Počítám dobře?

Tak po nekonečném oddalování svatby (nejdříve stěhování do nového bytu, následně koupě nového auta), máme datum svatby 1.11.2014. Chceme svatbu malou, v mé rodné vesnici, v kostele do 30ti (20rodina + 10přátelé) lidí a snažíme se rozumně propočítat finance, ale vůbec nevím jestli je můj odhad realný. Šaty - už máme Mé boty -cca500 Bižuterie- už mám Boty ženich - už máme Oblek - cca5000 Minidezerty (8kč za kus vím jistě)- cca 1500 Dort dvoupatrový 5Kg- cca 2000 Ubytování pro 10 lidí 350/noc - 3500 Prstýnky stříbrné - cca2000 20l vína - od rodiny Koláčky - od babičky Pronájem vinného sklípku - 3000 12l džusu - 400 30l cola- cca300 12l sodovka - cca200 Pivo - nastávající pracuje v pivovaru 8l vodky - cca1200 4l fernet- cca 500 4l zelená - cca 500 Obložené talíře - 3000 Kytice včetně vývazků - 2000 Výzdoba - 2000 Večeře (svíčková a vývar)- 8000 Fotograf - 4000 vím jistě Hudbu a zábavu nám doufám zajistí 10 pozvaných přátel. Napadá vás kde ušetřit případně kde počítám málo? Obřad bude v 16hod takže ušetříme na obědě...
Odpovědět
No já bych přidala na pití a jídle, ovšem jestli si to kupujete sami, tak ceny asi budou OK, možná bych taky navýšila oblek (max. o 1000 Kč), kytice se mi zdají také málo, a nikde nevidím kameru/video. Nechcete aby vám to někdo natáčel? a také bych se u přátel ujistili zda hudbu zajistí, nespoléhat na to. U nás měla velký úspěch tombola a také svatební strom.
Odpovědět
@stipecek311 Jj kupujeme sami, ale kde tam myslíš přidat? Kytici jsem počítala jenom pro mě, pro ženicha za klopnu a vývazky. Chci jenom jednoduchou kytku a po videu nijak netoužíme. Vím jistě, že ji zajistí, celkově nám ten večer odmoderují, jsou zvaní jenom kvůli zábavě, jinak by to byl jen kruh rodinný.
Odpovědět
Tak já bych naopak za oblek ubrala.. nevím zda ho pak manžel bude nosit, ale pokud ho chce jen na obřad, tak mi přijde zbytečný kupovat nějaký drahý. My jsme kupovali v C&A moc hezkej za 2tis a fakt to manželovi mooc slušelo. Minidezertíky - pokud vás bude 30, počítala bych tak 3ks na osobu = 90, když to zaokrouhlíš na 100, cena je 800,- u nás šly na odbyt spíš koláčky než dortíky a hlavně bude ještě velký dort, takže to nepřeháněj.. Zelená nevím, ale fernet bych řekla, že je dražší - 0,5l stojí v akci asi 130,- takže za 4l budeš 100% platit víc. Přeju fajn přípravy ;-)
Odpovědět
@simde2 já ten tvrdý alkohol počítala l jako lahve, předpokládám, že nejvíc se vypije piva, vína a vodky. Spíš mě straší to jídlo, vůbec nevím jak se to tak může pohybovat (svíčková, vývar, obložené talíře)...
Odpovědět
aha u toho jídla jsem myslela, že vycházíš z cen, které znáš.. těžko říct, nevím kde to budeš mít a zda vám to tam někdo uvaří nebo si pozvate catering..? Každopádně do 8tis. by ses za svíčkovou a vývar měla vejít, hodně hrubým odhadem bych tipla, že svíčková bude za cca 150,- a vývar do 50,- tzn. 200,-/osoba x 30 = 6tis, takže máš ještě 2tis rezervu, kdyby to bylo víc, ale přes 8tis už by to byla teda zlodějina.. a ty obložené talíře - tam záleží na tom jestli to bude z restaurace nebo budeš kupovat sama šunky, sýry, salámy.. a pak záleží co tam budeš chtít mít a v jakém množství. Jinak u nás šly na dračku řízečky, takže ty bych určitě zařadila
Odpovědět
Jako za sebe....ubytovani si nemuzou platit sami? To je pro me zbytecna polozka....a treba pronajem je pro me taky zbytecna polozka....hledala bych neco kde nechteji pronajem. Zase na druhou stranu bych urcite nesla do stribrnych prstynku....jsou levne ale za par let nebudou hezke. Za oblek klidne min. Kytky...ok mas rezervu. Cola - 30l za 300,- ...trosku malo ne? Oblozene talire se mi zda taky malo.
Odpovědět
Profilova fotka
U toho obleku pro muže podle mně hodně záleží na velikosti. :-) Můj budoucí muž má nestandardní a do 5tis. jsme se nevešli.
Odpovědět
@nikinnna oblek si přítel může půjčit od kamaráda, anebo v půjčovně za cca 1600,- Kč, ubytování si kamarádi můžou platit sami - my to tak máme taky. Tvrdý mít vůbec nemusíte a vývazky třeba taky ne.
Odpovědět
@nikinnna Ještě mě napadlo kde máš nějaké občerstvení na odpoledne? Řízečky, pečivo, apod.?
Odpovědět
@simona007 cola - to není málo. 2 l coly se dají sehnat v akci za 19,90 Kč, což se zadařilo i mně:-), tj. litr za 10 Kč.
Odpovědět
No, asi tak , pokud na to máš dost času a nakupovat si to budeš sama s předstihem, abys stihla akce, tak je to zřejmě reálné...ovšem u kytice, pokud si nebudeš dělat sama se s vývazky dle mých zkušeností nevëjdeš...v obchodě stojí 1 vývazek kolem 6 korun...a korsáž pro ženicha, tvojí kytku a kytice pro maminky, jestli budeš mít plus ostatní výzdobu na stoly auta a tak...tam bych peníze přidala a to skoro 2x tolik... Plus si vůbec nezapičítávala výzdobu...což je taky celekm dost peněz A poslední...na muziku bych se od kamarádů vůbec nespoléhala...zaprvé bu´=d vůbec nebude, nebo se ti opijí a budeš z toho mít akorát více práce než užitku... A ještě tam nemáš cenu za matriku...pokud ti jedou mimo obřadní síň, co je na úřadě, tak si taky nějaké peníze účtují v řádu 1000-2000 kč
Odpovědět
@nikinnna Myslím,že ceny ok..Ani ta kytky jak tu mnozí píší nemusí být dražší pokud chceš jednoduché i jednoduchou výzdobu..
Odpovědět
Článek se načítá
Pardon, psala jsi že v kostelíku bude svatba...ale i tam se dávají jakoby peníze ,,na kostel´´ a měl by se platit i varhaník apod.
Odpovědět
@pibi1 přesně tak, jsme také trochu větší, takže náš oblek vyšel trochu více :-)
Odpovědět
Přidala bych na botech, pod 500,- to bude hodně o štěstí na akci nebo nekvalitě Oblek záleží, dá se sehnat obyčejný za 2 tis., ale za 5 bude pěkný Minidezerty - určitě stačí tak 2-3ks na osobu Ubytování je na vašem uvážení Co se týká tvrdého alkoholu, my ho neplatili vůbec. Případně nevidím korkovné
Odpovědět
jako nevim na co mi budou boty za litra, který si vezmu jednou na sebe... takže 500 na boty až až..na obleku se dá ušetřit taky je fakt že těch zákusků by bylo asi fakt hodně... ubytování platit nemusíte...nevim, kde se bere to povědomý o samozřejmosti manželů tohle platit....a 350 není moc za jednoho. zato u vás ta položka je pak znát víc. tvrdej si taky můžou platit hosti sami.
Odpovědět
Profilova fotka
vývazky bych si udělala sama. Vyjde to pak na pár korun. A boty se dají sehnat krásné i pod 500:) A ubytování kamarádům bych neplatila. Cola vyjde podle mě na víc, teda záleží, co to bude za colu. A ten chlast záleží jestli to koupí v akci někde nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinnna V tom pití máte napsány řekl bych hodně lidové ceny. 4L Ferneta nebude určitě stát 500 kč. Jeden litr stojí cca 340 kč Zelená 1L od 200 kč nahoru. Záleží jaký je to výrobce 30L cola 300 kč, pokud myslíte Coca Colu, tak počítejte zhruba 1x tolik 8L vodky nebude 1200 kč. Vodka začíná zhruba od 280 kč za litr podle výrobce
Odpovědět
Pití jsem psala L jako láhev u alkoholu a L jako litr u nealka, vývazky si chci udělat sama, kytky pro maminky apod. považuju za zbytečnost (stačí pro mě a ta co se dává ženichovi), ubytování je pro členy rodiny kteří přijdou z polska a težko by si to zařizovali sami (navíc na daru v obálce, se to jistě vrátí), co se týče výzdoby tak chci jen pěkné ubrousky a organzu na stůl plus asi nějakou kytku na oltář do kostela (auta apod. považuju za zbytečnost). Peníze na kostel jsem do toho nepočítala, protože se prva musím poptat kolik se dává a jestli před svatbou nebo až na druhý den. Ideálně bych nechtěla ani varhaníka, ale moc se nám líbí písnička kterou bych chtěla přehrát. Můj prstýnek nosit nebude a já jsem těžká ekzemička, takže mi na prstě taky dlouho nevydrží, proto stříbrio. Co se týče coly, přád mají v kauflandu akce na coca-colu neb kofolu do 20ti korun. Do pronájmu jsem počítala právě špuntovné, za to co si doneseme sami. I když dneska mi přišla kalkulace, že kdybych si to chtěla udělat v jednom penzionu počítají 500kč na osobu a v ceně je večeře, obložené talíře, víno, pivo a nealko. Jenom nevím kolik by chtěli za to, že si doneseme vlastní tvrdý alkohol a narazí naši bečku (přítel tam chce vlastní pivo)...
Odpovědět
@nikinnna Raději moc nepočítej s tím, že se ti náklady na ubytování vrátí v daru v obálce...říkala jsem si totéž a nevrátilo se. Ale nelituju, platili bychom ubytko znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem koupila boty za 700 (pohodlné bílé baleríny) a nosím je i po svatbě příležitostně... 30 l koly mi přijde pro 30 lidí zbytečně moc (ale možná jsem proti kole zaujatá :-D ) co kadeřnice a kosmetička? oblek ženicha - tam bych trochu přidala - co košile a kravata? a co se týče hudby, tak bych nebyla skeptická jako stipecek311, my jsme měli taky kamarády jako kapelu a dopadlo to dobře :-) A ještě co se týče kamery, tak tu jsme dali kamarádovi, ten to píchl na stativ a máme hezky natočený obřad, víc nepotřebujem. a zadarmo :-) Video teda doporučuju, protože já třeba jsem si ten proslov a tak moc nepamatovala a je hezké mít tu možnost se na to celé podívat znovu a znovu :-)
Odpovědět
@hany_bany Moje švagrová je moc šikovná vizážistka, takže předpokládám, že bude ochotná si vyhrát :-), tatínek jednoho z pozvaných kamarádů je kameraman, takže by se možná dalo dohodnout na nějakém rozumném videu z obřadu... Strašně moc lidí tam bude chtít pít asi colu s vínem :-D...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?