Obřad - utajená nevěsta

Profilova fotka
Ahoj nevěsty ,mam dotazek .Budete některá utajovaná nevěsta? Bydlíme s přítelem v malém bytečku a navíc v naší ulici se dost špatně parkuje a neumim si představit jak bysme tu vmestnali svatebčany,abychom pak mohli odjíždět všichni společně v koloně.Myslíte že je blbý,abych z domova odjížděla jen sama se svědkyni ostatní se sešli až na místě obřadu a já tim pádem zustala v utajení až do obřadu ? Děkuju za názory.
Odpovědět
@petrasch84 vubec to neni blbe.My to tak meli,kamaradka take.Na to i sve kouzlo,kdyz vidis sveho budouciho muze az pred "ano".Ale mel by s tim souhlasit i on.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji Ti za názor.Taky jsem si právě řikala,že může být hezký vidět jak se bude přítel tvářit ,teda snad to bude hezký :-)) Jinak přítel s tim souhlasí,tak to asi tak uděláme a nebudu už to víc překombinovávat.Děkuju
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ja tiež nepôjdem so sprievodom, priateľ síce pre mňa príde, ale na matriku prejdeme peši my dvaja a moji rodičia (je to kúsok) a všetci svadobčania nás počkajú až na mieste. Bude to mať svoje čaro :)
Odpovědět
Z meho pohledu to hloupe neni, byla jsem taky utajena, taky jsem nejela v pruvodu. Nikdo s tim problem nemel, naopak.
Odpovědět
Já jsem byla utajená a bylo to super. Všichni se scházeli u našich (velký dům se zahradou), já se chystala ve svém pokoji a směli za mnou jen rodiče, brácha a družičky. Na obřad jsme pak jeli dřív než ostatní (s bráchou s svědkyní), takže manžel mě viděl, až když jsem s tátou přicházela uličkou a pro oba to byl nejhezčí moment svatby. Uřcitě jdi do toho, já vůbec nelituji.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky moc chtěla být utajená nevěsta :-). Myslím, že je to jedinečný okamžik, vidět se až u oltáře :-). Naštěstí máme i tu možnost.. přítel bude spát u rodičů, kde se budou sjíždět i hosté, a já se bude chystat u nás doma. Pak mě vyzvednou těsně před výjezdem na radnici a u ženicha se zařadím do kolony a jedem.. spíš mám obavu, aby nás nechtěli na radnici oba vidět před obřadem kvůli dokladům a tak.. ale snad jsou na tyhle přání zvyklí a nějak se to udělá :-).
Odpovědět
@nevestazostravy Já budu taky utajená nevěsta. Ženich bude mít naše doklady, prstýnky a důležití jsou svědci. Nemyslím si, že je potřeba nevěsty....Já jen matrikářku upozorním, aby věděla. Budu spát na hotelu a vyzvedne mě taťka, protože svatbu máme na zámku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunecka84 :-) a hlavně si říkám, že to na té radnici určitě nějak dělat musejí, nebudu přece první, která tohle po nich bude chtít.. :-) taky jsem si říkala, že pošlu se svými doklady napřed svědkyni.
Odpovědět
@nevestazostravy Já si nemyslím, že v tom bude problém. Když jim o tom řekneš, maximálně matrikářka přijde za tebou. Oni jen ověřují občanky a zapisují svědky a jejich občanky. Vždycky jsem si říkala, že pokud se někdy budu vdávat, tak musím být utajená nevěsta :-)
Odpovědět
Taky jsem se toho bála, hlavně co se týká organizace a všechno klaplo krásně a neměnila bych :) Má to svoje kouzlo. Čekala jsem s otcem z druhé strany kostela a jakmile odbilo poledne a všichni vešli do kostela, jedna z kamarádek, co byla uvnitř prozvonila mýho taťku a to byl signál, že můžeme jít :) Ženichovo pohled si vůbec nepamatuju, ale snad bude vidět na videu :D
Odpovědět
Profilova fotka
Je to nepopsatelný zážitek 😊😊
Odpovědět
Profilova fotka
I já si to takto představuji :-) Přítel v pátek odjede k mamce na noc, tam se bude i chystat a za mnou v pátek přijede svědkyně s kamarádkou, které u nás přespí a uděláme si takovou jakoby malou rozluččku, ale nikam vyrážet nebudeme, se svědkyní už v tu dobu budeme mít malé mimča. Jen ještě pozvu dvě své místní kamarádky. A v sobotu budu odjíždět jako poslední s tátou a se svědkyní. Svatba bude na zámku a mají tam i na stránkách uvedeno, že dělají i obřady s utajenou nevěstou, tak jsem ráda :-) Strašně se na to těším :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, za mě ano ;-) Já to tak také mám... Všichni svatebčané se sjedou k místu obřadu a rozesadí a pak až přijedu já. Troubení si užijem po cestě z obřadu a ženich už se nemůže dočkat toho momentu, kdy mě poprvé spatří za doprovodu hudby v uličce... Jen si říkám...jak to udělat se zdobením aut? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@belmonka To taky řeším právě :-) Auto, ve kterém mě poveze táta, se ozdobí, ale jak ženichovo? Klobouk nechceme a když pak pojedeme zpět, tak by tam něco mělo být. Ale kdy to tam přidělat? Hned ráno nebo až po obřadu a co tam vůbec dát?
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Tak moje auto zdobí táta a ženichovo si udělá on sám se svědkem. Mně spíš jde o zdobení svatebčanů aut... je mi blbý jim na místě obřadu společně s myrtama rozdávat stuhy a posílat zpět k autům :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To se zdobí před odjezdem na obřad ne? Co sem byla na svatbě, tak se o to starali svědci ženicha. Rozdali stužky před výjezdem a oni si to uvázali na anténu, kliky a tak.
Odpovědět
Já taky byla utajená...a je to opravdu nejkrásnější zážitek :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Jenze oni nikde nemaji sraz...kazdy si sam za sebe prijede na misto obradu..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahaa. A tam by se o to nekdo nepostaral? Ze jak by postupne prijizdeli, tak by jim to hned u auta nekdo rozdaval? Nebo jim to dat nejaky den dopredu? Ja myslim, ze to taky neukocirujeme tak, aby vsichni meli nejakou stuzku na aute. Budeme mit zname z polska, madarska, ze strednich cech a svatba je na morave :D tak holt budou ozdobena jen nejaka auta. Vzdyt je to jen na chvili. Hlavne ze se pak z obradu pojede hromadne a bude se troubit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, mě by se nápad s utajenou nevěstou taky strašně líbil, ale dumala jsem nad tim jak je to s květinou? Co jsem zatím byla na svatbách tak to bylo vždycky tak, že ženich si přijel pro nevěstu k ní domů (k rodičům) kde se chystala, ráno ještě vyzvedl květiny a právě si s kytkou přišel za ní a odjíždělo se společně. Nebo si mám kytku vyzvednout sama? Nebo mám projít uličkou bez květiny? (To asi nechci) a nebo mi jí může předat před obřadem můj doprovod k oltáři?
Odpovědět
Na mé první svatbě jsem byla utajená nevěsta a kytku mi v rychlosti předala paní matrikářka, čmajzla ji ženichovi a šup s ní ke mě do auta :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si kytku vyzvednu sama. Sama si ji vybiram a objednavam, tak v tom nevidim zadne kouzlo, aby mi ji predaval zenich :) A jak je to se spoustou veci a tradic, je to na kazdem.
Odpovědět
@nevestazostravy Ptala jsem se paní matrikářky a říkala mi, že v tom není vůbec žádný problém. Většinou to tak chce každá nevěsta. Tak určitě ani u Tebe nebude problém ;-)
Odpovědět
Taky bych chtěla být utajená :-) Tak snad to vyjde..
Odpovědět
@yves6511 Určitě to půjde, mně paní matrikářka říkala, že si to přeje mnoho nevěst a není v tom žádný problém, takže neboj ;-)
Odpovědět
Matrika je v mnoha ohledech maximálně vstřícná, až mně to překvapilo :-) I já byla tajná a bylo to krásný :-N Kytičku vyzvedl ráno manžílek, dojel do místa svatby, kde jsem se chystala a tam ho čekal můj svědek, který mi kytici posléze předal se slovy "mám tady zásilku pro nevěstu od ženicha" :-D překvapila mně i ta chvíle, kdy mi ji můj svědek donesl a viděl mně už upravenou... Je skoro jako bratr, kterého jsem nikdy neměla, vyrůstali jsme spolu a on z toho byl dost dojatý :-)
Odpovědět
Já jsem to tak měla a bylo to parádní. Jako poslední jsem odjížděla z domu (parkování u nás je taky problém), svatebčané čekali už na místě. Manžel odjížděl přede mnou, já byla v ložnici, neviděl mě, až u oltáře. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji. Má to kouzlo nejen pro ženicha, ale i pro svatebčany. Jen na to ale hosty možná upozorni. Měla jsem vše na místě a nějak nechápu proč, ale někteří mi tam lezli a já je z nervozity a překvapení, že mi tam někdo stojí, celkem hnusně říkala, že se uvidíme až na obřadě. Nenapadlo mě, že by mi hosté lezli na pokoj, přijde mi to neslušné, zaklepali a hned vešli... Kytici mi manžel předal až na obřadě.
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 já si taky kytku vyzvedávala sama, poprosila jsem ale, ať mi ji zabalí, abych ji neviděla...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my sme rovno do pozvánky dávali "stretnutie pred kostolom", u nás doma niekto s hostí ani nebol (okrem rodičov samozrejme). S manželom sme sa pred obradom ešte fotili, takže sme prišli rovno pred kostol a všetci hostia už sedeli na miestach. Takže ma ako nevestu prvý krát videli až ako kráčam k oltáru - bolo to super, tie pohľady.... proste aj toto má svoje čaro.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?