženicha před oltář jeho matka a potom tebe třeba otec.
Odpovědět
My jsme to měli podobně - všichni svatebčané byli na místě obřadu, začala hrát hudba a jako první přišel ženich s maminkou, kousek za ním oba svědci a pak jsem přišla já s tatínkem. Byla to ta nejlepší varianta příchodu a rozhodně bych ji volila znovu. Je to hodně slavnostní a dojemné :-)
Odpovědět
když budeš mít dobrého oddávajícího, tak si vše udělej jak chceš. My jsme přiši oba společně v závěsu se svědkama.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Tohle jsem právě někde četla a tak se nám to nelíbí :(
Odpovědět
@apacheee je to na domluvě s matrikářkou, pokud bude ochotná tak vám v tomto požadavku vyjde vstříc...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já si to představuji asi takle - hraje smyčcové kvarteto a na první píseň usedávají hosté... na druhou skladbu nastupuje ženich s maminkou, svědkové a za nimi 4 družičky....(vše s rozestupem, aby si to všichni vychutnali) a na třetí skladbu nastupuji já s taťkou.... ;-))) pak máme skladbu na proslov, kterej jsme si nechali napsat přímo na míru... další skladba na výměnu prstýnků... no a pak skladby na gratulace a odchod ;-)) .... uaaa, těším se.
Odpovědět
Na většině míst už ti vyjdou vstříc v tom, jak to chceš ty. Naše představa byla - všichni hosté nastoupí na první píseň, v klidu se usadí, pak na další skladbu vejde ženich s maminkou, v rozestupu za ním svědkové. Na další skladbu pak vejdu já v doprovodu sestry... vše bylo odsouhlaseno, nicméně ceremoniářka nám začala hosty stavět jinak a málem jsem se s ní pohádala (nehledě na to, že přišla pozdě), pán od hudby, i když tvrdil, že harmonogram (opravdu podrobný - kdy kdo a na co jde) má a ví... , tak zpanikařil, když svědci nešli hned za ženichem (nechali jsme menší rozestup) a pustil další -tedy moji - skladbu, takže na ni nastupovali svědci a veškerá pointa výběru hudby tak byla úplně v háji a měla jsem chuť ceremoniářku i chlapa od hudby přetrhnout vejpůl. Samozřejmě - hostům to bylo jedno, hlavně, že jsme řekli ano.. ale fakt jsem si připadala jako blbec, protože jsem byla přesvědčená o tom, že já pro to udělala maximum - a stejně prd. Prostě - pokud je ta možnost, tak to se všemi projít úplně jak pro blbé, protože evidentně někdy nepomůže asi nic...
Odpovědět
Profilova fotka
@elyn Tak to jsou ale blbci:) My si musíme zařídit vlastní hudbu, takže nám ji bude pouštět ženichův bratr a rozhodli jsme se mu to nekomplikovat a máme jen tři písničky, z toho na nástup jenom jednu, tak to snad zvládne. Blbé je, že naše matrikářka má celý příští týden dovolenou, takže fakt netuším, kdy to s ní mám vyřešit:(
Odpovědět
Profilova fotka
nám na Sychrově řekli že se ns matrikářka před obředem srovná a jako první de ženich s maminkou, pak svatebčané a nakonec nevěsta.
Odpovědět
u nas matrikarka vybere v predsali OP a rekne kdy kdo kdy kam :D :D z 99% prvni svatebcani,pak zenich s maminkou,svedci a nevesta s otcem....
Odpovědět
@apacheee a na úřadě je jenom jedna? To myslím, že není. Zašla bych se zeptat té druhé, případně třetí a vyzjistíš, jak se k tomu staví ... Jinak u nás nejprve svatebčané bez hudby (bylo jich přes 100, takže nešlo o to, jak nastoupí, ale jak se rozmístí do kostela), pak ženich s maminkou a nakonec nevěsta s tatínkem. Družičky a svědci již byli v sále přítomni.
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 na Sychrově je jen jedna matrikářka, když jsme to byli zařizovat, tak mě vůbec překvapilo, že tam mají vlastní matriku:)
Odpovědět
Článek se načítá
A jak se postupuje v pripade, ze zenich uz maminku nema?Kdo ji nahradi?Muze nase nejlepší kamarádka?
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, samozřejmě. Může ho doprovázet například sestra, některá příbuzná nebo kamarádka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?