Oddávající reverend unitářů Luděk Pivoňka

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s obřadem od reverenda unitářů panem Luďkem Pivoňkou? Měl by nás oddávat, ale ráda bych se o něm než se s ním setkáme přece jen něco dozvěděla. Díky moc. Možná by pomohla fotka - těm, co ho třeba jen u někoho na svatbě viděli... Díky moc za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@marisa77 ahoj, nás bude oddávat v září. První setkání s ním máme teď v neděli. Zatím s ním muž mluvil po telefonu a zněl mile a příjemně. Už ste se s ním potkali?
Odpovědět
Profilova fotka
@marisa77 Ahoj, tak jsme se s ním včera potkali. Je to takový usměvavý dědeček hříbeček :-D Dvě hodiny utekly ani jsme nevěděli jak. Nejdřív nám vysvětlil, co všechno budeme muset vyplnit a zařídit a pak jsme krok po kroku detailně prošli celý obřad, jaké jsou možnosti, jak to běžně dělá, jaké jsou případné varianty a alternativy, takže fakt pecka. Máme z toho ohromnou radost a moc se těšíme. Máme si promyslet, jak to budeme chtít a na příští setkání si vzít sliby, papíry z matriky a všecko to doladíme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@bondyzab Ahoj, mohla bys mi prosím napsat, jak to nakonec celé dopadlo a jak probíhal obřad? Byli jste spokojení? My bychom pana Pivoňku měli rádi na obřadu příští rok.. Děkuji.
Odpovědět
Ahoj, oddaval kamaradku a ta byla nadsena. My ho mame take zamluveneho :-) komunikace zatim po emailu,ale zda se byt moc fajn. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli s Luďkem moc spokojení. Obřad byl pro nás nejsilnějším zážitkem. Nejdřív jsme se potkali, abychom probrali možnosti, prošel s námi obřad krok za krokem, říkal jak to běžně dělá, jaké jsou varianty a na závěr řekl, že cokoliv si budeme chtít přidat, vyměnit stačí říct. Řekl nám, co všechno budeme potřebovat za papíry z matriky, ty nám i pomohl vyplnit. Před druhou schůzkou jsme mu poslali upravený obsah textu obřadu, aby jsme to mohli rovnou projít. Ještě jsme něco málo upravili a domluvili se podrobně, jak to v daný den proběhne, kdy přijede, co bude třeba atd. Obřad trval asi půl hodiny - i na to se nás ptal, jak to chceme dlouhé. Měli jsme to prokládané naší oblíbenou hudbou od Piano Guys, která tomu dodala další rozměr a možnost se na chvíli zamyslet nad tím, co se právě děje. Většinu jsme věděli, ale měl pro nás i promluvu, kterou jsme slyšeli až tam, bylo to o štěstí a bylo to super. Byli jsme moc spokojeni, Luděk je milý, příjemný, společenský. Pozvali jsme ho i na oběd a nakonec s námi zůstal až do 6. Byl ochotný přijet i mimo jeho rajón 150 km. Za nás je to super alternativa mezi klasickým krátkým, neosobním, civilním a dlouhým křesťanským, církevním obřadem. Celé to bylo úžasně osobní a naše a jsem moc ráda, že nás okolnosti k Luďkovi zavedly. Takže za nás maximální spokojenost :-)
Odpovědět
Také nás v srpnu oddával Luděk Pivoňka z Plzně. Měli jsme s ním dvě schůzky v Plzni, na obřad za námi přijel do Prahy, kde jsme ho vyzvedli na okraji Prahy. Vše proběhlo na jedničku, také pro nás měl jako překvapení promluvu o štěstí, bylo to moc hezké, obřad byl dojemný, mezi jeho promluvou nás doprovázela živá hudba - svatební kvarteto - mohu jen doporučit, živá hudba dodá obřadu ještě krásnější a vážnější atmosféru. Jediný zádrhel, který se nám stal, byl problém s Listinou o uzavření manželství. Na matrice Prahy 5 nám odmítli dát do ruky předvyplněný formulář k obřadu, že ho dají pouze oddávajícímu do ruky. Pan Pivoňka se rozhodl, že raději s námi před svatbou vyplní svůj formulář. Bohužel se jednalo o hodně staré vydání, které podle nového občanského zákoníku neplatí. V pondělí, když jsem nesla listinu na matriku, jsem zažila rozčarování, když mi paní matrikářka oznámila, že pokud do 3 dnů před ní na matrice všichni včetně oddávajícího nepodepíšeme novou listinu, obřad bude zneplatněn :-( Pan Pivoňka hned druhý den dorazil do Prahy, přišli i svědci a vše dopadlo dobře. Dnes už se této historce jen smějeme :-) I přes tyto peripetie, bych si pana Pivoňku opět vzala jako oddávajícího a neměnila bych:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, taky o něm přemýšlím, jelikož pan Samojský bohužel v náš termín nemůže. Kolik jste dávali za obřad?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, moc prosím, nemáte na pana Pivoňku telefonní kontakt? Děkuji za pomoc, V.
Odpovědět
ahoj, prosím nemáte na pana pivoˇku kontakt? nemohu se ho dopátrat, děkuji! :)
Odpovědět
mám :) Rev. Mgr. Luděk Pivoňka Ústřední duchovní NSČU
Odpovědět
Ahoj, našla jsem i číslo na mobil. V roce 2014 jsme za obřad platili 3000Kč + 600Kč za cestu z Plzně do Prahy.
Odpovědět
Profilova fotka
dejte si do vyhledavace "unitari plzen" a na strankach kontakt na pana Pivonku je pod odkazem "duchovni" ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 letech
@bondyzab Dobry den, je mozne s panem Pivoňkou mít obrad tipu Ano, Ano nebo museji byt sliby? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@marcela123456789 : Je možné mít přesně takový obřad, jaký chcete, bez slibů, se sliby, nebo s čímkoli jiným, vám blízkým, to je právě ta podle mě obrovská výhoda oproti obřadům matriky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marcela123456789 přesně tak, jak píše vodní vila jaké si řeknete, že to chcete, takové to budete mít. Jasně nám řekl, že jsou jen dvě povinné věty ze zákona jinak tam můžeme mít, co chceme. Je to jen na vás a to je ta krása. 😀
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Prosím vás nemáte někdo video ze svatby, kde oddával pan Pivoňka?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, nemáte někdo prosím aktuálnější info o Rev. Pivoňkovi? Díky. 🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@luccy_luss Dobrý den, take by mě zajimalo. Dozvěděla jste se někde?🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
No tam je to celé nějaké jiné, z Unitarie Plzeň odešla řada lidí, prý na protest proti nějakému zneužití peněz a podivnému nárůstu kartotéky, Psalo se o tom i někde na internetu. Tak nevím, jestli je to dobrá adresa. Měli jsme o ně s partnerkou zájem, ale po tom, co nám říkali jejich bývalí stoupenci, tak v nás ten pan Pivoňka důvěru nevzbuzuje, popisují ho všichni jako člověka, který se po covidu dost změnil a začal chovat jinak než dřív. Byli jsme v neděli v Unitarii v Praze a tam se vyjadřovali taky zajímavě o poměrech v Plzni. Ale Unitaria Praha působila seriózně a jejich duchovní rovněž. Prostředí šmrncovní, uvolněné, nenudili jsme se.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?