Oddávající Petr Samojský z Pražské obce unitářů - zkušenosti?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tímto oddávajícím? S přítelem jsme oba nevěřící a matrika samozřejmě na naše datum neoddává :-( Takže hledáme jiné varianty a jako kontakt na koho se obrátit jsme dostali právě na pana Samojského. Budu ráda, pokud se podělíte o jakoukoliv zkušenost :-)
Odpovědět
My jsme ho meli a byli jsme moc spokojeni. Meli jsme s nim sice jen jednu schuzku, ale fakt se skvele trefil, co se tyka jeho slov na obrade a celkoveho stylu obradu. Hodne lidi nam rikalo, ze to byl nejhezci obrad, na kterem byli :-) Uvidite, jestli se s panem Samojskym domluvite, nebo jestli si sednete osobnostne.. chce to urcite schuzku. Idealni volba, pokud chcete mit netradicni a jedinecnou svatbu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mohla bych se zeptat, kde pan Samojský oddává? My potřebujeme někoho, kdo zajede až k Lovosicím...?! Moc díky! Lenka
Odpovědět
Profilova fotka
Můžeš si přečíst jeho knížku Dobrodružství zvané svatba. A jezdí prý až do Bratislavy :-)
Odpovědět
Ahoj, můžu se zeptat jak to s těmi oddávajícími chodí? platí se jim doprava a nějaký poplatek za ten obřad? kolik si většinou berou? Konkrétně ten pan Samojský? Díky moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Má někdoaktuální zkušenost?
Odpovědět
@ket001 sestra měla svatbu letos 5.9. a oddával ji tenhle pán. Všichni jsme nevěřící a byli jsme naprosto spokojení. Obřad byl moc hezký a všichni ho chválili a byli nadmíru spokojení. ;)
Odpovědět
Jestli se můžu zeptat, kolik peněz Vás stál obřad? díky :)
Odpovědět
@lenkam499 Kolik chcete. Vyse prispevku na obrad a cestovne je na vas.
Odpovědět
děkuju :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nás pan Samojský ještě neoddal, ale měli jsme s ním dnes druhou schůzku. Musím říct, že při první schůzce jsem byla docela napjatá, protože taky nejsem věřící a čekala jsem nějakého zatrpklého farárka.. opak je pravdou, Petr je velmi společenský, dobře naladěn, dostali jsme od něj i knížku Svatba ( dobré si ji přečíst) a dnes jsme to hezky doladili, nasmáli jsme se a už se těším a jsem pyšná na to, že nás bude oddávat zrovna on. Co se týče obřadu, vše je povoleno:-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak s tou cenou, jak je zde řečeno: kolik chcete nemohu souhlasit. Nevím, jak u ostatních, ale nám řekl při první schůzce, že za obřad si bere 6000kč...
Odpovědět
@fonamor Také jsme ho měli a byla to skvělá volba. Obřad byl nádherný, překonal naše představy, řeč měl skvělou, strašně k nám sedla. Navíc je hodně zkušený, takže i z takových introvertů, jako jsme my, dokázal vydolovat opravdu upřímné odpovědi na řadu otázek, což jsme sice lehce protrpěli, jelikož nemáme ve zvyku být k prakticky cizím lidem příliš otevření, ale podařilo se a pro tvorbu obsahu obřadu to bylo opravdu nezbytné :)... Všichni byli dojati. Moc jsme i ocenili, že má pan reverend takovou tu přirozenou autoritu. S cenou se to má tak, že vám narovinu na první schůzce sdělí, co je tak cena obvyklá (to je oněch 6.000 Kč), jelikož zadarmo oddává pouze příslušníky Unitářů.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lenkam499 Leni, není to pravda, po nás chtěl 6000kč.... byl by blázen, kdyby to dělal zadarmo...
Odpovědět
Profilova fotka
@our_wedding a na to jste , prosím, přišla kde??
Odpovědět
@fonamor Tak nám to řekl jako obvyklou částku, která se víceméně očekává, s tím, že je to ale na nás.. Že chce platit potom, takže kdyby to bylo míň, obřad to neovlivní, ale bylo by mi dost blbý zaplatit méně.
Odpovědět
Profilova fotka
je to diplomat, řekl si kolik chce a udělal kolem toho omáčku:-)... ani po nás nechce peníze dopředu, ale respektujeme jeho částku, takže mu těch 6000 dáme... třeba to bylo dříve jinak, to nevím, nám to řekl narovinu a bez omáčky..
Odpovědět
@fonamor No řekl to prostě tak, že jsme od té doby počítali s tou částkou, kterou řekl, jsme rádi, že jsme si ho vybrali a částka nám přišla adekvátní. Navíc jsme fakt ocenili, že nám to rovnou takhle řekl, že jsme neměli nad čím dumat 😉
Odpovědět
@fonamor to nam rekl on :-) taky nas oddaval. Taky zminil, ze obvykle to byva kolem 6tis, ale ze je to zcela na nas, ze to obrad neovlivni a platit se bude az potom. Nam 6tis. prislo malo, vzhledem k tomu kolik casu s nama stravil jak primo tak i komunikaci pred obradem, takze nakonec jsme mu dali i vic.
Odpovědět
Ahoj holky. V lednu plánujeme s partnerem svatbu a matrika v náš zvolení termín neodáva. Rádi by jsme využili služeb Vámi doporučeného Pána Petra Samojského. Můžu Vás poprosit o kontakt na něj. Dík moc :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Reverendovi Skalnímu Samojovi (na motiv J.S.Machara) Seješ žaloby na mou hlavu i nejapných vtipů úrodu – jsi reverende zcela v právu, však chyba zůstala v důvodu: - Ne proto, že jsem kdysi kdesi rýp tě, Samožera v bujnosti – však zježil ses , jen přiznej si to, jen pro rušení živnosti. Pošleš kohouty vyříditi, odstranit tu plevu ze sboru, ostatní pěkně podříditi, místnímu správnímu výboru. Nic již neruší vaše kruhy, máte teď drtivou většinu, spolehl jsi se na soudruhy, však dáte jim za to svačinu. Nejen to pošleš je na výlety, jsou někteří totiž rovnější a do Nového Yorku lety, učiní vás možná mocnější. Však běda něco se tam stalo, nechtějí se vídat s tebou dál, mnohé by tedy zajímalo, proč již nesdílejí s tebou sál. Chce to asi žít více s láskou, nežít jen vírou či nadějí, které jsou tvojí častou maskou, lidé tě budou mít raději Potíž je v tom, že tu svou víru věnuješ tomu, co vynáší ti moc, již máš na papíru, však s moudrostí již se nesnáší. Naděje, jež v tvých ústech vzniká nezní mi bohužel nebesky spíš připomíná bolševika, myslí na se, říká na všecky. Láska je naší přítomností zkus to s ní příteli můj milý, v budoucnosti či minulosti buď nejvýše jenom na chvíli.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Pan Samojský je chytrý, sympatický a spolehlivý oddávající. K uvolnění obřadu přispěla i jeho místy vtipná řeč. Ocenili jsme, že to nebyly takové ty budovatelské řeči jako na radnici. :-) také nejsme věřící, obřad jsme měli vedený v civilním stylu. Všem se moc líbil a dva páry si už od nás na něj brali kontakt-take ateisté. Zaměstnanci matrik by si z něj měli vzít příklad.
Odpovědět
Profilova fotka
Zajede kamkoli po cr?i na ostravsko?
Odpovědět
Ahoj, muzu se zeptat tech, co maji zkusenosti s panem Samojskym, zda opravdu nepadne zadna zminka o bohu? Urednici vzdy rikaji "z uredni moci mi sverene..." Nerika pan Savojsky neco jako z moci mi sverene bohem apod.?
Odpovědět
Profilova fotka
@claare mě oddaval na první svatbě a rozhodně nic o Bohu nepadlo. Neměli jsme v plánu zakládat ani rodinu, ani jsme tam neměli rodiče, takže ani nic na toto téma nepadlo, což na radnici bývá. V rámci obřadu jsme zapalovali oheň a svazovali si ruce stuhou, mluvil hlavně na téma přírody, přírodních živlů apod. Druhou svatbu jsem měla klasický na radnici a musím říct, že to bylo také moc fajn, obřadní síň vyvolala více slavnostní atmosféru a řeč místostarosty byla taky moc fajn :)
Odpovědět
Takový "stroj" na svatby, až to s tím počtem i přehání, řekla bych. A co jsem tak slyšela, nejen já...Pěkně mluví, to ano, skoro jako každý farář - ale všechno PRO má i svoje ALE. Ten je schopen i svatby v balónu či atomové elektrárně. Pořád se pálí svíčky jak o život, on jede v podstatě jeden model furt dokola. Jen ty místa se mění. Jestli je to tak dobře, nevím nevím. eFka
Odpovědět
Je mi buřt, jestli jiné oddává v balónu, atomové elektrárně, nebo třeba v samotném pekle.. Ale ráda bych tu našla ty, které oddal a jeden z partnerů byl cizinec - ideálně občan EU. Dík :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?