Obřad venku - jak se to zařizuje?

Profilova fotka
Ahoj všem ... ráda bych vás poprosila o radu. Strašně moc se mi líbí svatby venku. Vše je v úvodní fázi, poradíte mi prosím jak to zařizujete? Jestli jste s tím měli nějaké problémy nebo nějaké rady? A ještě jedna otázka řešili jste někdo církevné sňatek venku a nebo jen civilní? Přemýšlela jsem zda kněz oddává jen v kostele a nebo zda by přistoupil třeba na zámeckou zahradu. Mno a cenově se to holky pohybuje jak, poraďte prosím, jsem ráda za každičkou radu. Mějte se krásně Ivča
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@ivulka4 já tedy zareaguji na tu možnost církevního sňatku venku - pokud je to katolický sňatek, tak za určitých podmínek (když je jeden partner je nepokřtěný) to možné je, ale ne každý kněz je k tomu ochotný. A cenově je církevní obřad zadarmo, obvykle se dává něco knězi, varhaníkovi atd. Jsou farnosti, kde mají doporučené příspěvky, ale tak to zjistíte v průběhu zařizování :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Civilní sňatek - jednoduchý, zajdeš na příslušnou matriku a domluvíš si místo jinde mimo obřadní místo a ten příplatek je 1.000,- Kč. Tam ti i vysvětlí, co budou na obřad potřebovat (stoleček atd.). Pak už záleží na tobě, jestli to bude v areálu nějaké restaurace, parku, nebo jen na louce, kterou máš ráda - jestli budeš chtít vyzdobit místo bránou, květinami, běhounem, židle, ozvučení. My sehnali běhoun z veletrhu za pár stovek, brána byla vybavení chaty a židle taky, stoleček jsme tam donesli a ozvučení zajistil můj taťka, písničky jsem si vybrala sama. My platíme OSA poplatek běžně, takže to nevím, jak je to, Církevní sňatek myslím je taky s příplatkem 1.000,- Kč a lze dělat jinde, ale nevím, jaké jsou tam další podmínky, co kněz potřebuje na místě atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zatím moc děkuji za reakce. No já pokřtěná jsem a partner ne. Ráda bych jednou měla pokřtěné děti a tak zvažujeme zda církevní nebo civilní obřad. Přítel nechce v kostele, protože tam v dětství zažil hodně pohřbů :-( tak řeším co bych mohla vymyslet dál. Někdo mi právě říkal, že civilní obřad stojí někde i okolo 5.000,- Kč tak to jsem si říkala, že je mazec za cca 30 minut :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 a odkud jste a kde zvažujete svatbu mít? Kdyžtak mi to napište do mejlu, pokud to nechcete zveřejnit. Myslím, že bych Vám mohla poradit, protože v tomto případě by svatba někde mimo kostel určitě možná byla. Pak ovšem záleží na tom místě, ale i to se dá domluvit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně že jo, není to nic tajného. Je to okolí Náměště nad Oslavou ... svatbu plánujeme na září 2013.
Odpovědět
No, v podstatě na tom nic není, ale hodně důležité je mít v záloze i variantu pro případ, že bude pršet, protože stát se to může kdykoli a za zkaženou svatbu a milion nervů před svatbou to nestojí.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 zkuste zajít za místním farářem a promluvit s ním o tom. Ale trochu se obávám, že nebude chtít jen tak na louku - možná zámecké zahrady nebo podobné místo by bylo přijatelnější. Ale tam se zase bude platit za ten nájem...
Odpovědět
reaguji na tvůj příspěvěk, v náměšti jsme chystali venkovní obřad v zámecké zahradě, může být jak civilní tak církevní, spíše je menší problém sehnat evangelického kněze, ten z římsko-katolické církvě většinou trvá na tom ,že místo musí být vysvěceno. Také je důležité mít v záloze mokrou variantu, někde poblíž, kam se obřad dá v případě potřeby přesunout a zámek je v tomto případě ideální, doplatí se rozdíl v nájmu. kdyby si chtěla i nějaké fotky, pošli mi do IP svůj email.
Odpovědět
Profilova fotka
AHoj, hurá spřízněná duše, já už jsem si myslela, že tady nikdo z našeho regionu není :-) A vy jste měli obřad venku v Náměšti na zámku? Jak to prosím probíhalo a s kým jste to domlouvali? Můj meil je i.ondrovicova@seznam.cz
Odpovědět
Obřad venku má vždy své kouzlo a přitom může být na zámku nebo na Vaši zahradě.
Odpovědět
Profilova fotka
@partystany Ano ano, vřele DOPORUČUJI. I my jsem měli na svatbě tento altánek s obloukem a židlemi a 100% spokojenost. Nejenom s majiteli, ale i se samotným altánem ;-) Byly velmi pozitivní ohlasy!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Někdo další, kdo bude mít obřad venku? My budeme mít obřad na hrázi rybníka. Na matrice byli v pohodě, dokonce se jim nápad líbil, akorát v žádosti o svatbu mimo obřadní místnost musíme uvést parcelní číslo pozemku, kde bude svatba... :-D To mě trošku překvapilo:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jak se to zařizuje? - My to máme tak, že matrika už to u nás na statku zná, takže jenom řekneme termín a čas obřadu a snoubenci už se dále nemusí o nic starat. Jenom přivézt s sebou občanky a prstýnky :-). A to parcelní číslo musí asi uvézt jako určení místa, když tam není budova s číslem popisným.
Odpovědět
My budeme mít taky svatbu venku, v lipové aleji před loretou. Nejsme (naštěstí) první, kdo si toto místo vybral, takže paní matrikářka nebyla proti a ještě nám poradila, co vymyslela na minulé svatbě na tomto místě. Museli jsem napsat žádost o svatební obřad mimo úřední místnost.
Odpovědět
Profilova fotka
no k tomu církevnímu sňatku (římsko-katolická církev) mě napadá jedině vybrat nějakou malou kapličku se soškou, jako jsou třeba mariánské kapličky, kam se nikdo nevleze. Museli byste stát venku, ale je to vysvěcené místo, takže by se vlk nažral, ale koza zůstala celá, Samozřejmě pokud by na to kněz přistoupil.
Odpovědět
holky, my bychom chtěli svatbu v Čechách pod Kosířem, také pod širým nebem, ale mám strach ze špatného počasí, i když to si nevyberu. Ja jsem se poptavala na http://www.nejkrasnejsi-svatba.cz/296... nemáte s tím někdo zkušenosti? Moc děkuji a pokud už by někdo měl se svatbou v Čechách pod Kosířem zkušenost, budu za každou informaci ráda.
Odpovědět
máte někdo prosím ze svatebčanů srovnání z vašeho pohledu svatby venku a svatby třeba na radnici nebo jinde pod střechou? =-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dagik já několik postřehů mám, i vzhledem k tomu, že my svatbu venku budem taky mít. Původně jsme jí chtěli na ranči, kde by se na louce postavil partystan. Ale švagrová byla předloni na svatbě, která byla pojatá podobně, celej den lilo a večer už se tam všichni brodili po kontníky v bahně, Takže svatba na zelený louce je trochu risk. My jsme nakonec vybrali hospodu, která nemá velkou vnitřní kapacitu, ale má velkej dlážděnej dvůr, kde bude partystan. Obřad bude od toho cca 100 metrů u rybníka. Když bude dobrý počasí, je obřad i party venku skvělá, když bude hnusně, tak to sice člověka otráví, ale když budou mít lidi co jíst a pít, tak si myslim, že to tolik nevadí. Počasí si prostě člověk nevybere. Známá se vdávala vloni 13. července, párty měli v bolevecký sokolovně, venku bylo asi 15 stupňů, ale vevnitř ještě míň, tak z toho nakonec byla venkovní párty;-);-) všichni se přioblíkli a bylo to super ;-)
Odpovědět
děkuji moc za názor :) já si taky myslím, že snad to má své kouzlo, trochu mi to láká prostě víc pod širým nebem, samozřejmě když budehezky a pak vše ostatní pod střechou =-) Tak právě ještě přemýšlím, dá se když tak k tomu postavit že jo malý párty stan přímo ale jakoby pro naše oddání tedy nás 2 a oddávajícího, tak řeším, nakolik je to zase moc sobecké pro ostatní když by bylo počasí třeba nebylo nic moc nebo jestli to prostě neřešit když je to otázka dejme tomu 20 minut?? :-o
Odpovědět
Profilova fotka
já také budu mít svatbu venku. máme to situované u starého mlýna kde jsou boží muka - takový křížek u toho bude obřad - uváděli jsme na matrice číslo parcely a zaplatili jsme s přítelem 1000 kč za obřad mimo obřadní síň. matrikářka byla strašně moc ochotná a řekla že jsme si vybrali krásné místo že tam jestli okolo na kole a že se na to moc těší, jen nás upozorňovala že se může stát že bude pršet nebo silný vítr a pro tyto případy máme mít variantu pro mokrou svatbu :-) a že už i jednou paní starostovou štípla vosa když oddávala pod nějakým stromem tak nás prosila at to nemáme někde u včelího úlu... .-) jinak od božích muk přejdeme po obřadu asi 50 metrů kde je vstup ke mlýnu a je tam krásná stodola s prodlouženou střechou pod kterou se vše bude odehrávat, tam se vejdou stoly, kapela i všechno jídlo a pití.... takže pro špatné počasí mám hostinu vyřešenou na mokrou i suchou variantu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dagik my budem dělat hostům instrukce - nic příkazovýho, spíš aby trochu tušili,co je může ten den potkat a upozorníme je, že sice bude pártystan, ale obřad bude venku, tak ať si pro případ deštíku (doufam, že nebude žádnej přívalovej :-D ) připraví deštníky:-) těch 20 minut to vydrží snad každej :-D @sestakova88 hmm, to zní hezky a hodně podobně jako u nás ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@avano mrkni na muj profil na fotky na místečko svatby ... tam mám to osudné místo kde to bude ;-)
Odpovědět
@avano ahojky, muzu se zeptat na jakem rybniku to budete mit? Take bych chtela mit obrad u vody at u reky nebo u rybnika, ale porad ne a ne najit to spravne mistecko a pritom cas leti a uz bych to chtela mit z krku. Moc dekuji za odpoved :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duldadul na rybníku Chobot :-D :-D rekreační středisko Sycherák, okres Tachov... je to zastrčený v lese, ale aspoň budem moct vyřvávat, co hrdlo ráčí :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Milé nevěsty, vdané paní, ráda bych vás poprosila o radu. Plánujeme svatbu příští rok v létě, včera jsme absolvovali první návštěvu místa, kde jsme chtěli mít venkovní obřad a majitel nám sdělil, že obřady venku se vždy konají v odpoledních hodinách. Chci se tedy zeptat, je tu některá nevěsta z Pardubic a okolí, která by věděla o místě, kde se oddává i v dopoledních hodinách? Děkuju za případné reakce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj holky :-) my bychom chteli svatbu v Luftove zahrade v Plzni, ale nevim kam zajit a domluvit termin a oddavajiciho? nemate nekdo stim zkusenost? jestli taky spadava pod UMO v Plzni nebo se chodi nekam jinam, chteli bychom svatbu v dubnu tak uz by bylo na case to domluvit, ale nevim kam jit..moc dekuji za rady :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Pokud svěříte realizaci kvalitní agentuře, většinou tyto formality zařídí zdarma a vy jen dorazíte na matriku s potřebnými dokumenty. Aspoň u nás to tak probíhá, na matrikách nás znají a ví, že vše bude připraveno jak má za každého počasí ;-) Jinak po vás můžou chtít opravdu spoustu papírování, číslo parcely, někteří dokonce chtějí místo vidět předem a nemluvím o tom stresu když si vše ve svůj den "D" máte organizovat sami...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, vyhrala jsem poukaz na obrad pod sirym nebem v roce 2016 v hodnote 5900Kc, prodam jej za 4000Kc. Zahrnuje obradni stan 3x3m, stul s ubrusem, 18 zidli s potahem a 10m koberec. Pokud mate zajem o vic info, poslu fotku poukazky. :-) Obrad mame vevnitr, tak bohuzel nevyuziji.
Odpovědět
@j_m Ahojda, máš ještě pořád ten poukaz? Můžeš poslat foto? To se dá uplatnit kdekoliv /jaké jsou podmínky? Předem děkuji :)
Odpovědět
Ahojky, uz je prodany:)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?