Příchod k oltari

Ahoj,mam dost blby dotaz.Nasi jsou rozvedení. Tata mi nejspis na svatbu nepujde.Tak jsem přemýšlela ze mamky pritel ale ten se na to taky moc netvari.Tak premyslim ze by mne odvedl jeden z bratrů,ale jsou to dvojčata,tak aby jim to nebylo lito,mohou mne vest oba k oltari?
Odpovědět
Profilova fotka
Netradiční :) Myslím že tu moc lidí nebude mít podobnou zkušenost. Zkusil bych se poptat vašeho oddávajícího. I u církevních svateb můžou být různé přístupy, ale určitě by o tom měl vědět kněz nebo jiný človíček co vás oddává :)
Odpovědět
@martinvlcek Ano je to netradicni,jen mne zajima nazor ostatních i kdyz je to teda asi dost blby.Jen bych nerada aby to jednomu nebylo lito.Dekuji za radu 🙂
Odpovědět
Dobrý den, udělala bych to tak, jak to cítíte nejlépe Vy a kdo je Vám nejbližší. Byla jsem na svatbě, kde nevěstu vedla k oltáři maminka a bylo to moc hezké (tatínka už neměla), ale byl to civilní obřad, u církevního nevím, ale řídila bych se tím samým - vlastním pocitem. Stejně jako při výběru svědka to může být kdokoli.
Odpovědět
Ja taky nemela otce, maminyho pritele jsem nechtela a tak jsem sla nakonec sama, pokud bych mela deti tak jdu s detmi i snoubencem.Tak to mele kamaradka, Ale jak jsem sla sama to bylo mych takovych pet minit slavy 🙂 dalsi kamaradku vedl budouci tchan. S dvema chlapa bych asi nesla. Kor pokud jsou mladsi.. nebo at jeden vede a druhy jde jednomu za svedka
Odpovědět
@empoli Děkuji za odpoved,mamky jsem se ptala ale rada by videla jak jdu takze s ni pocitat nemuzu..Ale nejlepší bude možná zeptat oddavajicich.
Odpovědět
@peggynka45 Super,diky za radu. 🙂 aspon to nebude lito 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadá že se dá příchod nevěsty rozdělit na dvě části, 1/2 vás povede jeden bratr, pak vás předá druhému a ten s vámi půjde 2/2 polovinu. Věřím že to může fungovat i s oběma zároveň. Přeci jen se jedná o symbolické předání ruky :)
Odpovědět
@ilcakr28 S oběma zároveň by to asi nebylo ono a možná byste se do té uličky ani nevešli. Nápad Martina Vlčka mi přijde super - část cesty vede jeden bratr a část cesty ten druhý.
Odpovědět
Jee tak to mne nenapadlo,to by bylo uplne ideální kdyz by to slo 🙂 .Moc děkuji za napad 🙂
Odpovědět
My jsme to resili u zenicha, nema uz maminku a ani zadne sestry, tety apod. Vybral si svedkyni-zenu, tak ho mely vest spolecne moje i jeho svedkyne. Evangelicka fararka z toho byla nadsena a i podporovala myslenku, aby tam nesel sam, ze je to velka chvile a je fajn mit se o koho oprit.. Nakonec v noci pred obradem hodne prselo, tak ho vedla jen jeho svedkyne a moje mi nesla vlecku (obrad venku), abych tam neprisla uz na zacatek cela zrachana.. I kdyz zenich rika, ze by klidne dosel i sam 🙂 Podobne jsme to vyresili u stolu - sedely vedle nas svedkyne a jejich doprovody (kazdy mel u sebe tu svou), protoze na me strane jsou rodice+novi partneri a na manzelove jen tatinek, ktery s sebou navic potreboval pecovatelku, do cela by se vsichni nevesli a ani by to nedelalo dobrotu.. tak jsme je posadili na cestnejsi mista tech nohavic.. Sirsi rodina toto reseni uvitala, nikdo z rodicu nebyl privilegovany nebo upozadeny, a u obeda jsme mohly se svedkynemi operativne resit provozni veci (co se bude dit dal, kdo kam ma jit apod.). Vubec bych se nebala jit s obema bratry, pokud mas k obema stejny vztah, to ze se to normalne nedela neznamena, ze to tak nemuzete udelat vy.. Kdyz bych tam byla jako host, tak si reknu - jee, to je skvely napad, kdyz tu nema tatu, ze ji vedou brachove... Pokud mas k obema stejne blizko, klidne bych do toho sla..
Odpovědět
Profilova fotka
@ilcakr28 Líbí se mi i možnost vedení oběma bratry, i to, že by si Vás v půlce předali, jak navrhuje pan Vlček. Určitě zkonzultujte s oddávajícím, ať není překvapen/a, ale nemyslím, že by to měl být problém, viděla jsem už spoustu možností, jak jít, pokud nevedl otec.
Odpovědět
Profilova fotka
@ilcakr28 Mně to přijde jako moc pěkný nápad.
Odpovědět
Článek se načítá
Myslím, že dneska je možné vše a oddávající to ani nijak neřeší, kdo koho vede, spíš je limitující šíře té uličky🙂. Už jsem viděla jak jde nevěsta sama, vedou jí družicky a nebo děti - taky dvojčata. Většinou to bylo v případě kdy otec není a nebo vztahy nejsou dobré. A s bratry je to super ať už dohromady a nebo předání.
Odpovědět
Byla jsem na svatbě, kde šla nevěsta se psem 😎 mě odvedl k oltáři 2 letý syn ✌️ je to jen o domluvě a informování oddávajícího 😊
Odpovědět
@peggynka45 jeee, rada slysim, ze nekdo sel sam! Bylo to v pohode? Muj tatka je nemocny, spatne chodi a obrad je na trave, tak nechci resit, ze tam bude pajdat o holich, aby nezakopl, sli bychom tak hodinu a jeste by mu bylo neprijemne, ze na nej vsichni koukaji... mam dalsi variantu sveho strejdu, coz by slo, ale ze bychom k sobe meli nejak extremne blizko, to ne a navic je hodne vysoky, tak by to i mozna vypadalo blbe, ze mu visim na predlokti. Takze dost vazne uvazuju, ze pujdu sama, max s malou sestrenici jako druzickou (ale zase nechci, aby to vypadalo, ze je to moje dcera😄). Babicka se z te predstavy male zhroutila, ze kdo me musi otec symbolicky predat zenichovi a byla by schopna mi tam kvuli symbolice postavit asi kohokoliv. Ja si rikam, ze je mi 34, s rodici neziju pres 10 let, s pritelem ziju 5, tak jaky predavani 😄 spis ted resim ten pocit mit moznost se o nekoho oprit ve slabe chvilce atd... mela jste nejakou takovou? Nebo to proste bylo v pohode, hudba hrala, vy jste dosla a vsechno ok 🙂?
Odpovědět
@ruthie22 mozna bych se tatinka zeptala, jak to vidi on... Pokud te nechce ze zdravotnich duvodu vest,je to v poradku, ale aby ho nemrzelo, ze to nemohl udelat, kdyz by chtel.. Treba by na tebe chtel pockat par kroku pred zenichem a predat mu te aspon symbolicky.. nemusel by jit celou ulicku..
Odpovědět
@qlarinka taty jsem se samozrejme ptala, bez opory o dve hole se na nohou skoro neudrzi, takze by ho nekdo musel podpirat a spis by to vypadalo, ze ja jsem tam jeho podpora nez on moje... navic proste by zase musel popojit, aby se pak usadil... jsem dospela, zodpovedna za svoje rozhodnuti a volby a zvolila jsem si sveho nastavajiciho za manzela, v tom mi rodice taky neasistovali jako to byvalo driv, od 15 let s nami tata nezije (coz neznamena, ze nemame dobre vztahy), ale nejaka symbolika “predavani” mi prijde zbytecna
Odpovědět
@ruthie22 jasné, v pořádku, já to nemyslela zle... jen že jsme před naší svatbou taky řešili, jak udělat to nebo tamto, protože je někdo na vozíku nebo s berlemi nebo s kočárkem... a ve výsledku bylo lepší se s nimi domluvit a nerozhodovat za ně, pak byly spokojené obě strany 🙂 Určitě se to vydaří, ať už se k oltáři dostavíš sama nebo s někým 🙂
Odpovědět
Mojí velice dobrou kamarádku vedli k oltáři její dva bratři, a bylo to krásné a milé. Já osobně nemám žádnou rodinu a půjdu sama, je to pro mě i symbolicky významné. Může tě ale vést i mamka, strýc...je to tvoje svatba. Jestli nějaká tetka pomluví, že to bylo netradiční - tak je to její problém.
Odpovědět
@ruthie22 vse bylo v pohode, zadna slaba chvile a nebo pochybnosti, ze bych potrebovala oporu, hrala moje oblibena znelka tak se mi slo pekne do kroku a pusu od ucha k uchu, a na videu jak se najednou ke vchodu ohledlo 80 hlav kvuli mne= pecka 😬
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?