Placené volno na svatbu - PROSIM POMOC

Profilova fotka
Ahoj holky. Mam takovou prekerni situaci. Delam nepretrzity smenny provoz v praci. Dvanactky denni a nocni. Svatbu mame 14. cervna. Vzala jsem si proto dovolenou od 8. do 22. cervna (rovnou jako letni dovolenou). Doslechla sem se ale, ze mam narok na jeden den placeneho volna a na jeden den volna neplaceny, kvuli svatbe. Kdyz mame v praci dovolenou, tak nam sebere dny dovolene podle dlouhodobeho planu. Mne zrovna pripada 14. cervna podle dlouhodobeho planu denni a 15. nocni. Chci si tedy tyto dva dny dovolene usetrit. Byla sem se zeptat zamestnavatele, kde sezenu potvrzeni a jestli to jde, ale ta rekla ze nevi. Da mi ho matrikarka ? A popripade kdy ?? Da se jen dopredu zamestnavateli rict, ze na ty dva dny ji zpetne donesu potvrzeni ?? Aby mi nesebrala dovolenou ?? Aby mi pak nerekla, ze mam smulu, ze uz mi to odepsala z dovoleny... Moc dekuji za odpovedi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Me stacil oddaci list jako potvrzeni zamestnavateli.
Odpovědět
@kacenkakac Tu dovolenou si radši rozděl rovnou (prostě dvě dovolenky) a na ty dva dny si zažádej o volno (my na to máme stejný formulář jako na dovolenou). Většině zaměstnavatelů pak stačí jen svatební oznámení, případně pak dodat kopii oddacího listu. Jen zvaž, jestli se ti vyplatí brát ten den neplaceného volna.
Odpovědět
Profilova fotka
měla by stačit kopie oddacího listu
Odpovědět
Mám to stejně jako ty, 14 dní dovolené a svatbu přímo uprostřed. a v zam mi rovnou řekli že tyto dva dny volna nemůžu tím pádem uplatnit.
Odpovědět
Já si vyžádala od faráře potvrzení o svatbě, jelikož jsme měli svatbu na konci měsíce a na oddací list jsme čekali - napřed měli dovolenou oni a pak jsme byli pryč my. Musela jsem do konce měsíce dodat potvrzení právě kvůli tomu paragrafu, abych to měla pro mzdovku ve výkazu práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už tady zaznělo, v drtivé většině stačí oddací list. Většinou si dopředu jenom člověk nahlásí ze zákona placené volno a oddací list donese po návratu do práce. Zkuste se ale zeptat, jestli náhodou Váš zaměstnavatel nemá nějaký speciální formulář, který by chtěl potvrdit (je lepší si toto zjistit dopředu, než se potom kolikrát zbytečně dohadovat). V takovém případě by to měla potvrdit matrika nebo v kostele farář. Vydařenou svatbu přejí P+J Nejedlí
Odpovědět
Profilova fotka
@zabam to mi nastesti nerekla, ale sem ted z toho na vazkach, aby pak s necim takovym, taky neprisla..
Odpovědět
Pokud vaše mzdová účetní neví je to smutné: Pracovní volno se poskytne na 2 dny na vlastní svatbu, z toho 1 den k účasti na svatebním obřadu; náhrada mzdy nebo platu přísluší však pouze na 1 den. Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne rodiči na 1 den k účasti na svatbě dítěte a ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu dítěti při svatbě rodiče. Náhrada mzdy nebo platu podle tohoto bodu přísluší rovněž zaměstnancům uvedeným v § 317 zákoníku práce.
Odpovědět
@kacenkakac @zabam nemel by byt zadny problem, aby vam dovolenou rozdelili do dvou casti a mezi to vam dali ten jeden nebo dva dny volna (1 placeny 1 neplaceny). Ja to tak mam take.. je to o ochote mzdove ucetni :).. to, jestli mate dovolenou pred i po, nema vliv na to, ze se vdavate a mate narok na ten placeny den volna ''navic''.
Odpovědět
@karlajasmine to máte pravdu ale u nás je nutné mít dovolenou 14dní v kuse....takže tím pádem to udělat jak říkáte vy nemůžu. bohužel...
Odpovědět
@zabam hmm, tak to me mrzi no :(. Tak aspon ze mate to volno no :).. nakonec je to jenom jeden den navic.
Odpovědět
Ty dva týdny dovolené v kuse jsou ze zákona dané a navíc podle mě to nemůžou udělat ani z toho důvodu, že před nebo po parag. musíte být v práci..Ale nevím to přesně, vím, že to takhle bylo dříve..
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakac Máš nárok na dva dny placeného volna, den před svatbou a v den svatby.. Stačí kopie oddacího listu,mě dokonce účetní v práci řekla, že stačí svatební oznámení.
Odpovědět
Profilova fotka
@monunkaaa jeden z tech dnu je placeny a druhy neplaceny. vetsinou se dava placeny svatba a neplaceny pracovni den/pred po snatku ale zalezi i od firmy, nektera da treba placene volno na pracovni den, kdyz je snatek o vikendu... a je na to volno ze zakona narok.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Doklad ti vydá matrika, my když jsme vyplňovali žádost, tak tam přímo byla kolonka, jestli chceme potvrzení a kolik jich chceme (pro rodiče a pro nás) případně kam ho mají zaslat. Ale dle mého by měla stačit kopie oddacího listu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?