Nová opatření pro svatby od 19.10.2020

Ahoj, tak dnes nové opatření - od dnešního dne max. 30 hostů na svatbě. Mám jich 41. Co dál? Zatajit? Bude to někdo hlídat a počítat?
Odpovědět
Profilova fotka
Ode dneška žádné nové opatření na svatby neplatí. Opatření a výjimky týkající se svateb zůstávají dle původní informace (od 19.10. 30 lidí).
Odpovědět
Před chvílí vyhlášeno.
Odpovědět
Profilova fotka
@krty Nevím, kde Deník vzal tuhle informaci. Na tiskovce Prymula výslovně řekl, že u svateb se zůstává u původních rozhodnutí.
Odpovědět
Profilova fotka
I když je pravda, že trochu mumlal, takže se někteří novináři mohli přeslechnout. =D Těch 30 osob totiž zmínil, ale právě v souvislosti s datem 19.10.
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba Aktualne.cz to má správně.
Odpovědět
@bartokovo Přesně tak, sice mi do toho kecalo dítě, ale řekl,že platí stávající omezení, na 30 osob od 19.10. 😉 jsem já to čekala celý den, bo máme teď nahlásit počet porcí.
Odpovědět
Ježíšmarjá, mě už z toho vážně švihne. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
No sice můžete mít přes třicet lidí .... Ale "Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) ve čtvrtek v rámci mimořádných opatření oznámil, že restaurace a ostatní stravovací zařízení budou muset zavírat již ve 20 hodin. Opatření platí od pátku 9. října." a sedět u stolu po čtyřech
Odpovědět
Profilova fotka
ČT24: Od pondělí budou muset po dobu dvou týdnů restaurace zavírat už ve 20:00.
Odpovědět
Profilova fotka
Od pátku, všude píši.
Odpovědět
Profilova fotka
V usneseni vlady platnem od 9. do 11.10. je uvedeno, ze pro ucely oslavy svatby mohou byt hoste v restauraci az do pulnoci. 30 osob opravdu az od 19.10. A i u toho je to stejne s restauraci takze i pak do pulnoci skrze svatbu.
Odpovědět
Dobrý den, všude se píše omezení na 4 osoby v restauraci a dále omezení v celkovém počtu osob na svatbě. Má někdo ověřeno, zda na svatbě můžeme sedět u jednoho stolu ve větším počtu? díky. LK
Odpovědět
Článek se načítá
A je vymalováno. Vládní prohlášení 12.října večer : restaurace se od 14.10. do 3.11. zavírají. Budeme mít nejspíš obřad ve čtyřech a uděláme si normální oběd doma, ohřejeme něco, co den předem spolu s mou sestrou-svědkyní uvařím. Měla jsem sice o svatební hostině jinou představu, ale naprosto to chápu a respektuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@markarola na svatby a pohřby jsou výjimky, to může být otevřeno, ale ktera restaurace bude otvírat napr. na jeden den za tři týdny...
Odpovědět
Část "Omezuje", bod 3. Výjimka na svatby platí až od 19.10.2020. https://www.vlada.cz/assets/media-cen...
Odpovědět
Je to takto: viz foto. Svatby mají pořad výjimku od 19.10. na 30lidi a max.do půlnoci. Ale přiznám se, ze spousta stravovacích zařízení o tom ani neví, ze svatby můžou byt do půlnoci.
Odpovědět
@pensiondiana : to je právě ono, předpokládám, že 10 dní zavřená restaurace se nepohrne do toho, otevřít nám na jeden den...na druhou stranu provozovatel byl vlídný a ochotný, možná (pokud bude třeba ve všední den prodávat obědy přes okénko) vyjde vstříc. Uvidíme. Ona ta výjimka od 19.10. byla přece stanovena už předtím, než bylo zostřeno. Možná do toho ještě zasáhnou.
Odpovědět
Už vidím, že je to citováno i v usnesení ze 12.10. , takže ze strany řadů zatím dobrý a restaurace se rozhodne, jak uzná za vhodné.
Odpovědět
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, aktuálne informácie uvádzame aj v našom článku tu: http://www.beremese.cz/magazine/svatb... a na hlavnej stránke. Žiaľ, vzhľadom na chaotickejšie informácie zo strany inštitúcií odporúčam volať aj na vybrané úrady. Ako píšete niektorí vyššie, reštaurácie môžu byť otvorené dlhšie ale máloktoré o tom vedia a niektoré sa rozhodli aj napriek tomu zavrieť. Bude preto najlepšie si všetko preveriť s hygienou a aj samotnými dodávateľmi. Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně si myslím, že každá restaurace může být ráda,když nepříjde o desetisíce. Jsem celkem překvapená, že to sami od sebe rusi...
Odpovědět
@miska812 : když zavřou, dostanou od státu na platy zaměstnanců, aby udrželi zaměstnanost . Když nezavřou, utřou hubu. To si musí každý restauratér dobře spočítat, aby neprodělal víc, než je nutné.
Odpovědět
Profilova fotka
Věděli by jste, jestli platí vyjímka na pořádání svateb (do 30 lidí) i po dnešním vyhlášení (21.10.) nových mimořádných opatření? Nemůžu zatím dohledat oficiálních stránkách ani na CT24 se tomu zatím moc nevěnují. Rád bych odpověděl nevěstě co a jak a mohl se případně připravit na focení na tuto sobotu. Díky a všem přeji pevné zdraví.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už vím, snad pomůže i vám: "Vláda kvůli epidemii koronaviru od čtvrtka omezila účast na svatbách a pohřbech na deset lidí. Od počátku tohoto týdne platilo omezení na 30 osob." zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz
Odpovědět
@martinvlcek jj je to 10lidi + zákaz ubytovacích služeb
Odpovědět
Dobrý den, Všude čtu účast na svatbě, ale nikde se nepíše i o účasti na hostině. Jestli vůbec může v restauracích proběhnot? Hledal jsem všude ale nikde nic..... Dále jetli pokud se dá pořádat, tak jestli se do toho počtu 10 lidí počítá i obsluha restaurace atd? To by totiž bylo už trochu moc..... Ale nikde o tom nikdo nepíše, tak se radši ptám, jestli někdo nemá nějaký zdroj?
Odpovědět
@mirabuben1 Je možný už jen obřad. 10 osob včetně oddávajících.
Odpovědět
Může mi někdo poradit,jak mám zredukovat počet lidí, když s partnerem máme dohromady 7 dětí + my dva, 2 svědci. Lepší to v dohledné době nebude.
Odpovědět
@aureliesviti tak jestli to jsou děti a svědci, kteří jsou nutní, tak by mohli přimhouřit oko..navíc některé z dětí budou ještě malé, ne? žijete spolu, tak jste jedna domácnost.. to by pokutoval opravdu jen idiot.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?