Podpis nevěsty po oddání novomanželů. Nový nebo dívčí?

Ahojky, mám to už za pár....a teď mě napadl trapný dotaz - při obřadu se podepisuje nevěsta už svým novým jménem nebo ještě dívčím?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj..podepisuješ se novým jménem a pod to se píše rodné jméno...takže doporučuju nacvičit, já to neudělala a vůbec v tu chvíli nevěděla co tam mám napsat a jak to mám napsat už vůbec ne :-D :-D Stála jsem tam jak blbka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mochomurka: přesně tak jak píše lucy ;-) mě na to upozornila kamarádka den před svatbou, ať nezapomenu natrénovat nový podpis, tak ještě, že mi to připomněla :-D s manžílkem jsme pak vybírali ze dvou variant, jak se začnu nově podepisovat :-)
Odpovědět
já to necvičila a podepsla jsem se bez problémů....ale mám hodně jednoduchá jména - obě, nebo teda měla jsem jednoduché svoje ( asi taková změna jako Nováková na Dvořáková), takže to mám jednoduché :-)
Odpovědět
holky, já myslím, že o vzhled prvního podpisu asi moc nejde, myslím to tak, že časem se stejně nějak podpis dovytvoří , vypíše se ruka, jak se říká - já např. co mám na poslední občance, tak to se mým podpisem už dávno nazývat nedá:-) já myslím, že hlavní je nepoplést to pořadí podpisů, jinak je to asi jedno, tu formu asi nikdo nemůže moc brát vážně, tam se asi se zmatkařením počítá :-) :-) :-)
Odpovědět
AHOJKY! Já to necvičila, ale tak jsem se soustředila, abych napsala dobře příjmení, že mi paní musela říct, že mám napsat i jméno. Já totiž myslela, že se píše jen příjmení. Takže jsem se pak lekla a jméno dopsala tiskace k psace napsanému příjmení :-D Ale příjmení bylo hezké a správně napsané - podepsané :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sandy> tak to si na tom byla stejne jako ja uz sem skoro odesla a ona ze musim jeste jmeno tak me to tak rozhodilo ze misto marketa je tam marekat
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
K podpisům... že se nejprve podepíši novým příjmením a pak rodným jsem pochopila, že u prvního jsem napsala i křestní taky ;-) - mimochodem úplně jinak než jsem trénovala, jak se mi klepala ruka akorát v druhém řádku jsem nevěděla jestli jen příjmení nebo znova i křestní, všimla jsem si, že manžel v druhém už měl jen příjmení, tak jsem se trochu pozastavila koukla na matrikářku, ona mi ukázala spodní řádek, tak jsem čmárla (a to doslova) už jen příjmení, že jen B a klikyhák. Jinak nové jméno už mám pěkně vycvičený ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když je zmínka o tom nacvičení předem - to jsem zkoušela už na začátku známosti. Prostě jako malá holka. :-D Viz ta scéna ve Shrekovi - deníček popsaný slovy "Paní Fiona Krasoňová", jestli si některá vzpomínáte..... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem podpis nacvičený měla - ale trapas byl stejně:) Ptala jsem se pana faráře, jestli se mám podepsat starým nebo novým - a on mi řekl: " Novým, všechno novým, zapomeňte na staré" - pak mi řekl (u jednoho papíru), že tam se mám podepsat novým a pak starým. Tak já frajerka napsala na jeden řádek obě - a přitom na rodné příjmení byl řádek pod :) Pan farář jen mávnul rukou a smál se:)
Odpovědět
Článek se načítá
Je to tam předepsané, takže není důvod mít obavy a řešit to předem. Je tam přesně na řádku napsáno: Rodné jméno nevěsty atd. Zenich se podepisuje jen jednou, jelikož se mu jméno nemění a tak nechává jeden řádek prázdný..... a já samozřejmě podepsala na ten jeho a škrtala.... :-) :-)
Odpovědět
a kde je napsáno, že si ho bude měnit? :-D jasně, že novým, pokud teda nějaké bude. nás to čeká až za rok a já tápu a nevím, jak se vlastně chci jmenovat! ;-) ale čím víc si to opakuju, tak se mi to líbí. ale znáte to, zvyk je železná košile, takže to není vůbec jednoduché! nemohl by začít nový zvyk, že by to bylo naopak??? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja se podepsala novym spravne, koni pismo jako v 1.tride, a u rodneho jsem zazamatkovala a napsala P a vlnovku a korunu nasadil manzel, podepsal se tiskacim:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam svatbu jeste za dlouho, ale i tak uz podpis obcas z nudy vyzkousim. :-D
Odpovědět
já mám po svatbě a podpis je něco co mě docela děsí. Telefon jsem ještě nebrala, kolegyně mě zatím šetří a podpisy zvládám, ale je to jak mateřská školka, uvidíme co s tím udělá čas.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Holky, ja taky pred svatbou obcas podpis zkousela. ;-) V praci casto zvedam telefony, tak obcas jsem se spletla a hlavne me nikdo s novym prijmenim nepoznaval. To bylo divne. Ale rychle se to prekonalo. A taky se casto podepisuji. Tak podpis byl jednou stary, jednou novy, musela jsem se soustredit, abych to nepopletla. :-D Uz jsem si uplne zvykla a je to automaticke. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se stal taky trapas, matrikářka ukazovala na 3 řádek tak jsem se soustředila na třetí řádek, odkývla jsem že jako vím že se podepisuju po novu a stejně jsem se podepsala po staru. Ještě na obřadě jsem do Martin drcla ať se zeptá, že jsem udělala chybu, paní matrikářka že ne a pak když jsem šla pro oddací list, tak jsem se zeptala znovu - matrikářka ne máte to dobře a já jen se koukněte no a samozřejmě že to bylo špatně :-)
Odpovědět
No mě se to taky trošku nepovedlo. Zkoušela jsem to trénovat, ale jelikož se mi tam nějak pořád přehazovaly písmenka, tak jsem se na to vyprdla. No a když mělo opravdu přijít na věc, tak jsem to v tom fofru podepsala raději tiskacím. Psacím bych napsala je S a pak nějaký klikyhák. V práci mě zkoušeli hned za 5 min.6 Začínám v 6 ráno, tak mě hned zkusili a jak myslíte, že jsem se představila?? No zvyk je želzná košile,jak říká Lennus
Odpovědět
ja jsem podpis do matriky spletla a do telefonu nejsem schopna rict novy jmeno :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já se podepisovala asi 5 minut :-D Matrikářka mě úplně zblbla, kdyby řekla jen podpis, tak tam hodim muří nohu a nazdar :-D, ale ona jméno a příjmení - takže sem tam podepsaná jak v první třídě a všude jinde používám muří nohu :-) rosina - no taky se mi občas stane, že sepředstavim starym jménem a ani mužskej si nemůže nějak zvyknout :-D - když se škorpíme, tak mi řiká hele neštvi mě Součková a já mu říkám, hele ale to už skoro měsíc nejsem :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tulli - jo to se mi taky stává a to je takový divný - jako Fejtková a to je kdo? řikám no já přece, né :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
olusenka - no asi to maji všude jinak, já se taky podepisovala jen jednou a to tim novým :-N
Odpovědět
no me to taky trvalo, taky me popletli oddavajici mi rika anglicky at se podepisu novym a prekladatelka starym, tak sem tam nakonec necitelne neco nacmarala a bylo, jinak sem si po trech mesicich tedka taky zacala zvykat, ale mynulej tyden sem volala k doktorce a objednala jsem se jako nevdana :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj , obnovuji téma .No nevíte zda svědkové se podepisují jménem a příjmením nebo jen příjmením.
Odpovědět
Profilova fotka
@peggylucka Tak to by mě taky zajímalo,ještě do nedávna jsem ani nevěděla,jak se podepsat sama musím začít trénovat:-)))
Odpovědět
Profilova fotka
@jahy2 @peggylucka Taky nevím jak se podepisů svědci, je to důležité? Ti by měli vědět jak se jmenují... Se mnou to bude horší! :-) I normálně mám podpis docela čitelný, takže novým příjmením to bude jak podpis Aničky z 3.B :-D
Odpovědět
Profilova fotka
:-DDDDDTak to mi mluvíš z duše:-DDDnež si zvyknu se podepisovat jinak tak to bude fuška:-))Já myslím,že se svědci podepisují asi celým jménem:-)Nevím:-oSnad se tu oběví někdo hzkušený:-)))Zrovna koukám na Svatbu mého nejlepšího přítele:-)))))S Julii Roberts:-)))
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?