Organizace obřadu, kdo vchází jako první a poslední?

Prosimnjaky je " rad" u obřadu...jdou prvně druzicky pak přítel... Pak já a pak svědek? Nebo???poradte díky
Odpovědět
Taky by mě to zajímalo :-)
Odpovědět
Ahoj, nas si seradi pani primo na zamku :-) ,aby to nikdo nepopletl.... U nas tradicne vchazi nevesta s tatinkem (pokud ji nepovede nekdo jiny) az jako posledni. Prvni by mel jit zenich s maminkou atd. Pri odchodu zustaneme jako novomanzele s rodici a svedky v mistnosti, vychutname si slavnostni pripitek a ostatni hoste, kteri nam jiz blahoprali vyjdou ven a udelaji nam slavnostni spalir .... Ale mrkni napr. zde: Ve druhé variantě jdou do svatební síně všichni svatební hosté, kteří utvoří špalír. Nakonec jde nevěsta s otcem. Svatebčané, kteří mají nejvíce úloh, jdou jako poslední před nevěstou. Chlapec, který nese snubní prsteny jde v páru s družičkou, která rozsypává květní lístky. Ti jdou těsně před nevěstou. Nevěsta se drží pravého ramene otce a jak dojdou k ženichovi, tak mu ji symbolicky předá. Ženich stojí před oltářem se svou nevěstou po pravé ruce.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně pozor aby vám posadili rodiče do přední řady!!!My to brali jako automatickou věc a proto jsme si o ní NEŘEKLI !!! Moje maminka tak seděla po ženichově straně ve druhé řadě a ženichův tatínek s partnerkou po mé strane ve 4 řadě!! Prostě jak přišli tak sedli.Měli šlenky někde jinde a tak jim došlo pozdě,že vlastně nesedí v první řadě.Nám to taky docvaklo až během obřadu.Teď mě mrzí,že jsem to nestopla a neposadila jsem si je tam sama! V první řadě jsem tak měla jenom tatínka,který mě přivedl a posadil se vedle mě do první řady!
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli v kostele tak, že všichni vešli do kostela kromě svědků, ženicha, mě, jeho maminky a mého otce. Až všichni uvnitř utvořili špalír, tak pomalu vcházel ženich s maminkou, poté pozvolna svědci a až všichni stáli na svém místě, vyrazila jsem já s otcem. Družičky jsem neměla, tak to nevím kdy jdou.
Odpovědět
Profilova fotka
¨Nás seřadili přímo v obřadní síni
Odpovědět
Tady jsou varianty i s řazením aut. A vlastně je to to, co napsala chakka: http://www.snubni-prsten.cz/magazin/s... Akorát je u první varianty zvláštní, že by měla jako první vcházet nevěsta...
Odpovědět
Profilova fotka
My to meli tak, ze si sli nasi rodice a deti sednout. Prvni pak prichazel dudak, za nim nasi svedci a nakonec ja s partnerem. Pred schody do obradni mistnosti se svedci rozestoupili, nechali nas projit a do mistnosti vstoupili jako posledni (byl to momentalni napad nasi ceremoniarky a moc se nam to zalibilo). Urcite bych se poradila s matrikarkou, nebo s nekym na miste obradu, jak to u nich chodi. Pripadne se s nimi domluvit, jak by se to libilo vam.
Odpovědět
Profilova fotka
Především - matrikářka vám to řekne a srovná si vás :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?