Oddávající z místa obřadu nebo i odjinud?

Profilova fotka
Děvčata, mám velký dotaz. Je nutné aby oddávající byl z místa, kde se koná obřad? Máme totiž se snoubencem společného kamaráda, který nás vlastně dal dohromady. A on je starostou v jedné malé obci za Prahou, kde ta obec nemá vlastní matriku a spadá do matričního obvodu sousední obce. Jenže tam je matrikářka neochotná cokoliv. Že jsou na obřady vyhrazené pouze pátky (my bychom chtěli obřad v sobotu), dále že v té obci kde náš kamarád starostuje tak nemají žádné obřadní místo (ani na úřadě). No prostě stručně řečeno, není možné aby nás tam oddával. Můj dotaz zní : je možné že na jiné matrice, v jiném městě, budou vstřícnější a mohl by ten náš kamarád nás oddat i jinde než ve své obci? Někde jsme se dočetli že starosta obce kde není vlastní matrika, smí oddávat i v jiných obcích. Je na tom něco pravdy? Máte s tím někdo zkušenosti? Ještě poznámka : on zatim ještě nikdy neoddával, je mi jasný že kolem toho bude běhání a papírování. Ale proč by starosta nemohl...?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, řešili jsme podobnou situaci a při tom jsem se dozvěděla: - každý oddávací obvod má schválené jakési svoje oddávající - vhodné místo, pokud se nejedná o místo k tomu určené, musí kdosi odkudsi přijet okouknout a schválit, že je skutečně VHODNÉ - pokud se jedná o jiné, než vyhrazené místo, nebo jiný, než vyhrazený den, podléhá to poplatku Snad Ti tohle k něčemu bude.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarád Vás může oddat ve své obci, ale jen tehdy, pokud tam jeden z vás, snoubenců, má trvalý pobyt. Nikde jinde vás oddat nemůže. Spolupráce matrikářky je věc jiná... Napsala jsem Ti interní poštu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?