Obřad a hostina v jiné dny

Vysnila jsem si svatbu, která bude jen se svědky. Jsem děsný introvert a z představy tradiční veselky mi běhá mráz po zádech. Chápu ale, že by takovou variantu hlavně babičky a rodiče těžko vydýchali, tak jsem vymyslela následující: Vezmeme se v pouze se svědky (žádný stres, žádné vstávání v 6, žádné zdobení aut a podobné čas požírající nepodstatnosti), možná se pak můžeme jít projít, zajít se svědky na skleničku, udělat si hezký večer... Prostě ten den soukromě oslavíme naši lásku :-) A pak, v sobotu, zamluvit nějakou restauraci nebo sál a odpoledne uspořádat pro všechny oslavu. Výhodu toho spatřuji také v tom, že všichni i ze vzdálenějších koutů budou mít čas se na oslavu dopravit a nebudou mít problém s dovolenou. Na naší matrice totiž oddávají jen čtvrtky a pátky, sobot mají málo a jsou tedy všechny až do podzimu plně zamluvené. Můj milý taky není žádný extrovert, i když je na tom lépe než já, tak se mu ten nápad docela líbí, ale řekl, že to musí promyslet. Že jestli by ta tradiční veselka přece jen nebyla lepší. Tak jsem napjatá, jak se rozhodne. Co si o tom myslíte vy? Je tu někdo, kdo mě chápe? A jak by se k tomu postavila vaše rodina?
Odpovědět
Já tě chápu, my jsme taky chtěli svatbu se svědky a večer zajít do restaurace s rodiči a oslavit to. Ale přítelovi rodiče byli zklamaní, že na obřadu nebudou, takže jsme je pozvali a taky moji mamku. Ale to byla velká chyba, mamka mi teď vyčítá, že jsme neudělali svatbu se svědky, že se za naši svatbu stydí, protože prý nemáme nic zařízeno atd. Navíc se tam chce zvát přítelova babička, jeho mamka vymýšlí, že máme dělat různé tradice, takže jsme z toho všeho nakonec docela naštvaní a znechucení. Radím udělat to tak jak navrhuješ, aspoň si v klidu užiješ svatební den a nikdo ti ho nebude kazit.
Odpovědět
Moje mamka se takhle vdávala, sice to byla druhá svatba, ale jak sama řekla, lepší než ta první.. Vše v klidu bez stresu, já byla tenkrát za družičku a jako družba šel syn svědků, kteří byli manželé. Pak se šlo na oběd se svědky a o týden později se udělala slavnostní večeře s babičkama (ani jedna už manžela neměla) a bylo to. :-) Jen ještě musím dodat, že svědci jeli na svatbu dodávkou a měli sebou psa a my jeli stopětkou, :-D žádné zdobení nic a i přesto si pamatuji na tu pěknou klidnou atmosféru, opravdu na to mám krásné vzpomínky (sice dětské) a máma taky strašně ráda vzpomíná.. Takže pokud by ti to takhle vyhovovalo jdi do toho! Tu atmosféru si tvoříte sami a ne tuna lidí okolo.. S mým nastávajícím budeme mít sice větší svatbu, protože jsme se dali dohromady v divadle a to by nám nebylo odpuštěno, když by neproběhla správná "divadelní" svatba :-D, ale i o té menší (jen v kruhu rodinném) jsme uvažovali a pak jí zamítli.. Každopádně si ji udělejte jak to budete cítit a věř, že se ti vydaří! :-)
Odpovědět
Ahoj, já bych to brala úplně stejně jako ty, jen taky přítel váhá, zda by to jeho mamka překousla. Moje rodiče jsou rozvedený, babičky se dvakrát nemusej a koukat na jejich přetvářky se mi fakt nechce... já bych chtěla obřad, pak se svědky (má nej kámoška) na pořádný dlabanec a dobrou sklenku a večer vířivka a masáž a pak svatební noc... :-) a hostina, nebo spíš nějaká grilovačka s rodinou v jiný den právě v klidu, taky nechci hrát někomu divadlo a pak ty řeči co všechno mělo být jinak ...ale asi to doma neprojde...
Odpovědět
Ahoj, já si to původně taky představovala podobným způsobem. Nejsem introvert a být středem pozornosti mi nevadi, ale líbí se mi na téhle variantě ta pohode. A taky musím přiznat, že vždycky musím mít něco jinak než ostatní :) Vždycky jsem si představovala večerní obřad někde v zahradách. Setmělá obloha, svíčky - prostě velká romantika. V klidu se pak vyspat a druhý den udělat párty. Bohužel musím přiznat, že ačkoliv nevím, jak se to mohlo stát, na tuhle svojí představu jsem uplně během začátku příprav zapomněla, takže budeme mít klasiku všechno v jeden den :)
Odpovědět
@amaalka1 zni to krasne, udelej to tak :)
Odpovědět
Vim ze nasim by to bylo hrozne lito....moje maminka pripravama zije :-) Zni to hezky, ale myslim si ze rodice by u toho urcite byt chteli a meli by tam byt.....nebylo by tatkovi lito ze te nepovede? Muj se na to uz tesi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mně se to moc líbí, začít se svatbou znovu, uděláme to stejně. :-)
Odpovědět
@karol2014 přesně můj případ :-p
Odpovědět
@veru99 Co se dá dělat :) I tak to bylo super :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mne tahle varianta prijde divna, bud chci minisvatbu se svedky a nebo to chci oslavit s vice lidmi, v uvodu zminovana varianta mi spis prijde chci oboje a nemuzu se rozhodnout.. navic kdyz uz by mne nekdo zval na oslavu svatby (coz by sobotni pohosteni proste bylo), tak by mi bylo lito, ze jsem nemohla byt u toho nejdulezitejsiho a jedineho podstatneho, tj. obradu.. radsi pujdu desetkrat jen na obrad nez jednou jen na hostinu jedna znama mela svatebni cely vikend, ctvrtek seznamovaci vecere s rodici, patek obed pro celou rodinu, sobota obrad po poledni a vecerni party s rautem, nedele rozluckova garden party, prijde mi to jako super napad :-) i kdyz u nich to bylo i z praktickych duvodu, protoze polovina hostu byla z ciziny, kde zili i snoubenci..
Odpovědět
Profilova fotka
proč ne - je to na vás. Vy se máte cítit v klidu a v pohodě. Já bych to tak nechtěla, těším se na "velkou slávu", ale jako nápad to není špatné. Naše babičky a dědečky by to mrzelo, že by nebyli na obřadu, myslím si, že ten je nejdůležitější, ale na druhou stranu pokud bys měla být nervózní a napjatá, že na tebe všichni koukají, tak to tak nedělej. Jen bych tam možná zařadila aspoň ty rodiče. Ti 4 lidi navíc už nebudou tak hrozní. Jen si samozřejmě nenech do ničeho kecat a vše řekni hned a na rovinu, abys třeba nedopadla jako mikhael (jak tady píše) - že jí do toho začlo kecat spousta lidí a vymýšlet něco, co ona nechce. Musí to být ve vaší režii.
Odpovědět
my to budeme mít ještě extrmnější... chtěla jsem to jako ty, nakonec mě milej ukecal, že uděláme obřad s nejbilžší rodinou (rodiče, sourozenci s partnerama) a svědky.dělá to 10 lidí a bohuželdvě malý děti :_Di tka je to na mě moc lidí. a pařbu uděláme až za dva měsíce, a jen pro kamarády. ten odstup kvůli tomu, aby si všichni určitě mohli udělat čas, což si stejně neudělaj:) oslavu pro rodinu dělat nechceme. protože kdybychom tam zvali všechny strejdy a tety s dětma, bratrance a sestřenice s partnerama, tak to bude strašně strašně moc lidí. takže ostatní příbuzný dostaou jen oznámení že sme se vzali. zpětně. u vás je to úplně v pohodě. nevidim v tom problém. musej to pochopit, každej to chce, jak to chce:) a pokud o oslavu nepřijdou, je to určitě fajn. možná tě někdo zdrbne, ale to si piš, že kdybys měla normální svatbu, srala se s tím rok, vyhodila za to mocpeněz, tak se to stejně každýmu druhýmu nebude líbit. tak to prostě je:)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?