Obřad na zahradě

Ahoj, přemýšlíme nad obřadem na zahradě. Máte s tím někdo zkušenosti? Hostinu plánujeme v Polsku a pro obřad vymýšlíme nějaké místo v ČR, ale na úřad se mi moc nechce a platit nějaký pronájem prostor kvůli těm 20min se mi taky moc nezamlouvá. Obřad ve vyzdobené zahradě doma by nebyl špatný?
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol24 pokud mate prostornou, peknou a upravenou zahradu, tak proc ne :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zní to skvěle :-) Třeba tahleta zahradní svatba je moc krásná: http://www.polkadotbride.com/2011/06/...
Odpovědět
@huwik Pěkné, ono když se vyzdobí asi jakékoli místo, tak to může být krásné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol24 My třeba neměli svatbu na zahradě, ale na louce před "naším" domem (statek naší rodiny) .... a bylo to moc pěkný. Ale teda je fakt, že u nás se tam odehrávala i celá svatba. Třeba moje spolužačka měla celou svatbu i s obřadem a hostinou u nich doma na zahradě a oproti nám to byla taková ta typická zahrada u novostavby a i tam to bylo moc pěkné. Pro mě osobně byl výběr místa velmi důležitý. Jsou mi z duše protivné anonymní radnice, socialistické obřadní síně, provařená místa za několik tisíc, kde to lítá jak na běžícím pásu atd. Každopádně za obřad mimo obřadní místo se platí správní poplatek, takže "úplně zadarmo" to není, ale v celkové částce za svatbu už je to poměrně zanedbatelný poplatek :-)
Odpovědět
@duckie Naprosto souhlasím, já právě taky nechci obřad na úřadě, chci něco osobnějšího a venku. S tím poplatkem počítám a ve srovnání s cenou, kterou bychom dali za nějaké to provařené místo, jak říkáš, to je nic...
Odpovědět
Asi to bude do Polska z ruky, ale my měli obřad venku v Trojanovicích u památníku bratří Strnadlů, nádherné prostředí s horami v pozadí. Nemuseli jsme řešit lavice a stůl, bylo to na místě, stejně tak jsme ocenili přístřešek pro houslisty :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad doma na zahradě :-)
Odpovědět
@camperses My jsme z Bohumína, takže to Polsko právě z ruky nemáme, 10min autem 😊
Odpovědět
Ukázky z obřadu na zahradě. Jirka
Odpovědět
Profilova fotka
Taky plánujeme obřad i svatební raut na naší zahradě, mám to místo ráda, trávím tam spoustu času a vždycky když se na ni podívám, vzpomenu si na náš den :) Nemáme vztah k žádnému hradu nebo zámku v okolí, takže pro nás nemá význam, tam obřad mít. Jen je otázka, jestli s námi bude spolupracovat počasí 8-)
Odpovědět
@claricella No počasí si bohužel člověk nevybere, chce to mít přichystanou nějakou alternativu, nebo mít party stan a nebo deštníky s sebou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje letošní nevěsta a celá svatba na zahradě u nevěstiných rodičů :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nicol24 O tom jsem taky uvažovala, ale nakonec jsme se rozhodli jinak. Co se týče financí tak by to vyšlo asi na stejno, kdybych musela koupit dekorace a nebo si to nechat nazdobit. A tady v okolí nic takového není o by se mi líbilo.
Odpovědět
@pavlinakopec No právě, že taky nevím o žádném místě, které by se mi nějak extra pro obřad líbilo... Ale myslím, že těch pár dekorací na zahradu nevyjde zas tak draho ;-)
Odpovědět
My měli obřad na zahradě restaurace, kde se konala celá akce (resp. na jejich mole u rybníku, který tam je). Kromě poplatku za obřad mimo stanovená místa je nutné se také včas s matrikou domluvit, nemusí vám vyhovět, není to jejich povinnost...
Odpovědět
@zorro4 Taky jsme mysleli, že to budeme mít na zahradě té restaurace, prostředí je tam pěkné, ale tím, že to je v Polsku, tak je to problém. :-| S poplatkem i domluvou počítáme. ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?