Oddavajici Brno

Ahoj holky, rada bych se zeptala, zda nektera mate zkusenosti, popripade muzete doporucit oddavajiciho v Brne. Slysela jsem o techto jmenech - Katerina Rybarikova, Martina Kadlecova a Martin Kopecky. Mate osobni zkusenost?
Odpovědět
Ahoj - nevim jestli to neni pozde, ale nas oddaval farar Martin Kopecky (cs.cirkev husitska) a obrad byl naprosto uzasny - muzu jen doporucit. Martin je uzasny clovek a stale mu moc dekujeme.Take nejsme verici, ale jsme moc radi ze nas oddaval prave on. Jak je tu napsany - uradenici moc nefunguji a ja jsem moc rada ze to tak je a ze existuji lide jako farar Martin.Pocitejte vsak s tim, ze Vas bude chtit nekolikrat videt na pripravea taky v kostele na ohlaskach, ale vsechno jsou to prijemne navstevy. Martina nam doporucila Katerina janouskova (svatbypodle katy.com) - take naprosto uzasna osoba, ktera nam zarizovala vyzdobu a hudbu - uzasne jednani - vse klaplo na jednicku. Svatbu jsme meli v Technickem muzeu v Brne emoticon take doporucuju - skvele jednani.
Odpovědět
Profilova fotka
Martina Kopeckého som zažila na svadbe kamošky a bol to zážitok, na ktorý len tak nezabudnem - bol to milé, nežné, veľmi osobné, mna to úplne dostalo. Som praktikujúca katolíčka, mám 28 rokov a po prvý krát som u kňaza zažila úprimnú radosť z viery, z lásky dvoch ľudí a množstvo pozitívnej energie, ktorá z neho doslova sršala. Jediná vec, ktorá ma na tom všetkom štve je, že ja sa vydávam na východnom Slovensku a tam Martina pri jeho pracovnej vyťaženosti proste nedostanem, takže bohužial, moj obrad bude podľa prísnych katolíckych pravidiel a to sa len modlím, aby farár nemal nič proti tomu, aby sme sa pred oltárom pobozkali :( Ale o tomto Vaša téma nie je, Martina Kopeckého určite odporúčam :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,i nás oddával Martin Kopecký a musím souhlasit s tím,že to byl zážitek,bylo to osobní,vtipné,mělo to kouzlo a za nic na světě bych to nevyměnila! Moc se mi líbilo,že na obřadě řekl věci,které věděl od nás,kdybychom mu je neřekli,tak by je nepoužil,už od začátku mě na tom přitahovalo,že každý jeho obřad je jiný,povídá na obřadě věci podle toho,jak snoubence zná,zkrátka žádné strojené věty.Můžu všema deseti doporučit!!
Odpovědět
@mika251 Tak to se divím, že jste nepotkala u katolíků žádného upřímně věřícího, pozitivního kněze. Já jich mám ve svém okolí hned několik a spíše jsem se zase moc nesetkala s nějakým zkostnatělým morousem. Zkus se na slovensku poohlídnout třeba mezi salesiány, ti jsou takoví "svěžejší".
Odpovědět
No ono taky katolici chteji minimalne tri mesice pripravu.....Martin nas oddal za necele tri tydny - sice jsme u nej byli 5x, ale i tak to byla parada - je to uzasny clovek. Rikal chci vas trochu poznat - minimum je tri sezeni :-) ale jak jsem psala kazda navsteva byl moc prijemna - jako u nej kamarada. Kdyz se zenil bracha (jeho zena uz byla tehotna) - chtel svatbu u nas v katolickem kostele a farar (ktery ho zna od mala) nechtel pripustit ze by byla priprava kratsi jak pul roku a na to bohuzel nebyl cas, takze meli svatbu na urade a nic moc :-( to jsme jeste neznali farare Martina. Takze asi tak...navic nevim, ale kdyby mi povidal o manzelstvi nekdo, kdo nevi jake to je a v podstate ani vedet nemuze - prislo by mi to divny. Ale nic proti zadne vire.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
A mohla bych se, prosím, zeptat, jak moc pan Kopecký mluví o Bohu během obřadu? Nejsme ani jeden věřící, tak bychom rádi, aby tam toho bylo co nejméně 🙂 děkuji moc
Odpovědět
Profilova fotka
@katerina_pokorna Zdravím, my měli také pana Kopeckého a nejsme věřící. Připadalo mi, že o Bohu mluvil celkem málo. Ano, byla to zkrácená mše, ale mluvil hlavně o rodině, přátelství a o nás navzájem - informace, které si vyžádal do dotazníků. Osobně vřele doporučuji, je to zážitek. Ale počítejte se sezeními a povinnými ohláškami. A v nejvytíženější termíny si sám určuje časy obřadů, aby si co nejlépe poskládal kdy kam pojede.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@niky555 Dobrý den, mohu se zeptat, jak to je s povinnými ohláškami? Bylo nám řečeno, že jsou povinná tři přípravná sezení a jedno sezení před obřadem, ale o ohláškách slyším prvně. Moc děkuji 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@edita553 Bude vám to říkat na těch sezeních. Přípravná sezení jsou informativní schůzky, kde se dozvíte veškeré info o něm, o tom, jak svatba probíhá, co dělat, nedělat, chystat atd. Je zábavný a prokládá to vtipnýma historkama. Pak je sezení týden před obřadem, kde už proberete přímo detaily - kde kdo stojí, co říká, kdy jde atd. A pak jsou 3 ohlášky - tj. 3x se musíte zúčastnit mše před svatbou (v Blansku, nebo jinde, kde působí a máte to blízko), kde ohlásí, že se budete brát. Nedoporučovala bych se na to vykašlat, jeden pár to udělal a nechtěl je pak oddat. Je to jeho podmínka a bere ji velmi vážně.
Odpovědět
@niky555 My už máme právě sezení za sebou a o ohláškách nebylo řečeno na žádném sezení, ani na mši, proto jsem tak překvapená. Mohla bych se ještě zeptat, zdali u obřadu měl pan farář s sebou i pana varhaníka? Budeme ho mít na obřadu a chtěla jsem se zeptat, na jaký nástroj hraje mimo kostel? A kolik stojí jeho vystoupení? Moc děkuji 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@edita553 Píšete, že ani na mši vám to neříkal, tak to je ta mše 😄. Na ní ohlásí, že se budete brát, to je vše. Ano, varhaník s ním jezdí, má sebou klávesy a hraje dobře. Hraje nejen úvodní a závěrečnou hudbu, pokud je to vašim přáním, ale i ke zpěvu Martina při samotném obřadu. Nejsem si úplně jistá, kolik to stálo, protože je to už 5 let a určitě se to mění, a my jsme měli úvodní a závěrečnou hudbu vlastní, takže jsme jej původně vůbec nechtěli, než jsme zjistili, že je potřeba i během obřadu.
Odpovědět
Dobrý den, mohu se zeptat jak jste byli spokojeni s varhaníkem pana faráře Kopeckého? Případně měli jste k němu i housle nebo někoho jiného?
Odpovědět
Článek se načítá
Tak my jsem byli na první schůzce s panem farářem Kopeckým teď v červenci a vyloženě říkal, že nás do kostela na bohoslužby nenutí chodit (bude ale rád když přijdeme) a jinak dělá přípravné sezení, kde probírá dokumenty, jak to bude probíhat a trénuje obřad. Jediné co, tak je pravda, že nám řekl, že nám přesný čas obřadu řekne až v roce 2024, podle toho jak mu to bude ten den vyhovovat. Z toho mám trošku strach. Máme svatbu v červnu, takže tam bude asi hodně zájemců a nechtěla bych mít obřad v devět ráno nebo v šest večer (jiným snoubencům tyto hodiny dával). Máme ještě dobrou zkušenost s farářkou Chytilovou (církev husitská, Řečkovice) a ta vyloženě říkala, že bude mít vždy jen jednu svatbu za den, výjimečně dvě.. Farář Kopecký má klidně čtyři v sezoně za den.. Z mojí zkušenosti jsou teda tito faráři moc fajn, lidští a na schůzkách jsem si povídali úplně otevřeně a určitě lidi do ničeho nenutí. Já jsem věřící a partner ne, takže jsme chtěli takový kompromis.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících

Odpověď na příspěvek od mellari:

Tak my jsem byli na první schůzce s panem farářem…
@mellari Mohla bych se prosím zeptat na vaší zkušenost s paní Chytilovou? Zažili jste její obřad?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?