Oddávající v Praze - jiná církev kromě Unitářů - zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj! Moc prosím o radu...máme termín svatby 10.10.2015 a chtěli jsme mít vše na jednom místě - v usedlosti Spiritka. Ta spadá pod Prahu 6 a na matrice pro nás nemají oddávajícího. Tak jsme přemýšleli, že obřad uděláme v jiné části Prahy a na Spiritku pak přejedeme. Ovšem volala jsem už na 5 pražských částí a všude mají buď plno a nebo oddávají jen určité dny. Dostala jsem doporučení na pana Samojského z Unitářů, ale ten také v daný termín nemůže. Doporučil mi jiné církve, které oddávají i nevěřící, ale trochu se toho bojím. Máte nějaké zkušenosti? Například s církví Českobratrskou, husitskou nebo Jiná církev?? Moc děkuji za rady! Případně ocením i tip na hezké místo pro obřad v okolí Prahy - Beroun? Rudná?
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, já myslím, že církevní svatba je ok, nemyslím, že by vám někdo něco nutil :o). Někteří chtějí předmanželská sezení, na takové jsem chodila a bylo fajn, že jsme se třeba bavili, jak řešit konflikty a tak. Bylo to užitečné. Doporučila bych Vám asi jakoukoli protestantskou církev, některé jsou tedy trochu konzervativní, asi by s tím nesouhlasili, ale záleží i na konktétních lidech. Ty liberálnější jsou třeba církev bratrská, apoštolská církev, trochu konzervativnější jsou křesťanské sbory. Nejlepší by bylo, kdybyste měla mezi někým věřícím známé, kteří by se třeba u toho kazatele přimluvili nebo ho znali.
Odpovědět
Dobré odpoledne, zkoušela jste i jiné unitářské duchovní? Nám přijede (také na Prahu 6) pan Luděk Pivoňka z Plzně.
Odpovědět
Dobrý večer, nás bude také oddávat pan Pivoňka, zkuste jej. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nás oddával Tomáš Řehák z apoštolské církve. Přijede kamkoliv, oddává nevěřící a je i celkem vtipný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, my už máme pana Řeháka zamluveného, tak snad bude v pohodě. Byli jsme na takovém jednom sezení s jiným oddávajícím a když se mě po několikáté zeptal, jaký je můj názor na Boha, tak jsem měla chuť ho vzít něčím po hlavě. Ačkoliv jsme mu jasně řekli, že nejsme věřící, on to bral na vědomí a pak se nás snažil převést na víru.
Odpovědět
resim podobny problem...a je pan Samojsky jediny z Unitaru v Praze?
Odpovědět
@our_wedding Ano, přímo v Praze je jen rev. Samojský, ale, jak bylo řečeno výše, všichni jejich duchovní jezdí po celé republice. Seznam duchovních zde: http://www.unitaria.cz/organizace/duc...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@ixka Ahoj, můžu se zeptat, kolik stál obřad od pana Řeháka?
Odpovědět
Profilova fotka
@myrei Ahoj, platila jsem jen cestu a něco navíc za ochotu :-) ale to bylo ze známosti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?